Reklama

Reklama

Po návratu z dovolené Millerovi zjišťují, že byl jejich dům vykraden. Po úklidu nepořádku se vracejí do svých životů a snaží se setřást pocit narušení. Ale vůbec netuší, že jejich noční můra právě začala. (noelcoward73)

Recenze (35)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi, velmi dobrý koncept a nejoriginálnější využití found footage formy za hodně dlouhou dobu. Tady si totiž bezpečnostní kamery po baráku nerozmístila rodina, kterou straší démoni. Ne ne, tady kamery rozmístil úchylák, který se vyžívá ve sledování nic netušících obětí. A jako by to nestačilo, ještě se jim sám schoval na půdě. Brrr. Znepokojivé, reálné, ale přesto se mi zdá, že ten koncept sám o sobě je nakonec silnější, než zážitek z výsledného filmu. Co přesně šlo udělat jinak a lépe ale nevím. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Potrestáte ma za niečo, čo som neurobila? Čo sme v Minority Report?“ Tradičné found footage s otvoreným resp. schválne nedovysvetleným koncom, čo pre niekoho môže byť mrazivé (veľa obetí brutálnych zločinov sa nikdy nedozvie, prečo sa „to“ stalo práve im) a pre niekoho proste len nedokončené (a tým pádom body dole). Z celkovej zápletky mrazí, ale niečo také už tu bolo - Cudzinec v dome s Garym Buseym (1989). Pár scén je značne nepríjemných. Inak by som to ale hodnotil ako priemer s pár lepšími miestami, ale aj s pár podstatne horšími a slabšími. Ústredná rodina ani sympatická, ani nesympatická, magor totálne odporný úchyl. Scenár dosť čudný – chlapec vrieska uprostred noci a rodičia sa ho nespýtajú prečo, žena prehľadáva temnú povalu, na ktorej začuje čudné zvuky a hystericky utečie, no potom sa tam už nevráti s manželom a políciou. Neviem no. Nejako extra ma to proste nedostalo. S prižmúreným okom (a slučkou okolo krku) 60%. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Keď sa mladá rodina vráti z dvojtýždňovej dovolenky, nevrátia sa to sladkého domova. Niekto sa totiž počas ich neprítomnosti do ich domu vlámal. Rodina sa snaží na tento problém zabudnúť, ale čoraz zvláštnejšie udalosti v ich dome ich nútia veriť, že narušitel ešte so svojou prácou nie je hotový. - Mňa tento horor celkom bavil. Hercov poznám z hororov takmer všetkých a zrovna toto sú herci, ktorí mi ako fungujúca moderná rodina vyhovujú, takže v tomto smere OK. Námet zaujímavý, aj keď v poslednej dobe čím viac rozšírený, Found Footage forma logicky opodstatnená a tempo ideálne s občasnou dávkou nepríjemného napätia. Keby to malo trochu viac brutality a záporná postava by dostala priestor otvoriť aj svoju psychickú stránku, dal by som aj vyššie hodnotenie. Takto ten záver trochu zamrzí, ale na druhej strane sa režisér aspoň nehral na nič extra ambiciózne. + herečka z Mirrors, 7500 a Patient Seven + herec z Wrong Turn, The Returned a The Other Side of the Door + herec z Larva + herec z Stranger Things + herečka z Anguish + herec z Insidious a Insidious: Chapter 2 + herečka z Shaun of the Dead ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po príchode z dovolenky nachádza štvorčlenná rodina celý dom hore nohami. Nakoľko nič nezmizlo, polícia danú udalosť uzavrie ako vyčíňanie mládeže či bezdomovcov. To čo sa však v prvom momente zdalo ako obyčajný prípad vlámania, je v skutočnosti plánovaná hra šialeného psychopata. Tento snímok Vás od samého úvodu bude natoľko naťahovať, až vám dôjde, že Vám vlastne nemá čo ponúknuť. Nábeh slušný, pričom takmer 60 minútovú nudu s občasnými atmosferickými pasážami v jadre, nezachránila ani živšia záverečná 10 minútovka. Škoda, snaha bola, no rozhodne lepšiemu "Home Sweet Home" sa "Hangman" nepriblížil ani na sto honov - 50% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě bylo obrovský zklamání. A násobí se to ještě víc tím, že v tom měl prsty můj oblíbenej rejža Adam Mason. Další věc co mě nasrala je, že se tady vůbec uvádí jméno herečky Amy Smart. Jestli se tam ukázala na 2 minuty tak je to moc. Když je tady uvedená na prvním místě rozhodně bych čekal nějakou větší roly. Příběh sám osobě je tíživej. Není to jen o vloupání. Samotný vloupání vás připraví o soukromí. A v tomhle případě to platí obzvlášť. Jenže film je bez špetky atmosféry. I přes krátkou stopáž mě film prostě nudil Mason buď vyměkl nebo je chyba ve mě. Každopádně tohle není film, kterej bych měl potřebu vidět znovu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Koukám, že Adam Mason je takový novodobý Ed Wood.Paradoxně jeho Hangman není tak úplně špatný film.Námět je opravdu výtečný a občas vás opravdu mrazí, protože něco takového se prostě může stát, teda hlavně v americe, všichni víme, že to je země plná úchylů :).Škoda jen, že to nemělo větší tempo a závěr je úplně stupidní, protože jen co pan úchyl konečně rozjede nějaký intriky na zničení domácnosti, hned to naprosto stupidně a nepochopitelně utne.To buď režisérovi ve vteřině přeskočilo, nebo dostal malou mrtvičku.Amy Smart ve filmu nehledejte, má cameo o dvaceti vteřinách.Mělo to navíc.50%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Skloubení found footage a home invasion nevypadalo vůbec špatně, tedy hlavně na papíře. Sliboval jsem si od toho netradiční podívanou a nenechal se odradit ani nepříliš vysokým hodnocením na internetu. Bohužel. Možná bych tak předešel finálnímu zklamání z nevyužitého potenciálu, který se zde přímo nabízel. Přitom Adam Mason není vůbec špatný režisér a nešlo o mé první setkání s jeho tvorbou. Tohle ale popravdě moc nezvládl. I když záleží na každém jedinci, jak k tomuto filmu přistoupí. Počátek se totiž nese v dosti uspávajícím tempu. Nepočítám-li úvodní hovor s policisty. Potom totiž sledujeme za pomoci ruční kamery psychopatovu cestu do rodinného domu, jeho počáteční seznamování s okolím, čumění na seznamovací video s jeho budoucími oběťmi a instalaci kamer. To vše opravdu moc záživné nebylo. Diváka z letargie alespoň částečně vytáhnou nejrůznější problémy naší rodinky (dceřin vibrátor, epizodka s opravářem v koupelně), nebo sex manželské dvojice. Moc toho však nebylo. A tak si musíme počkat až na dobu, kdy chlápka na půdě přestane bavit jen čumět na kamery a po nocích chodit po domě a začne přitvrzovat. Jde totiž hlavně o psychopatického vraha, který se vyžívá v zabíjení svých obětí. Což nám nakonec i několikrát předvede. Jen škoda, že atmosféra celého filmu nebyla moc ustálená a světlých okamžiků tu bylo opravdu málo. S podobným magorem bych se však každopádně potkat nechtěl. 40-45% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z nejoriginálnějších počinů v rámci FF. Úchyla si rozmístí po domě kamery, na půdě si zařídí štáb a šmíruje rodinu, které čas od času provede nějaké ty drobné neplechy, které postupem času nabývají na vážnosti. Problém je, že to, co se rodině děje, je díky formě strašně odosobněné, takže zneklidňující atmosféra, která by měla pramenit z pocitu, že je v domě něco špatně, tu prakticky neexistuje. Když to hodně zjednoduším, tak je to po většinu času o poklidném rodinném životě, do kterého občas zabrousí z půdy magor a nepovšimnut zkontroluje ledničku či spící manžele. Dobrý nápad a nejspíš i dobré zpracování, protože ono toho asi o moc víc udělat nešlo, ale mě to moc nechytlo. 40% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Nějakej magor s punčochou na ksichtě se ubytuje na půdě nějaký rodiny. Všude rozmístí kamery a pije jim džus. Nezábavná pyčovina bez důvtipu a pointy, spíš ztráta času. O nic nepříjdete. 4/10 ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Kombinace subžánrů FF a home invasion, rozhodně nadprůměrná, ale i tak se nelze zbavit dotěrného pocitu, že šlo z daného tématu vytěžit ještě víc, třeba v psychologickém pohrávání si s jednotlivými členy rodiny. Úplně uspokojivě nepůsobí ani motivace maniakální kukačky, jež se bez rozpaků usadila v cizím hnízdě. Jinak ale pohoda, zvlášť potěšila účast Jeremy Sista. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Supr námět a poměrně originální využití už jinak provařeného found footage formátu. Provedení ale nic moc. Místy to je docela znepokojivé a cením si odlišného přístupu k hororu. Není to moc strašidelné, ale je to sakra nepříjemné. Dějově to zůstalo dost nevyužité a přes nepovedené finále vlak prostě nejede. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ty bláho, další found footage. A co přinese asi nového? No, vlastně vůbec nic, ale tak to už přece od tohoto žánru nečekáme. Celkem tísnivá, respektive paranoidní situace je využita k tomu, aby se odvíjel klasický příběh, kdy čekáte jen na to, jestli něco děsivého uvidíte, nebo ne. Tady vidíte a některé scény dovedou překvapit. Finále dobré. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Videl som film s Gary Busey-m Cizinec v Dome 1989 - tu ide tiez o found footage- diabli v dome skryti. Strasidelnych filmov som videl uz na mraky, a aj tu sami zda ze demonom sa do toho nechcelo a strasila len nasrana militantna ektoplazma : 20 % ()

Rihan 

všechny recenze uživatele

Thriller s hororovým podtextem u mě až překvapivě fungující. Po návratu domů rodina zjišťuje, že došlo k vloupání do jejich domu. Po čase zapomenou a žijí dál běžným životem. Netuší, že noční můra, o které by se nikomu z vás ani nesnilo, teprve začíná. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Tak tohle můžu. Magor trošku podobnej Collectorovi bydlí 2 týdny v baráku zatimco je rodinka majitelů na dovolený, nastaví jim do místností skrytý kamery a udělá doma bordel. Rodinka se vrací, uklidí, vyřeší situaci s policajtama a vesele si žijou dál, jenže Špepík se jim zabydlel na půdě a několik dní předvádí slušný stealth schopnosti a krásně s těma lidma vyjebává, at už jde o hrabání se v osobních věcech nebo vyžírání ledničky a plivání do džusu. Je to přesně takový jak jsem čekal a chápu že někoho to může nudit, asi stejně jako vrah potřebujete kurevskou dávku trpělivosti, každopádně já se bavil. Hezká úchylárna. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

85 minút teroru! Hangman je jedna z tých minimalistických záležitostí, ktorá nepotrebuje prelievanie krvi na to, aby pôsobila obzvlášť znepokojivo, choromyselne a skľučujúco. Najhoršie na to celom je si uvedomiť, že ono sa to kľudne môže stať. Votrieť sa do rodiny, napichnúť im celý dom, obťažovať ich - nič z tohto koncepcu mi nepripadá pritiahnuté za vlasy ani nemožné, a práve to je prvok, ktorý výrazne dopomáha celému dojmu. Aj napriek tomu som však od Masona očakávala viac. Väčšiu kreativitu, viac zvrhlostí, nechutnosti, psychického teroru - na jeho predchádzajúce počiny sa nedá len tak ľahko zabudnúť a potom si zapnúť Hangman-a, ktorý pri nich vyzerá ako nedeľná oddychovka.... To však nemení nič na tom, že takýto nenápadný typ homeinvasion mám naozaj rada, práve preto, že z takmer ničoho vie vytiahnuť hutnú a presvedčivú atmosféru. ()

Game90 

všechny recenze uživatele

Originálny nápad, to musím uznať. Ale hodinová nuda, zbytočné naťahovanie a ten koniec to nezachránil....** ()

Reklama

Reklama