Reklama

Reklama

Obsahy(1)

A jsou tu zpět - Lisa, která nám vše vypravuje, i její bratři Lasse a Bosse a kamarádi Anna, Britta a Olle prožívají veselé i vážnější každodenní příhody na švédském venkově. Strávíme s dětmi jaro s koťátky, léto s prázdninami, podzim se školou a zimu s vánočními svátky. A protože jsou to příběhy, které v různých podobách může zažít každé dítě, těší se stále neutuchajícímu zájmu malých i velkých diváků na celém světě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Aj na podruhé. Nebudem sa tajiť tým, že mám pre Astrid slabosť. Vytvárala kúzelné príjemné príbehy, počas ktorých sa človek zatúži vrátiť do tých dôb a do detstva, kedy sa všetko zdalo byť jednoduché a také prirodzené a ja neviem asi na mňa ide ten sentiment keď si spomeniem na úvodnú znelku... ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Krásná příroda. Já vím, měl bych ve filmu hledat i hodnotnější jevy, ale... krásná příroda. Švédská příroda je ten nejkrásnější svět pod Sluncem, včetně Alienů a dalších úspěšných fiktivních univerz. :-) Přesto výtka: postavy a vůbec všechno působí strašně uměle (možná český dabing). Jednak proto, že v knize jakási vyumělkovanost nedostala šanci, pokud na to nemáte fantazii, jednak proto, že Lasse Hallström je prostě kýčař jak Stockholm. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

A zase obraz šťastného a spokojeného dětství šesti (respektive sedmi) dětí na švédském venkově. Jen je to tentokrát z průběhu školního roku. Samozřejmě nemohou chybět vánoce, škola, sněhová vánice, spadnutí do díry v rybníce při bruslení a také velikonoce. Zkrátka obrazy z bezstarostného dětství tak, jak by mělo být. Je to přece jen pro děti, a tak je to jednoduší, ale i tak velmi příjemné. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Další příběhy dětí z Bullerbynu. Pokud se budu držet knihy tak se jedná například o :Veliký nečas (to se museli schovat u ševce); Jak slavíme v Bullerbynu Vánoce (pečení perníčků, Agda našla mandli v kaši s mlékem); Lasse spadne do jezera; Čekáme na Nový rok; Jedeme na hostinu k tetě Jenny; Jdeme do školy a děláme si legraci z paní učitelky; Velikonoce v Bullerbynu; Dostanu jehňátko; Ollovi se viklá zub; Pontus jde do školy; Anna a já budeme ošetřovatelkami dětí-možná; Anna a já nevíme samy, co děláme atd. Film je nádherný, ale knížka je přeci jenom nepřekonatelná. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Další z melancholických rodinných snímků, o jejichž existenci by se člověk pravděpodobně nikdy nedozvěděl nebýt slavné knižní předlohy, která mě na prvním stupní základní školy tak nehorázně bavila. Opět zásluhou náhody koupeného DVD jsem si mohl užít filmovou adaptaci své oblíbené knížky. V té době jsem si přál, abych mohl každý svůj přečtený titul vidět i v hrané formě. Dneska jsem rád, že se mi to nepovedlo. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama