Reklama

Reklama

Obsahy(1)

31. film Clauda Lelouche natočený za 31 dnů k třicátému výročí Lelouchovy produkční společnosti Films 13 spojuje všechny klasické prvky jeho filmů. Sleduje několik párů v den jejich svatby a pak je znovu objevuje po několika letech manželství v den úplňku a letní změny času, kdy se jejich vztahy vyhrotí. Gérard, řidič kamionu, kterého opustila žena, potkává Caroline prchající od svého opilého novomanžela. Díky poloimprovizované metodě herectví působí projev všech hlavních představitelů neobyčejně přirozeně. Jeden z nejlepších filmů Clauda Lelouche rozvíjí znovu úvahy o lásce mezi všedností a iracionálnem, o významu náhody, protnutí osudů. (Febiofest)

(více)

Recenze (2)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Už jsem chtěla napsat, že se Laiovi od roku 1966 tak nepovedla muzika, když jsem zjistila, že právě v těch dvou nejhezčích písničkách nemá prsty. Ve filmu nesmí chybět Lelouchův talisman Gérard, bylo fajn zavzpomínat na starou hereckou gardu díky Annie Girardot a na tu nejstarší díky Sergi Reggianimu. Tenhle snímek patří do běžné výbavy Lelouchova obdivovatele, opět v něm Lelouch snová několik nitek různorodých příběhů, až se propracuje k finální dokonalé pavučině, je tenounká, ale drží jako Helvétská konfese. Bohužel jsem tentokrát asi nepochopila hudební vzkaz. Měl být Philippe Léotard odkazem na Johnnyho Hallydaye? ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Claude Lelouch so vsetkymi klasickymi atributmi svojich filmov. Ciry art, ale vyborne natoceny s namakanym tempom. Pozeral som to kvoli Annie Girardot, skutocne bola vyborna, ovsem MUz a zena je u mna stale vyssie : 77 % ()

Reklama

Reklama