Reklama

Reklama

Továrny dneška: Tesla model S

(TV film)
  • USA Megafactories - Super Cars - Tesla Model S

Obsahy(1)

Snem společnosti Tesla je navrhnout elektromobil vhodný pro sériovou výrobu. Na první pohled by mělo toto auto být jen posledním z dlouhé řady luxusních sedanů. U vnějšího vzhledu však veškerá podobnost končí. Při pohledu pod kapotu nebo do interiéru je již jasné, že se nejedná o klasický vůz. Společnost Tesla Motors, pojmenovaná po významném vynálezci a průkopníkovi elektrické energie Nikolovi Teslovi, zavrhuje nejen klasické spalovací motory, ale také alternativy v podobě hybridních vozů, a vyrábí výhradně auta na elektrický pohon. Podle smělých odhadů firmy zatíží jejich elektrická auta ovzduší oxidem uhličitým o polovinu méně, a to i tehdy, pokud by elektřina pro jejich pohon pocházela pouze z uhelných elektráren, a navíc svými vlastnostmi předčí i světoznámé luxusní vozy. Ačkoliv teprve čas ukáže, zda bude mít Tesla se svými sériově vyráběnými elektromobily úspěch, je vznik modelu S zajímavým nahlédnutím do světa nových, neustále se zdokonalujících technologií. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Tady to není jen o tom vozu, ale prakticky o celé továrně, která tento vůz vyrábí. Od postavení továrny přes naučení robotů svařovat až po výrobu elektromobilu Tesla. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Kufor vzadu aj vpredu a vzadu môžu mať dokonca v kufri nohy dvaja detskí pasažieri naviac. Auto ide na tužkové baterky, naozaj sa pomerne malý akumulátor v podvozku skladá z článkov podobných tužkovým a zrychlenie z 0 na 100 je slušných 5,6 sekundy. Až som sa čudoval, koľko detailov technológie a výroby sa objavilo v dokumente, vrátane potenciálnych aj skutočných zádrhelov, ktoré sa objavili. ()

Reklama

Phantasma 

všechny recenze uživatele

V díle se představí firma Tesla jako taková, s jakou přišla vizí a v neposlední řadě samotný elektromobil S. Velmi povedený díl. Informacemi nabitý díl ..... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument pouze potvrdil, co jsem si o Tesle myslel. V podstatě lidem vnutíme, aby se jim experiment jménem elektromobil líbil. Vůbec nejde o obchodní stránku, ale o módní výstřelek, na který se od začátku sází. Henry Ford, Benz i další, kteří začínali tak, že prostě museli vydělávat od začátku, se musí obracet v hrobě. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama