Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benátky v 16. století. Šlechtic Giulio (Jason Connery) stráví v tomto pohádkovém městě - především v loži dvou různých benátských šlechtičen, vdovy Angely (Laura Antonelliová) a Valérie (Monica Guerritoreová) – nezapomenutelnou noc, plnou intrik, převleků a erotiky. (quixote)

Recenze (13)

Lima 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film si jasně pamatuju. Za perestrojky veliká atrakce, protože se jednalo o první erotický film, který v naší zemi byl promítán. Jako teenager jsem se tajně dostal do letního kina, kde jsem se spolu s přeplněným publikem těšil na něco extra. No, po pravdě, moc erotiky tam zase nebylo. Hlavní ženská postava jenom ukázala kozy a to bylo všechno. Ale stačí, když kape, nemusí pořád jenom pršet, že. Přesto na film, který spíš vypadá jako levný díl Červených střevíčků, chodily za komoušů mračna lidí. Protrhla se hráz a zapovězené ovoce chutná nejlépe. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento filmeček s přízviskem "erotický" k nám pronikl již vpodstatě jako nový a sklidil celkem slušný zájem publika, hlavně samozřejmě kvůli v té době často a důsledně tabuizované erotice, která se zde naopak prezentovala poměrně otevřeně. Laura Antonelli stále měla co ukazovat a to i přes svůj v té době již docela pokročilý věk. Zajímavostí bylo obsazení Jasona Conneryho, syna známého představitele agenta 007 Seana Conneryho. Dějově se nejednalo o nic světoborného, ale to publikum vlastně tušilo již předem a hnalo se jen a jen za sexem. :) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Jason Connery ( Jules ) v objatí dvoch žien ( jedna z nich je očarujúca Laura Antonelli ). Film mal slušnú popularitu v niekdajšom Československu pre svoj jednoduchý príbeh a zaujímavú erotičnosť. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Opat priemerny kusok zo Cinema Italiano. Trochu chyba pribeh a strhujucejsie tempo, ale Jason Connery /syn svetoznameho Seana Conneryho/ to uspesne zvladol. Laura Antonelli krasna a pekne film s nou odsypa. 54 % ()

TO 

všechny recenze uživatele

Cizinec se na jednu noc přijel bavit do Benátek, což se mu podaří. Nejprve s jednou a pak s druhou krasavicí. I bez erotiky by to nebyl špatný film. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Cenzurované  erotické filmy nejsou erotické, a tím pádem ani můj šálek čaje. Erotika nejsou jen ženská ńadra, mužský zadek a už vůbec ne křečovitá kamufláž sexy-hrátek. Už jsem to zde někde psala: Bolognini není Pasolini + raději film bez erotiky než podvod! ()

mardun 

všechny recenze uživatele

Můj první erotický film který jsem kdy viděl. Tajně jsem se dostal do kina a doufal že mě neuvidí známý mých rodičů, kteří tam byli také. No zážitek jak hrom. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Film bývá někdy házen do pytle „erotické béčko“, což si opravdu nezaslouží. Už pro renomé zúčastněných: režiséra, skladatele a herců. Ve filmu, který nechce být ničím víc než rozmarnou renesanční hříčkou, jde samozřejmě hlavně o „to“, ale je tu k vidění a k slyšení mnohem víc: Morriconeho atmosférický soundtrack, obstojné herecké výkony, nádherné kostýmy a hlavně neopakovatelné benátské paláce a exteriéry. I díky tomu se film hodně podobá Hallströmovu „Casanovovi“. A určitě stojí za vidění. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Byl do 15let nepřístupný a byl to první film, u kterého mi uvaděčka kontrolovala občanku. Už tenkrát se mi líbily kostýmy..prsa mne až tak nezaujala .-) ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Tvrdit, že je to jakési erotické béčko a cpát ho mezi Kožené kalhoty nebo Řecké fíky je samozřejmě nesmysl. Tohle bylo vkusné, celkem vtipné a hlavně ve velkém stylu natočené pokoukání, jak to asi v jediném zajímavém státě, který po pádu Říma na Apeninském poloostrově vznikl a který byl hlavně pánem svého osudu po mnoho století, vypadalo. Když si vezmeme (kromě stále ještě velmi přitažlivé Laury Antonelli a její temperamentní služebné) vždy velice fotogenické benátské interiéry i exteriéry a k tomu Moricconeho hudbu, bude to film, který stojí za shlédnutí i dnes. Stejně jako třeba Bože, jak hluboko jsem klesla....tohle ale působí snověji a přes divoké tempo, které syn prvního Jamese Bonda musel zvlit i paradoxně mnohem romantičtěji. ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Film Benatska noc sa samozrejme tesil vo vtedajsom CSSR oblube aj vdaka krivkam Laury Antonelli, ale nebol to v pravom slova zmysle eroticky film aj ked tam par vkusne natocenych scenok bolo... Je to poviedkovy film verny odkazu Giovanniho Boccaccia a jeho rozmarnym pribehom s nazvom Decameron. Nezabudajme ze film tocil Mauro Bolognini ktory sfilmoval aj Dumasov roman Dama s kameliami (na CSDF s 87% ohodnotenim) a hudbu zlozil Ennio Morricone, takze o lacne a laxne natocenom akoby len "erotickom" snimku sa naozaj neda hovorit. Prijemna jednonocna prechadzaka historickymi Benatkami koncom 15 storocia . Film by mohol mat kedykolvek reprizu v telke a urcite nie v case vyhradenom pre brakovo "eroticke" "spodarny"... ()

Reklama

Reklama