Reklama

Reklama

Mladý papež

(seriál)
  • Itálie Il giovane papa (více)
Trailer 1
Itálie / Francie / Španělsko / USA, 2016, 8 h 38 min (Minutáž: 50–55 min)

Tvůrci:

Paolo Sorrentino

Kamera:

Luca Bigazzi

Hrají:

Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Javier Cámara, Scott Shepherd, Cécile de France, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli, James Cromwell, Ignazio Oliva (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Nový seriál od režiséra oscarového snímku Velká nádhera vypráví kontroverzní příběh o začátku pontifikátu hlavy katolické církve Pia XIII., vlastním jménem Lennyho Belarda. První americký papež je složitá a rozporuplná postava, která je ve svém počínání tak konzervativní, že to hraničí až s obskurností. Přesto má ale hluboký soucit s chudými a potřebnými. Je to velice vlivný muž, který si zatvrzele drží odstup od vatikánských pochlebovačů, aniž si připouští možné důsledky svého postoje. V desetidílné sérii se představí držitel dvou nominací na Oscara Jude Law v hlavní roli Pia XIII. a oscarová Diane Keaton jako řádová sestra Mary, jeptiška ze Spojených států žijící ve Vatikánu. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

tron

tron (hodnocení, recenze)

Spoiler? Čo sa stalo tomu chudákovi klokanovi, nejak som to nepochopil...

na příspěvěk reagoval Apollyon09

eldina

eldina (hodnocení, recenze)

M.Heaven

Zaujimalo by ma, kde sa v Biblii spomina, ze fajcenie je hriech? Ten serial je fantasticky a prave ked si prvy x zapalil, som si povedala, ze Sorrentino vie, ako davkovat prekvapenie...

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Rewol

Tento seriál by mal mať pri každej epizóde upozornenie, že nie je vhodný pre jedincov s IQ pod 80. To by však nebolo politicky korektné a tak sa musíme vysporiadať aj s hodnotením primátov, ktorých kognitívne funkcie zostali zakrpatené v skorom štádiu embryonálneho vývoja. 

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Tak jsem to po roce shlédnul znova, a v celém měřítku Lennyho proměny mi to od začátku přijde mnohem lepší.

A jak jsem psal i minule, doporučuji všem věřícím i nevěřícím. Protože i přes liberální názory bych to herezí nenazval a stejně tak i přes křesťanské smýšlení a Boží zásahy to je hlavně o člověku a ani nevěřící se seriálu nemusí bát. :)

Athaeneus

Athaeneus (hodnocení, recenze)

Mám za sebou první díl a náležitě se bavím. Je to relativně dost vtipné a příjemně ujeté.

na příspěvěk reagoval ibeh

psy.cho

psy.cho (hodnocení, recenze)

Rewol

To čo nedáva zmysel a dýcha abstrakciou je hneď pripisované LSD a drogám. Vo všetkom len hľadať zmysel a pointu. To čo sa neriadi úsečkou a nedostane nás to z bodu A do bodu B je hneď zatracované. Plebs.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

M.Heaven

Mohu se zeptat, podle čeho je kouření hřích?

Neříkám, že je to správně (na druhou stranu můžu citovat Pavla), ale znám spoustu dobrých křesťanů co si zakouří. Stejně jako pít alkohol není hřích, hříchem je se opíjet. atd atd. :)

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

ledzepfan

O náboženství ne, ale filozofie je tam až moc. :)

Pokud to tam někdo nevidí, pak se o hodně ochuzuje. Možná člověk musí znát nějakou tu křesťanskou terminologii nebo být aspoň teologickým laikem, aby to úplně docenil. :)

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

Opäť som sa nechal pomýliť hodnotením na csfd. Lyriku som žiaľ nikdy neobľuboval a nedokázal pochopiť, platí to aj pri filmoch. A toto má v sebe viac "fantasmagórie" ako reality.Aj akékoľvek sci-fi je príbehom o realite, na rozdiel od lyrických snov.  Tam sa vždy pristihnem, že tipujem koľko LSD si tvorcovia nadelili, než sa do toho pustili. No a ja na LSD nefičím, čiže tá zmes nezrozumiteľného bľabotu mi zmysel nedáva. Nie že by sem tam nezaznela v seriáli "myšlienka", ale bolo ich toľko, že jedna ruka by mi na ich spočítanie stačila.

V krátkom čase po druhýkrát musím konštatovať, že "kráľ je nahý" - to na margo "oslavných" ofčích hodnotení na csfd. Pred dvomi týždňami som tu tiež narazil na titul, ktorý tu bol vychválený, pritom bol nezrozumiteľný a chaotický. Stádovitosť v hodnotení a orientácia na primitívny snobizmus začína byť príliš zrejmá...

na příspěvěk reagoval psy.cho, Apollyon09

Mantegna

Mantegna (hodnocení, recenze)

Bluntman

Někdo si tu plete ironii a indiferentizmus. To se stává, když někdo vymění vážnost za lehkovážnost nebo za prázdné žvanění.

M.Heaven

M.Heaven (hodnocení, recenze)

Jsem na 21. minutě 1. dílu a jako člověku, který celý život strávil uprostřed katolíků, mi to zatím přijde spíš směšné. Mladý papež se právě vyzpovídal, že nemá žádné hříchy, a nato si zapálil cigáro - COŽ JE HŘÍCH. Nikdy jsem nepochopila, proč "neznabozi" točí filmy a seriály o katolících.

na příspěvěk reagoval Mantegna, ibeh, Bluntman, Badmaniak, eldina

Mantegna

Mantegna (hodnocení, recenze)

emma53

Negativní reklama, taky reklama emmo. Je to jen pro určitej druh lidí. Pokud patříš mezi ně, budeš nadšená.Já jsem dal jen první díl a to jsem to po třiceti minutách vypnul. Pak jsem ten díl sice dorazil, ale k ničemu. Bylo to tak prázdný . Jsou to žvásty mimo náboženství, takže věřícího to neurazí. Důležité je to pomrknutí Judeho/ papeže / na diváka ve třetím a dalších dílech v titulcích. Je to jako - užijeme si to spolu lidi. Já jsem si to neužil. Nebylo co.😰😥😢👎🏿👎🏿🙈

emma53

emma53 (hodnocení, recenze)

Vy jste tady tomu seriálu věnovali takovou reklamu, že se na to podívám a to jsem se mu vyhýbala :-)

na příspěvěk reagoval Mantegna, ibeh

Mantegna

Mantegna (hodnocení, recenze)

erased

Přesně. To je z Schopenhaurovy knihy Aforismy k životní moudrosti. Moc, moc doporučuju k přečtení. Hlavní tématem je vznešenost samoty proti společenské sprostotě. Zásadní kniha v tomto směru.😉✌️👍👍👍👍👍👌👌👌😎

Související novinky

John Malkovich a Nový papež

John Malkovich a Nový papež

05.07.2018

Kontroverzní seriál Mladý papež s Judem Lawem (Král Artuš: Legenda o meči, Sherlock Holmes) zaznamenal před dvěma lety na kabelovce HBO relativní úspěch, oceňovaný režisér a scenárista Paolo… (více)

HBO a jaderná katastrofa

HBO a jaderná katastrofa

08.06.2018

HBO ve spolupráci s britskou Sky Televion začalo natáčet novou pětidílnou minisérii o jaderné katastrofě v Černobylu. Natáčení momentálně probíhá v Litvě, v hlavních rolích se objeví herci Jared… (více)

Co chystá Paolo Sorrentino?

Co chystá Paolo Sorrentino?

07.09.2016

V současnosti nejopěvovanější italský režisér nezahálí. Loni nám nadělil Mládí, letos vytasí minisérii The Young Pope (ohlasy z Cannes jsou náramně spokojené) a už nyní chystá svůj další film. O co… (více)

Reklama

Reklama