Reklama

Reklama

Mladý papež

(seriál)
  • Itálie Il giovane papa (více)
Trailer 1
Itálie / Francie / Španělsko / USA, 2016, 8 h 38 min (Minutáž: 50–55 min)

Tvůrci:

Paolo Sorrentino

Kamera:

Luca Bigazzi

Hrají:

Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Javier Cámara, Scott Shepherd, Cécile de France, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli, James Cromwell, Ignazio Oliva (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Nový seriál od režiséra oscarového snímku Velká nádhera vypráví kontroverzní příběh o začátku pontifikátu hlavy katolické církve Pia XIII., vlastním jménem Lennyho Belarda. První americký papež je složitá a rozporuplná postava, která je ve svém počínání tak konzervativní, že to hraničí až s obskurností. Přesto má ale hluboký soucit s chudými a potřebnými. Je to velice vlivný muž, který si zatvrzele drží odstup od vatikánských pochlebovačů, aniž si připouští možné důsledky svého postoje. V desetidílné sérii se představí držitel dvou nominací na Oscara Jude Law v hlavní roli Pia XIII. a oscarová Diane Keaton jako řádová sestra Mary, jeptiška ze Spojených států žijící ve Vatikánu. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Birter k tomuto seriálu (2)

Mladý papež (2016) 

The wise ones long ago understood the degree to which sex, as a source of pleasure, has overvalued in our society. Už jsem viděl hodně seriálů a mohu s jistotou říct, že i lepší než je tento. Přesto bych nepotřeboval všechny prsty jedné ruky abych spočítal, které mě fascinovaly více než Mladý papež. První scéna seriálu výborně vystihuje má, a možná i jiných, očekávání ze seriálu. Papeže, který je liberální a bude se snažit dělat kontroverzního a zahrát si na malou revoluci ve Vatikánu. A vono kulový. Pius XIII. je konzerva. A nejen to. Sorrentino (s jehož prací jsem se setkal poprvé) se rozhodl prozkoumávat psychologii postav nejen katolické elity a zaměřit se i na těžké náboženské, politické a etické otázky, jejichž rozmanitost je ohromující a vyhnutí se černobílosti rovněž. Seriál samotný je vrcholem nepředvídatelnosti jako postava Lennyho Belarda samotného a nechával mě napnutým a zamyšleným, jak jsem zvyklý na prvoplánové televizní scénáře. Jude Law, Silvio Orlando, James Cromwell a tak dále jsou všichni vynikající. A všichni mi dosvědčí, že Jude Law jako Lenny má charisma na rozdávání a tvoří tak postavu nadmíru zajímavou, sympatickou a... no, cool. Seriál se pohybuje v, pro seriály, netypickém bezčasí, které ústilo v rozmanitost zápletek, prozkoumávání postav a dalších otázek, které všechny dokázal Sorrentino bravurně zrežírovat a napsat. ()

Epizoda 9 (2016) (E09) 

Fascinující epizoda, kterou jsem dokázal plně ocenit až při druhém zhlédnutí. V porovnání se zbytkem seriálu (a hlavně speciální dějová linka v New Yorku se dvěma kněžími, kteří oba vypadají jako medvídci, ale oba mají své temné stránky) působí divně až surreálně a Sorrentino si pro mnohá nejmenovaná odhalení o Lennym nemohl vybrat lepší místo. ()

Související novinky

John Malkovich a Nový papež

John Malkovich a Nový papež

05.07.2018

Kontroverzní seriál Mladý papež s Judem Lawem (Král Artuš: Legenda o meči, Sherlock Holmes) zaznamenal před dvěma lety na kabelovce HBO relativní úspěch, oceňovaný režisér a scenárista Paolo… (více)

HBO a jaderná katastrofa

HBO a jaderná katastrofa

08.06.2018

HBO ve spolupráci s britskou Sky Televion začalo natáčet novou pětidílnou minisérii o jaderné katastrofě v Černobylu. Natáčení momentálně probíhá v Litvě, v hlavních rolích se objeví herci Jared… (více)

Co chystá Paolo Sorrentino?

Co chystá Paolo Sorrentino?

07.09.2016

V současnosti nejopěvovanější italský režisér nezahálí. Loni nám nadělil Mládí, letos vytasí minisérii The Young Pope (ohlasy z Cannes jsou náramně spokojené) a už nyní chystá svůj další film. O co… (více)

Reklama

Reklama