Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení.Čekal jsem trochu víc utahanější romantiku, ale naštěstí jsem dostal pravý opak.Výprava filmu odvedla moc pěknou práci a kameramani hodně dobře prodávají prostředí, ve kterém se film odehrává.Herci jsou poměrně sympatický, i když každý bude více sledovat Jessicu Albu než zbytek obsazení.Film sráží jen to, že jede v přesně vyjetých kolejí a nepokouší se o nic originálního.Pěkný romantický film na jedno deštivé odpoledne. ()

BačaXXX 

všechny recenze uživatele

Film Se slovníkem v posteli jsem docela odmítal s přesvědčením, že nemůžu od toho nic čekat a nic mě na tom nepřekvapí.Takže jsem si ho ponechal na slabé chvilky.Neřekl bych, že mě film nadchl, ale určitě měl něco do sebe.Neznámy Hugh Dancy mě docela překvapil a Jessica Alba(jeden z důvodu, proč jsem si film stáhl) mě znovu okouzlila krásou a překvapivě i hereckýma schopnostma.Nebudu tvrdit, že je to film k zamyšlení nebo tak, ale určitě něco málo v nás zanechá.Každopádně pro mě milé překvapení. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Jessica má talent na exotické krásky, tak prečo si ju nepozrieť ako slovník v originálnom prostredí pralesa v tomto ľahkom filmíku. Odmietnuť slovník do postele môže len prudérny Angličan, ak mu to zakazujú jeho duchovia. Dlho logicky vydržať nemohol a neskončil stratený v preklade. Na film sa príjemne pozerá, aj akčné scény sú jemné, aby sa nenarušila atmosféra tropického raja, dokonca som zauvažoval aj nad štvrtou hviezdou. –––– V roce 1936 se britská říše stále ještě rozprostírala na obrovských územích zeměkoule. Byla to doba, kdy mladí muži završovali své vzdělávání tím, že služili jako správci ve vzdálených regionech. Snažili se změnit země, které spravovali... ale mnohem častěji ty země změnili je. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Noční debata u nás doma : ,,Linh, nepustíme si po dlouhé době něco romantického? Třeba film "Se slovníkem v posteli"?" ,,To máš teda pravdu, rozhodně nepustíme. Nehodlám koukat na to, jak se nějaká šprtka šrotí po večerech" ,,No tak, Linh. Hraje tam Tvá oblíbená Jessica Alba. Hodně mladá." ,,To je paráda jenže, díky Buddhovi, hraje i v neromantických filmech, takže si s ní můžu pustit třeba "Do hlubiny" a nebudu u toho nasraně skřípat zubama jak je to ťuťu a ňuňu." ,,No, mám ještě jeden argument, co Tě možná přesvědčí, aby si tomuhle filmu dala šanci." ,,Alíku, já Ti říkám, že na světě neexistuje síla která by mě donutila se koukat na nějakou romantickou srač...." ,,Je tam nahá...." ,,Kurva a tos to nemohl říct hned??? Okamžitě ten film pusť! Hned!!" No a tak sem se, čirou náhodou, dostala k tomhle snímku a zjistila sem, že potřebuju nutně doučovat domorodštinu, takže se poslušně hlásím Selimě do chatrče ať si procvičíme jazyky. Pravdou je, že na polonahou, či skoro nahou Jessicu bych dokázala koukat pořád, takže mi bylo kolosálně u prdele, jakej to bude mít děj, každopádně mě překvapilo, že to nebylo infantilní a dalo se na to opravdu koukat i co se příběhu týče. Hlavní dvojici a zakázaný lásce sem tedy pořádně fandila a nevýslovně mě srala, ta stará uvědomělá píča, co se hlavnímu hrdinovi za každou cenu snažila dohodit svou dceru která, na rozdíl od maminky, píča nebyla a celkem mi jí bylo na konci i líto. Každopádně chápu, že neměla šanci. kdo by se mohl měřit s Albou? Taky bych se trhla...Takže spokojenost ze všech stran, i když mě Alík lehce oklamal, jelikož záběry na nahé tělo Jessicy, byly sice krásný, ale nebyla to ona (proto jsou všechny tyto scény bez hlavy) . Ale i tak sem spokojená, že sem to viděla a teď mám tak akorát chuť jít Alíka doučovat rákosničtinu. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu, kde tento film přišel k takovému nadhodnocení. Je to jedno velké klišé. Jessica alba je překrásná žena, ale to přeci neurčuje kvalitu filmu. Očekával jsem pomalu se rozvíjející vztah, ne že na to hupnou pár filmových minutek na to, co se seznámí. Když se film přehoupne do druhé poloviny, začínají se objevovat náznaky nějakého děje a říkal jsem si, že by Cecil a Neville mohli trochu zamíchat kartami. Nicméně nic takového se nestane. Přibývá jedna nudná minuta za druhou a film se pomaličku doloudá do předem jasného konce. Jen tak mimochodem, film jsem vybral, abych strávil romantický večer se slečnou a navodil příjemnou zamilovanou atmosféru. Usnula po prvních 40ti minutách filmu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Pro davové scény bylo najmuto přes šest set komparzistů. (Terva)

Reklama

Reklama