Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Recenze (125)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý film který mě opravdu hodně překvapil. Nejen krásnou přírodou (až moc) a dobrou atmosférou ale i velice dobrými hereckým výkony. Pro mě neznámý Hugh Dancy to zahrál fakt dobře, Bob Hoskins taky a Jessica Alba? To sem se nestačil divit (teď už nikdo nemůže říct že neumí hrát). Tenhle film možná na plné hodnocení není ale já jsem se nechal strhnout a když jsem měl bejt nasranej tak jsem byl a když mě měla pohltit romantická atmosféra...stalo se atd. Prostě berte to jako že film dostal 4* a ta pátá je za Jessicu od které bych hned začal brát lekce tak často že by se ze mě za chvíli stal hotovej lingvista. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Noční debata u nás doma : ,,Linh, nepustíme si po dlouhé době něco romantického? Třeba film "Se slovníkem v posteli"?" ,,To máš teda pravdu, rozhodně nepustíme. Nehodlám koukat na to, jak se nějaká šprtka šrotí po večerech" ,,No tak, Linh. Hraje tam Tvá oblíbená Jessica Alba. Hodně mladá." ,,To je paráda jenže, díky Buddhovi, hraje i v neromantických filmech, takže si s ní můžu pustit třeba "Do hlubiny" a nebudu u toho nasraně skřípat zubama jak je to ťuťu a ňuňu." ,,No, mám ještě jeden argument, co Tě možná přesvědčí, aby si tomuhle filmu dala šanci." ,,Alíku, já Ti říkám, že na světě neexistuje síla která by mě donutila se koukat na nějakou romantickou srač...." ,,Je tam nahá...." ,,Kurva a tos to nemohl říct hned??? Okamžitě ten film pusť! Hned!!" No a tak sem se, čirou náhodou, dostala k tomhle snímku a zjistila sem, že potřebuju nutně doučovat domorodštinu, takže se poslušně hlásím Selimě do chatrče ať si procvičíme jazyky. Pravdou je, že na polonahou, či skoro nahou Jessicu bych dokázala koukat pořád, takže mi bylo kolosálně u prdele, jakej to bude mít děj, každopádně mě překvapilo, že to nebylo infantilní a dalo se na to opravdu koukat i co se příběhu týče. Hlavní dvojici a zakázaný lásce sem tedy pořádně fandila a nevýslovně mě srala, ta stará uvědomělá píča, co se hlavnímu hrdinovi za každou cenu snažila dohodit svou dceru která, na rozdíl od maminky, píča nebyla a celkem mi jí bylo na konci i líto. Každopádně chápu, že neměla šanci. kdo by se mohl měřit s Albou? Taky bych se trhla...Takže spokojenost ze všech stran, i když mě Alík lehce oklamal, jelikož záběry na nahé tělo Jessicy, byly sice krásný, ale nebyla to ona (proto jsou všechny tyto scény bez hlavy) . Ale i tak sem spokojená, že sem to viděla a teď mám tak akorát chuť jít Alíka doučovat rákosničtinu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Love story připomínající trochu Nový svět s Farrellem, ale přišlo mi to daleko lepší, takový poutavější a musim říct, že ač nejsem zrovna zastánce dlouhých filmů, vlastně je nemam ani moc rád, tak přesto tohle by si v mých očích zasloužilo daleko větší stopáž, jelikož takhle mi to přišlo zbytečně uspěchaný, a každá silnější scéna useknutá a nedokončená a pak to nepůsobí tak silně, jak by mohlo a na co by tenhle film určitě měl, potřebovalo by to takovej plynulejší průběh. Nicméně tenhle neduh zachraňuje výborná a tady fakt moc krásná Jessica Alba a do svý role dobře sedící Hugh Dancy ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jedním z hlavních lákadel tohoto filmu je bezpochyby Jessica Alba, a to byl taky jeden z důvodu proč jsem to zkouknul, na druhou stranu to nebylo ani špatné, lepší oddychovka se zajímavým prostředím. 7 / 10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No jo, talent na jazyky, to je základ. Představte si, že se zrovna chystáte kolonizovat domorodkyni ze Sarawaku a při svlékání si s (tištěným) slovníkem v ruce potřebujete udělat tak trochu alibi. Jenže než dáte dohromady lehce eufemistickou větu: „Zakar saya tidak betul-betul gergasi.“ (Můj penis není zrovna gigantický), už je v místnosti, v rukou třímajíce zvětšovací skla, pinzety a divadelní kukátka, celé ženské osazenstvo vesnice... Novokainová romance za padesát, která sice svým směřováním nikterak neuškodí, ale zároveň má mizivou šanci vrýt se hlouběji do paměti. Navíc, krom Hoskinse herecky nepříliš přesvědčivá, neb Dancyho nesmělost působí hrozně strojeně a J.Alba se utápí v postojích patřících na přehlídková mola. Nicméně nepopírám, že pokud bych se někdy stal jejím postelovým slovníkem, první lekce by byla věnována vysvětlení významových rozdílů u slovíček language a tongue.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť vydařená, veskrze průměrná story o lektorce jazyka a zároveň konkubíně nesmělého britského úředníka, který na počátku minulého století přijíždí do britské kolonie. Pochopitelně nám z toho vzejde zakázaná láska, která si bude muset projít svými útrapami. Co vedle krásných exteriérů bezesporu láká, je teprve dvaadvacetiletá Jessica Alba ve své první výraznější roli; zvědavce zklamu, pro své hanbaté scény se nechala zaskočit dvojnicí. Škoda!! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdyby slovníky vypadaly jako Jessica Alba, byl by ze mě do rána multilingvista. Nechápu, proč se takhle jazyky neučí ve škole - kdo by potom řešil školný? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 9/10/// +mimořádně krásná příroda, Jessica Alba -možná jen málo akční nebo vyhrocené/// Máme tu další romantický příběh o zakázané lásce. A opět z netradičního prostředí, tentokrát Indie 30tých let. Podoných filmů už jsem pár viděl a vždy je to u diváků víceméně sázka na jistotu. Prostředí je vždy nádherné, příběh až na pár odlišností stejný a tak už lze potom stavět jen na hercích. A pokud do filmu obsazdíte Jesicu Albu a do scénáře jí přidáte nějakou tu milostnou scénu, máte postaráno, bude se to líbit. Mě se navíc líbili i vedlejší charaktery. Mám na mysli toho kuchaře a indiána. Bylo to zajímavě propletené. A rovněž i úlitba Boba Hoskinse tomu dodala třetí rozměr. No nebojte nebudu prozrazovat, bylo to zajímavé, přesto to spělo k neodvratnému konci./// Celkem 74%/// ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Příběh alá Pocahontas, ale z Malajsie doby let řicátých. Jednak mě dostává to umístění tématu, pro antropologa obzvláště vypečené:) Jessica Alba navíc skutečně vypadá jako krásná míšenka, Hugh Dancy je taktéž přesvědčivý ve své roli civilizujícího Angličana, kterého prostředí donutí uvažovat jinak. Fajn jsou herci i ve vedlejších rolích, např. Emily Mortimer. Tento film má sice jednoduchou premisu, ale nedějí se v něm vydírácí a zneužívací scény diváka, žádné scénaristické úlety, poklidná linie je podepřena jak skvělou kamerou, výkony herců, tak především rozehranými emocemi, celkovou realističností, kterou ani nijak nekazí heppáč. Typ filmu a příběhu výborně zpracovaný, jak jsem to v rámci americko-evropského prostředí už dlouho neviděl. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jessica Alba tam vyzerá ako bábika (sexbábika), inak ale ukážková (a navyše zastaralá) limonáda, na ktorej ma fascinuje asi len to, ako do toho dostali herečky typu Brenda Blethyn, či Emily Mortimer. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Prijateľný celkom pozerateľný romantický filmík. Krásna príroda a kultúra kmeňov bola pôsobivá. Zvyčajne sa mi vo filmoch nepáči, keď sa príbeh odohráva aj po niekoľkých rokoch. Tentoraz to bolo celkom príjemne zamaskované stálym dejom. Hugh Dancy bol pekný, ale nezdala sa mi jeho rola dostatočne vypracovaná. Jessica podala obstojný výkon. 60% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Bolo to ako krásny sen v ktorom Jessica Alba bola ako jasné svetlo predierajúce sa z oblohy plnej mrakov. Ako sen sa to aj rozplynulo a nenechalo na mňa žiadne silné zážitky či spomienky, pretože film nepôsobí nijak presvedčivo a okrem milostnej zápletky nemá čo ponúknuť. Občas sa našli momenty hodné pochválenia, ale nevýrazná romantika s nudnejším príbehom sa uberala podpriemerným krokom stále hlbšie ku dnu. Najzaujímavejšie bolo sledovať odhalené nahé kúsky Jessicinho tela, ktoré odvážne poskytla. Tento “ľahký striptíz" pred kamerou jednoducho patrí k tomu aby sa dokázala presadiť a posunúť vyššie vo svojej začínajúcej hereckej kariére. Slabých 40 %. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak trapný, umělý a patetický scénář jsem už dlouho neslyšel. Slabinou filmu jsou i herecké výkony, ačkoli Jessica Alba je krásná a dobře se na ni dívá. Film je vlastně dobrý jen po vizuální stránce a nic jiného divákovi nenabízí. Ani příběh nestojí za zmínku. Takže sečteno podtrženo 2 hvězdičky a celkově zklamání. ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Prvých 24/36 filmu naprostá hrůza, kromě toho že jsem uslintával nad Jessicou (což by objektivně vůbec nemělo ovlivnit moje hodnocení, ale nebýt jí, tak film minu velkým obloukem). Ke konci, když se náš nemotorný klučina dostal do ouzkejch (žádná Pallas Athena mu na pomoc nepřišla) a začíná se rozhodovat racionálně (zavři oči a mysli na Anglii), se konečně film dostává z odpadu a vyšplhá se na velmi silné 2*. ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že kdyby v tom nehrála Jessica, tak by mě ani nenapadlo se na to kouknout. Ale je třeba říct, že to neni špatný film a i když romantický dramata moc nemusim a nevyhledávám, tak tohle mi uteklo celkem rychle. Nevim jestli jen kvůli Jessice...s tou bych se ten jejich jazyk učil rád:-) ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Exotické Borneo, krásná barvitá hudba, viditelné jiskření mezi svůdnou Jessicou a zajíčkem Hughem, vše dohromady v poutavém vyprávění o jedné velké lásce, vlastně o dvou, několika.. Jedním slovem o LÁSCE jako nesmrtelné, jedinečné a vlastně podstatě smyslu života malého bídného červa člověka.☺Stále dokola, ale pořád něčím novým poučné a výjimečné. Mi se to líbilo, neb mě to vtáhlo do dění a to je v pořádku. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Tohle mi nepřišlo ani romantické, ani dobrodružné, ale prostě jen dokonale blbé. A jelikož prsa Jessicy Alby mě nechávají chladnou, tu třetí hvězdičku ze mě nikdo nevykřese. ()

Reklama

Reklama