Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začátek pontifikátu Lennyho Belarda alias Pia XIII, prvního amerického papeže v historii. Poté, co byl Lenny Belardo zvolen za papeže Pia XIII., musí proplouvat vatikánskou politikou. Šokuje Vatikán svým přáním odmítnout publicitu i liberální filozofii svého předchůdce. Sestra Mary, jeptiška, která Lennyho vychovala, jde s ním jako jeho osobní sekretářka, a ihned se stane hlavním rivalem mocného kardinála Voiella, vatikánského ministra zahraničí. Lennyho rádce kardinál Spencer je rozzloben svou prohrou v papežské volbě. (Filmbox)

(více)

Recenze (18)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chvíľku som váhal či sa pustím do tohoto seriálu. No nakoniec som rád, že som mu dal šancu. Paolo Sorrentino je tvorca od ktorého som veľa snímkou nevidel ale zase to čo som zhliadol ma celkom bavilo. Hneď úvodom musím pochváliť soundtrack a zvukové efekty. Neskutočne dobre to prifarbuje atmosféru pochmúrneho, komorného, Vatikánskeho prostredia. Hneď na začiatku ma dostal príhovor nového Pápeža, ktorý bol až príliš otvorený samozrejme by cez cenzúru nikdy neprešiel. Všetky tie intrigy a zlomyseľnosť nechutných kardinálov ktorí sú miestami horší ako "neveriaci" vo mne vyvoláva pocity a potrebu pozrieť si ďalšiu epizódu. Samotný mladý pápež tiež nie je bez viny ale páči sa mi na ňom, že sa nenechá ovplyvňovať ostatnými ako to mnohí chceli a práve preto zaňho hlasovali. Toto je po prvej epizóde tak kontroverzné, že to privolá infarkt nejednému katolíkovi. Tak im treba. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Zabudli sme byť šťastný." Konzervatívna a zároveň kontroverzná prvá časť. Áno, hoci to znie neuveriteľné, JE to možné. Skvelý Law, skvelá Diane Keaton (a to ju inak nemám príliš v láske) a vlastne skvelí všetci herci, sú typvo dosť zaujímavo povyberaní a všetci vedia kvalitne hrať. Parádna vizuálna stránka, plno zábavných scén. Občas to trošku nudí a upadá tempo, skrátiť o 10 minút by bez debaty pomohlo. I tak ale výborné a teším sa na ďalšie diely. Úsmevný a nenápadný palec hore za Hamšíka a českú vlajku. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Koncept je úžasný, vyzerá to super, Law je peckový, ale to tradičné seriálové tempto-netempo plné vaty tomu ubližuje ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

1 díl - po 30 minutách jsem měl tendenci to vypnout a vůbec mě to nebavilo. To nadšení fakt nechápu. Jo, proč by ne, technicky je to na vysoké úrovni, ale obsahově nuuudda. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Pri úvodnom pápežovom príhovore som si spomenul na to, keď Jeff Daniels v úvode Newsroom "naložil" Amerike. Proste podobne nazabudnuteľný prejav na úvod, ktorým si ma hlavná postava a režisér od prvých minút doslova omotal okolo prstu a ja som automaticky vedel, že toto bude môj šálok kávy. Perfekcionisticky natočené, sympaticky provokujúce a za seba mám jasno - žezlo najlepšieho pilotu tohto roku preberá Westworldu zákerne sa škeriaci Jude Law. :-) ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už podle traileru jsem věděl, že to bude pecka. Tohle není nějaký konvenční seriál dělaný na efekt. Sorrentino zaranžoval fascinující, vtahující prostředí plné nebezpečných otázek a ještě více provokativnějších odpovědí. Ta přesvětlenost - čistota v kontradikci s lidskou zákeřnosti - špinavostí generuje nesmírně koncentrovanou kinematografickou látku. Postavy jsou výborně typologicky vybrané (ne jen papež). Technicky perfektní řemeslo po všech stránkách (břitké dialogy nejvyšší úrovně)...není co vytknout. 90%. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavé, velmi originální a skvělý Law k tomu. Jsme zvědavý co se ze seriálu vyvine. Nástup je lehce mrazivý, nevypočitatelný, ostatně stejně jako Papež Pius sám. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Your Eminence... You're too tied to the past. The past is an enormous place, with all sorts of things inside. Not so with the present. The present is merely a narrow opening, with room for only one pair of eyes. Mine." ()

minimalism 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hneď od začiatku porno v podobe skvelých záberov ktoré sú pastva pre oči, výborná hudba a atmosféra. Kardináli a ich falošnosť ma baví ale hlavne ma baví Jude Law ktorý hrá postavu Pápeža excelentne. Mysleli si že ho budú ovládať ale opak je pravdou. - 10/10 pre 1. epizódu ()

clericuzio 

všechny recenze uživatele

Úvodem musím podotknout, že Paola Sorrentina mám velmi rád. První epizoda začíná Sorrentinovskou audiovisuálnī masturbací. Těším se na další takové scény, které tak miluju na Velké nádheře. Jinak je to na Sorrentina nezvykle vtipné. Jude Law v roli papeže exceluje. Hlavní postava je težko hodnotitelná po první epizodě, nicméně zatím na mě působí dojmem obdivuhodného záporáka, kterému musíte fandit, rozhodně je vystavěn jak opravdu charismatický člověk. Epizoda se nesla v duchu "těšte se na to, co přijde dál", a já se těším! Opakovaně se objevuje motiv, kdy zíráte, co se to děje a následně je to shozeno jako sen nebo vtip. Samolibý pomstychtivý papež bez špetky svědomí je ale poutavý, to zcela jistě. ()

pichta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkovo dobrý začiatok, kde už mladý pápež aj vo svojom sne naznačil svoju rebelskú povahu a je vidno, že má svoj cieľ a úmysel, ktorého smer bol jednoznčne ukázaný. Hneď v tomto prvom dieli sa ukázalo, že volba Lawa ako hlavneho hrdinu príbehu bola dobrá voľba. Tá jeho mimika a čertovské pohľady...podľa mna to bude dobrý seriál. Pápež Pius XXIII je nový medzi starými. Bude chcieť meniť cirkev a užívať si to...uvidíme ()

futislav 

všechny recenze uživatele

Jak mám Sorentiniho rád, tak tohle se moc nepovedlo. Rozvláčný děj, který pojednává o tématech, která už dnes málokoho osloví. Jako vždy pletichy a intriky, což už je samo o sobě nezáživné a korunu tomu dává církevní prostředí, takže je to díl spíše pro uspávače hadů. ()

Reklama

Reklama