Reklama

Reklama

An Act of War

  • USA The Projectionist
Trailer

Obsahy(1)

Jacob (Rus Russo) pracuje jako promítač. Je tichý, chová se zvláštně a působí velmi vyčerpaně, jako kdyby řadu nocí nespal. Z jeho atletické postavy, oblečení s vojenskými nášivkami i psích známek na krku lze usuzovat, že byl v armádě. Strašně rád by se zapojil do normálního života, ale nedaří se mu to. Hledané lidské teplo nachází jen v náruči prostitutky Ivany (Natasha Alam) a místního bezdomovce Marlona (Doug E. Doug), který mu začne dodávat drogy. Domnívá se, že s nimi na chvilku zapomene na události, které zažil. Bohužel drogy jeho stav výrazně zhoršují a jen probouzejí zadržovanou agresivitu. Jacob dojde k názoru, že svět se jen kvůli lidem stal špatným místem a rozhodne se jej začít čistit od lidské špíny... An Act of War je další variací Taxikáře, mění se jen místa, názvy válečných konfliktů a jména vyhořelých mužů... (Big Bear)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

yvona 

všechny recenze uživatele

Rozhodně stojí za shlédnutí. Není to válečný film, ale psychologické drama. A poměrně náročné a velmi slušně zpracované. Každému, kdo se zajímá o "syndrom války v zálivu", můžu film jen doporučit ..(.Podle expertů postihl syndrom války v Perském zálivu 175.000 až 210.000 amerických vojáků a dalších 200 tisíc veteránů z války s Irákem trpí také příznaky tohoto onemocnění) . Nicméně chápu, že pro někoho může být zábavnější vysílání "akvárka v televizi".... ( Goauld) ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Nudnější film jsem snad ani neviděl... To už vysílání "akvárka" v televizi je záživnější. Chápu, že film popisující trauma válečného veterána, který byl svědkem mučení a následného kuchání svého spolubojovníka (ve filmu samozřejmě ani náznak, pouze jen "vyprávění" daného přeživšího veterána) může být -silný umělecký zážitek- nicméně v tomto podání je to maximální nuda. Film doporučuji jako nenáročnou kulisu k práci (facebookování, malování, škrábání brambor v kuchyni, při souloži...apod) nebot hladina zvuku je silně monotónní - bez nějakých náhlých zvýšených hladin, tudíž při těchto činnostech nijak výrazně neruší. Možná, že pokud by se zde z redakce CSFD někdo obtěžoval o napsání stručných informací o filmu (jinde běžně uváděných nad komentáři), asi bych byl tohoto dílka ušetřen a místo něj si pustil něco -aktivnějšího-. Štěstí pro mne, že jsem toto dílko neviděl v kině, ale v poklidu doma neb tam bych zajisté usnul (bez ohledu na to, zda bych před tím požil kafe), nebyl vzteklý ze zbytečně vyhozených financí (za dnes již tak drahého promítání) , nebot narozdíl od kina - mohu doma "tok videa" kdykoliv vypnout (případně zrychlit - přeskočit nezáživné scény - což v tomto případě je zbytečné, neb záživných scén se zde divák nedočká a jediná "akce" tudíž jsou záverečné titulky). ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tato málo známá záležitost i díky nízkému honodcení stála stranou mé pozornosti a to byla zatracená chyba! Jedná se totiž o hodně drsné psychologické drama. Pokud od toho někdo očekává válečnou záležitost, ať si pustí Ztraceni v akci s Chuckem a nebo nasype krmení nějakým dravějším rybičkám jak padlo níže v komentářích. Syndrom vyhoření a postraumatický syndrom vojáků veteránů byl dlouho neznámou věcí. Za 1. světové  z někoho trpícího touto poruchou např. po intenzivní dělostřelecké palbě udělali v lepším případě zbabělce, v horším šel ke zdi za neuposlechnutí rozkazu atd... Ve 2. světové se už trochu tušilo, že lidská psychika u některých lidí je křehkou nádobou, přesto sám Patton měl pár problémů kvůli tomu, že několika vojákům nafackoval, protože byli v lazaratu a ,,nic jim nebylo''. Vietnam jasně ukázal, že i když se voják vrátí zpět živ a zdráv, neznamená to, že tam ve skutečnosti nezůstal... Po válce v Zálivu po Operaci Desert Storm se už s tímto faktorem počítalo a specializovaní doktoři měli plné ruce práce s vojáky, kteří si domů přivezli traumata z bojiště. A zde někde začíná náš příběh Jacoba. Zprvu jsem měl problém si příběh časově nějak zasadit, ale zvídavému divákovi filmaři připravili odpověď v podobě vysílání z rádia, kdy reportér ohlašuje, že v Oklahoma city došlo k bombovému útoku. Dál už jen sledujete zatraceně těžkej boj a to kurva o nic lehčí než tam v horkém Iráku Jacoba se svými nočními můrami i snahou vrátit se zpět a dát se do cajku. Bohužel zrovna jemu se pomoci zvenčí nedostává a když, jsou to jen krátkodobé zištné kontakty. V obsahu jsem film přirovnal k Taxikářovi. Může to znít jako troufalost srovnávat toto se Scorsesem. Jenže na mně to zapůsobilo stejně. Dávám tedy záměrně i díky místním akvaristům a znuděncům co nepochopili za 5 filmových kotoučů. * * * * * ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Rádoby artová sračka. Z válečným filmem to nemá co dělat. Ono to fakt působí jako by to mělo vyšší ambice či co, ale při umírání nudou během sledování vám dojde, že se jedná jen o sakra nepochopený vtip.5% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Černobílá kamera je místy sice pěkná a dává tomu správnou atmosféru, ale dnešní potřeba "umělců" natáčet pomalé, rozvláčné filmy, které jsou silně dramatické, mě v poslední době opravdu unavuje. Jen ať si to zkoušejí, jen ať trénují, ale to neznamená, že se mi to bude líbit. Tohle je něco, co se mi svým pojetí, tempem a nudou prostě nelíbilo. ()

Reklama

Reklama