Reklama

Reklama

Biri Gyaru

  • Japonsko ビリギャル (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sayaka je děvče, které má potíže navazovat vztahy a často střídá školy. Otec se věnuje pouze bratrovi, ji ani její mladší sestru nepovažuje za někoho, kdo by stál za pozornost. Na konci druháku začne Sayaka navštěvovat doučovací školu, kde potkává lektora Cubotu. Ten jí ukáže, jaké možnosti jí nabízí vzdělání. Jednou z nich je pomsta otci. A tak se dívka místo zábavy vrhá do studií, aby svého otce náležitě ponížila a ukázala mu, jak moc se v ní zmýlil. Několikrát oceněný film je natočený pode knihy Nobutaky Cuboty, který se, coby lektor doučovací školy, inspiroval vlastními zkušenostmi. (ing.man)

(více)

Recenze (7)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný snímek, kterak se dívčina, kterou na světě nic nezajímalo, chtěla dostat na prestižní vysokou školu v Japonsku. Je hezké se dívat na učitele, který dokáže studenty motivovat, aby se snažili, najít v nich, co v sobě neviděli ani oni sami - a to všechno naprosto přirozeným, nepatetickým způsobem. Acuši Itó je skvělý herec, a tak se učitele, který takhle motivuje žáky, zhostil s naprostou grácií a zřejmě z postavy vytřískal vše, co se dalo. Kasumi nepředvedla nic světoborného, ale nijak to nevadilo, protože její postava byla naprosto průměrná slečna, která nepotřebovala být zahraná zázračným talentem. V závěsu sekundovali Tanaka Tecuši, Jošida Jó a Nomura Šúhei - z nichž byla nejvýraznější Jošida Jó jako matka naší studentky, jež se snaží svou dceru všemožně podpořit. Pěkný snímek pro celou rodinu. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Sice si myslím, že Japonci to mnohdy s tou snahou přehánějí do té míry, že je to spíš útrpné "přemáhání se" (nehledě na to, že mnoho Japonců míří za každou cenu na prestižní univerzitu, i kdyby to mělo znamenat, že budou studovat obor, který ani studovat nechtěli), ale na druhou stranu, tenhle film moc hezkým způsobem ukazuje, jak důležité je vytyčit si nějaký cíl a jít si za ním. :) A co mě opravdu zasáhlo, byla postava učitele Cuboty - kéž by všichni učitelé byli jako on... Školství by rozhodně pomohlo, kdyby tam bylo víc takových lidí, kteří vědí, jak správně studenty motivovat a ne v nich jen budovat pocit méněcennosti a nechuti k učení. Tahle postava se jako vzor ideálního učitele skutečně povedla. No a Arimura Kasumi se mi v hlavní roli taky moc líbila. Viděla jsem ji už ve Strobe Edge a musím říct, že má rozhodně talent zahrát typově odlišné postavy. ~(4,2)~ ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Pohodový rodinný filmík o flákačské studentce, která se svou pílí a za pomoci nestandardního doučovatele dostala až na jednu z nejlepších univerzit. Je to natočeno podle skutečnosti, ale v některých scénách jsem si říkala, že si to pro film museli trošku přikrášlit, protože se mi nechtělo věřit, že dotyčná byla vážně tak tupá :) Její udivené reakce ale stály za to a pobavily. Víc než Kasumi Arimura se mi ale v roli učitele líbil Acuši Itó, který nadšeného učitele zahrál fakt skvěle. 3,5* ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vás prostě nabije. Napumpuje! Navalí do vás šťávu, že si budete myslet, že každou chvíli explodujete... Je to podle skutečné události, spisovatel a učitel (skutečný Tsubota) napsal knihu o Ayace, jeho bývalé studentce, která neměla motivaci ke studiu a jemu se podařilo jí tu motivaci dát. Z totální spodiny se holka dostala na špici a bacha spoiler ...... na tu Keio univerzitu se vážně dostala....... konec spoileru. Jinak kašlete na Zízu, Kasumi byla skvělá a hrála dobře, spisovatelé, kritici i akademie ji ocenili hned dvěma cenami. Nejlepší herečka v hl. roli a Nováček roku. Plus nominace "Outstanding Performance by an Actress in a Leading Role" ... Mám Zízu celkem rád, ale tady je vedle jak ta vistárie... :D ()

Facillitant 

všechny recenze uživatele

Japonských filmů ze školního prostředí už jsem viděla (na svá měřítka) dost a na gymplu si odseděla svoje. Uniformovaná děvčata, jazyk plný samohlásek a (další) japonské reálie - to je všechno tak nějak pěkné a zde to chápu jako hlavní obsah filmu. Děj mi připadal trochu nedynamický a jaksi předvídatelný. Nakonec jsem šťastná, že už mám střední školu a dospívání a všechno, co obnášejí, za sebou a nemám náladu to se Sayakou prožívat znova. Nevidím v tom (filmu) radost. Ale co se týče kvality hereckých výkonů apod., na to si stěžovat nemůžu. Jinak kdyby z českých škol vyhazovali všechny, kteří kouří, nebylo by koho učit - viz snímek Gympl. ()

Maysha 

všechny recenze uživatele

Příjemný motivující film o mladé studentce, která na školu doslova kašle a neumí určit ani světové strany, ale za pomocí sympatického učitele se stane ambiciózní a snaživou dívkou. Takového učitele, jenž své studenty motivuje a věří v ně, by potřebovala každá škola. Jestliže máte před zkouškami, zhlédněte Biri Gyaru. Navíc je ve filmu pěkný příklad na následky rodiny, kdy syn je nucen si zvolit budoucnost dle otce a matka preferuje. když si dítě zvolí vlastní cestu samo. ()

Reklama

Reklama