Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Slepenec několika žánrů mě příliš nebavil. Je to takový romantický film, který přechází až v telenovelu s dobrodružnými prvky. Celé to moc pohromadě nedrží a je to moc povrchní. Samozřejmě, že zlatým hřebem je tu nádherná Jessica Alba, jenže ani ta příběh kolonizátora, který se zamiluje do domorodé krásky, nezachraňuje. ()

Kjuk 

všechny recenze uživatele

Jessica Alba je krásná a má narozeniny stejný den v roce jako já. To je asi nejpodstatnější věc na tomhle všem. 2 hvězdy za pár kratičkejch pasáží, na který se dalo jakš takš dívat, jinak nuda, nuda a zase nuda. Hlavní "hrdina" byl tak srandovní a trapnej, že jsem si fakt kolikrát říkal, jestli to myslej vážně nebo si dělaj prdel. 5 hvězdiček bych přece jen chtěl někomu dát, a to sobě za to, že jsem se vydržel dívat až do konce. Jo a jinak si nemyslím, že v těch postelovejch scénách, kde bylo něco málo vidět, vystupovala Jessica, spíš to byla dablérka, bohužel. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Jessica Alba. Muž, který by odmítl Jessicu Albu v jejích 22 letech do postele, buď není heterosexuál, má zvrácený či ujetý vkus na ženy, není při smyslech anebo nemá mužské pohlavní ústrojí. Proto jsem se hned na začátku rozčílil. Naštěstí nedošlo u hlavního hrdiny k žádné z těchto variant. Je to vcelku nenápadný a jednoduchý snímek, ale je dobře obsazen - Jessica Alba tehdy začínala, ale třeba Bob Hoskins už měl pár hezkých snímků a Zlatý Glóbus ve sbírce. Jeho role je opravdu parádně zahraná a nejvíce vystihuje hlavní vyznění celého snímku - odvrácenou stranu kolonialismu pro běžné britské úředníky, kteří si nemohli zvolit svůj osud ani profesně ani v soukromí. Emily Mortimer má nevinný kukuč svádějící k obsazování nechtěných a oddaných laněk. A Brenda Blethyn mě od začátku do konce navýsost štvala čili to zahrála také velmi přesně. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

John Truscott, mladý voják britské armády, je jako tisíce jeho vrstevníků odeslán do světa, aby poznal "jak to chodí". V britské kolonii Sarawak se velice brzy seznamuje s krásnou Selimou, která mu je poskytnuta jako "slovník do postele" (voják spí s místní slečnou, a tím se učí jejich jazyk apod). John ale navzdory všem "tradicím" nejprve odmítá, aby se později do Selimy (a ona do něj( zamiloval. A to přece britský důstojník nemůže .... Romantické drama o lásce, která není povolená, zklamání a opětovném probuzení. V hlavních rolích Jessica Alba, Hugh Dancy a krásné exteriéry exotické země, doplněné nádhernou hudbou.... ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

I když romantické filmy moc nemusím, tento kousek byl opravdu koukatelný. Sice bych z takového prostředí mnohem radši uvítala dokument i tak na mě film působil příjemně. Je pravda, že v posteli se člověk nejsnáze naučí jakýkoliv jazyk. :oD Většina komentujících zde hodnotila hereččina prsa, pěkná i já si na ně ráda počkala. :oD Na podruhé bych však film, ani její prsa, už vidět nemusela. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Kuchingu a v jeho okolí. Kuching je hlavní město Sarawaku, což je stát v Malajsii. (Terva)
  • Okrem Malajzie sa natáčalo aj v britskej metropole Londýn. Natáčanie prebiehalo od mája do júla 2000. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama