Reklama

Reklama

Cesta Vikingů

(TV film)
  • Česko Vikingská princezna (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Skandinávie, 7. století našeho letopočtu. Mladý vikingský bojovník Erick se odvážně přidá ke konkurenčnímu klanu Vikingů, aby zachránil 18 letou princeznu Tasyu, kterou unesl velký Jormungand - Midgardský had. Záchrana princezny je složitá a nebezpečná úloha, při které Erick riskuje více než jen svůj život a život princezny. Během záchranné akce může totiž nastat bájný vikingský konec světa – Ragnarök. (Universal Channel)

(více)

Recenze (18)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Říká se, že i s malým kašpárkem se dá zahrát velké divadlo. Tohle divadlo sice zas až tak velké nebylo, ale evidentně vyždímali ze žalostného minima maximum. Zajímavý námět ovšem není výhra. Nevalný scénář, bídnou výpravu a úsměvné neherecké výkony má na svém triku pravděpodobně nízký rozpočet, jehož přesné cifry má zcela jistě pod svým palcem T2. Naštěstí se dalo alespoň koukat na svalnaté Vikingy a celkem pěkné princezny. 2,5* ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Opět se potvrdilo, že kooperace mezi libovolnou zemí disponující jakýmsi filmovým průmyslem a Bulharskem bude stát tak akorát za zlámaného leva. Být soudruhem režisérem tohoto zvratku, opravdu bych se obával žaloby ze strany severských států, které si na té svojí mytologii ještě lpějí. Todore, ty tupé hovado! Příště natoč horor o mladistvých bezdomovcích z bukurešťských kanálů, kteří si vesele halucinují po ředidle. Tam by ti prošel i ten had z Photoshopu. ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Prý by se to dalo natočit i mnohem hůře, dle jednoho ze zdejších názorů. No nevím - můj desetiletý synovec nedávno na mobil natočil jak si s kamarády hráli s plastovými meči na rytíře a TO vypadalo mnohem LÉPE než kanadsko-bulharská pseudovikingská slátanina, která uráží pojmy jako logika, smysluplný příběh, filmová výprava nebo alespoň televizní (byť třeba ubohá a dementní) zábava. Tohle beru jen jako vítaný přírůstek do mé sbírky obskurních filmových sraček :-D. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že nie vždy bolo ľahké rozlíšiť medzi princeznou a netvorom. Od dôb Gabrielly zo Xeny tu taká šereda nebola, ale tak Anglosasi tam toho majú habadej, v podstate môžeme byť radi, že princezná nebola veľryba a z huby jej netrčali omastené hranolky z Mekáča. Film o Vikingoch natáčaný v Bulharsku sa chcel zviezť na vlne filmov o ošľahaných severanoch, ale potopil sa ako drakkar zo zhnitého dreva. Kanadsko-bulharská spolupráca by mala ostať maximálne v rovine volejbalu. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Při podobných záležitostech mě vždycky napadne otázka, jestli to tvůrci viděli, než se to rozhodli distribuovat. A jestli jo, tak by mě zajímalo, co jim běželo hlavou, když to pouštěli do světa. Na nevěřícné kroucení hlavou ideální film. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Není to žádné veledílo - popravdě se ani nesnaží udělat na vás dojem ... nijak zvlášť - a svými triky vás v žádném případě neohromí, neboť veškerý jeho make-up pochází z laciného kraje. Třetí * tudíž berte s VELKOU rezervou - kromě jiného i proto, že finále je notně uspěchané ... nebo spíš odfláknuté: Postrádá jakoukoli gradaci, která by mu dodala patřičné napětí ... abyste se mohli alespoň trochu bát o osudy jeho hrdinů. Ani nevím, co mě vlastně přimělo, abych k takovému po všech stránkách neumělému vyprávění byla shovívavá. Snad prapůvodní podstata jeho zápletky, která kopíruje klasické pohádky o bájných dracích, o krásných princeznách a jejich zmužilých zachráncích ... snad prchavý odlesk TÉ magie dávných časů, díky níž má jeho existence své opodstatnění. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Ale čoby nie. Starí Bulhari ako ochrancovia právoslavia idú... Vynálezca bleskovodu rozvracia mýty Asgardu a Ragnaroku, stavia rozum nad city a nevidí pravú podstatu ženskosti ako navigátora. Shakespearovský záver kopiacich sa mŕtvol a správna voľba ženy, pričom nebolo treba mať sen a hádzať jablko k Afrodite. Bulhari udržujú minimalizmus pár vojakov, veľa správnej kožušiny, no zasa príliš veľa fiktívneho kovu (prilby). Triky detské a študentské, absencia prieraznosti, ale našťastie existujú faktory, ktoré umožnia bez väčších útrap dopozerať toto úsmevné dielo. (29.03.2015, JOJ archív) ()

3mates33 

všechny recenze uživatele

Otrasné obsadenie. Všetky tie klany boli malé a na smiech. Myslím, že keby sa prebudili vikingovia, zostali by v šoku ako ich zosmiešnili. Armády o piatich mužoch vládli svetu, to sa do filmu moc nehodí, a vlastne celkovo, celý film sa hodí akurát do poludňajšieho programu TV HNoJ, a vlastne tam som to videl... ()

Hexa 

všechny recenze uživatele

No, co k tomu napsat. Čekat se od toho moc nedalo a tak trochu nechápu nízké hodnocení. Není to výprava jak v Thorovi a tak stěžování si na "malé" klany je podle mě mimo mísu. S obsazením jsem problém neměla, herci hráli přiměřeně a triky byly věrohodné. Jediné, co mi trochu vadí, je samotný příběh, ale to je už můj vlastní vkus. Na kino to není, ale pro nenáročného diváka večer k televizi, proč ne. Dalo by se to natočit mnohem lépe, ale na druhou stranu i mnohem hůře. Průměr televizní zábavy, rozhodně ne odpad. ()

Domas88 odpad!

všechny recenze uživatele

Komedie, trapas a o ničem.. Někdy se člověk diví sám sobě, že se zvládne na takovou kravinu dodívat... ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem i horší věci... Ale tohle bylo nic moc... Občas se tam objevil nějáký slušný utržek, ale pak to bylo zkažené nečím jiným, no prostě nevím, možná až to uvidím ještě jednou třeba přehodnotím, ale zatím opravdu ne... Asi určitě nízkoropočták, ale ty efekty mohly bejt lepší si myslím... ()

Kaunmann 

všechny recenze uživatele

Začal bych pozitivními body...no sou asi tak dva...teen princezna je roztomilá a hezoučká a většina herců se relativně snaží hrát co se dá (bohužel film jim toho moc nedovolí)...tak a teď to špatný...scénář a dialogy jsou totální slaboduchá slátanina zrozená snad po výplachu mozku, co scéna to výbuch demence epických rozměrů...výprava tak levná že lepší by ste koupili u vietnamců za třipade. A severská mytologie je przněna jak v nejnechutnějším německém fekál pornu a s vikingským světem celkově nemá film zbla společného ( v porovnání s tímto se i holywoodská Thór série chová k severským mýtům s úctou ) . Film se jen snaží svézt na módní vlně a přitáhnout naivního diváka ale vše sou jen klasické fantasy kulisy s těmi nejotřepanějšími klišé jako bonusem.Neustálé omílání Jormungand sem - Thór tam, bez hlubšího významu, to nezachrání. Celkově je film asi na úrovni novodobé české vánoční pohádky ( některým pohádkám tímto dost eště křivdím) kterou by mohl snad nahradit... na podobných filmech je vtipné pouze to jak se berou vážně,takže pokud to budete brát jako komedii možná to přežijete bez psychické újmy. ()

Reklama

Reklama