Reklama

Reklama

Mladá vdova Madison žije v nádherném domě spolu se svými dvěma potomky. Dům však vypadá krásně jen z venku. Rodinu, která v něm žije, straší duchové... (TV Prima)

Recenze (56)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá vdova Madison (Ali Larter) žije v nádhernom dome so svojimi dvoma potomkami. Dom však vyzerá krásne len zvonku. Nikto totiž nevie, že mladú rodinu, ktorá v ňom žije, strašia duchovia. Madison so svojimi deťmi stretáva duchov takmer každý deň, ale táto téma je v rodine tabu. Jedného dňa na dvere zaklope pracovník miestnej firmy CAMSET Austin (Patrick Fischler) a navrhne Madison, že by sa mala so svojou rodinou odsťahovať a firma by potom odkúpila ich dom za výhodnú cenu. Ona však ponuku neprijme. Intenzita zjavovania duchov sa však stupňuje a po prvý krát na rodinu zaútočia. Keď sa však Madison s deťmi rozhodne dom opustiť, zisťuje, že odchod je nemožný. Zostáva jej teda len možnosť zistiť, odkial tieto bytosti pochádzajú a pokúsiť sa ich konečne zbaviť. Pri tomto pátraní ju však čakajú neuveritelné objavy. - Jedná sa o ďalšiu ducharinu s klasickým priebehom, ale vďaka perfektnému vizuálu a príjemnému hereckému obsadeniu ma dosť bavila. Ali Larter je v najlepších rokoch a vyzerá fakt úžasne. Deti podali taktiež velmi pekný herecký výkon. Duchovia vyzerali pomerne dobre, aj keď striedanie duchov hraných luďmi a duchov urobených pomocou efektov nebolo zrovna najlepšou volbou a tvorcovia mohli nechať všetkých duchov ozajstných. Taktiež sa tu nájde kopa úplne zbytočných efektov, napríklad lietajúce klúče, bez ktorých by sa tento horor pokojne zaobišiel. Musím pochváliť taktiež interiér, v ktorom sa natáčalo, pretože dom bol velmi priestranný, a tak sa divák nemusel stále pozerať na dej v malom počte miestností, ale na dej v nespočetnom množstve miestností. Potešil ma džíp Ford Bronco, ktorý sa objavil v minuloročnom The Pact II a objavil sa aj tu. Záverečný soundtrack som si prehral niekolko krát, pretože sa mi velmi páčil, aj keď takúto hudbu vôbec nemusím. + herec z Mercy + herec z The Pact II + herečka z Final Destination a Final Destination 2 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já bych na The Diabolical nebyl přehnaně příkrý. Jasně, začíná to jako typická duchařina z prokletého domku, kterých je v posledních letech přetlak, některé trikové sekvence v něm působí spíše úsměvně a herecky to není žádná extratřída. Současně však režisér Legrand v nočních scénách prokazuje, že je schopný budovat poměrně strašidelnou atmosféru a když se zrovna objeví nevítaní vetřelci, dokáže mít film i v nemalé konkurenci ostatních duchařin svůj vlastní ksicht. Vyústění je navíc poměrně originálně bizarní, až je mi líto, že onen samotný nápad nebyl využit ještě mnohem lépe, potenciál byl vyšší. Zvlášť ke konci jsem měl tedy dojem z filmu v podstatě překvapivě pozitivní, byť úplný závěr to zase trochu zabíjí. Celkově lze The Diabolical dát šanci, k odepsání to imho není. ()

tron 

všechny recenze uživatele

No dobre, dám 60%, ale spravodlivejšia by asi bola štyridsiatka. Ale tak zas celkom dobre som sa bavil a to je dôležité, nie? Občas riadne nepríjemné psycho, občas blbosť, občas sa nechytáte, potom pre zmenu nechápete, potom je to WTF, potom je to zasa dobré, pôsobivé, napínavé a znepokojivé, potom Ali Larter nahodí kraťase a odhalí stehná, potom sa začne blýskať a v dome sa objavujú monštrá a potom príde absurdný koniec a vy nebudete vedieť, čo si o tom máte myslieť. Ale inak fajn horor :-) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladá vdova je spolu s deťmi neustále svedkom paranormálnych javov. Danú situáciu chce vzhľadom k ťažkej finančnej situácii riešiť radikálnym spôsobom, predajom nehnuteľnosti. Ponuka za dom je síce lákavá, ale je skutočne všetko tak, ako sa na prvý pohľad môže zdať? Taktiež mám rád keď sa mieša horor žáner so scifi, ale bohužiaľ, toto nie je ani poriadny horor, ani poriadne scifi. Krivdil by som, keby o "The Diabolical" napíšem, že nemá svoje svetlé chvíľky, ale samotné % vyjadrenie je takmer presným odrazom jeho kvality. Námet to síce nebol zlý, "zrúdička" mala moje sympatie, pričom potešilo pár temných pasáží, no na riť som z tohto snímku rovnako ako iní užívatelia, nespadol - 40% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Tak na to abych měla manuál (nejspíš pro momentálně postižené). A ten jsem při dobré vůli, Božím požehnání a flašce ohnivý vody ani do rána nevygůglila. Howgh. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Horůrek, který díky sci-fi prvkům nedošel uznání ani u mě. Snaha o atmosferický horor, který se nepovedl. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak si Alistair Legrand na Jamese Wana hrál. Nejsem si jistý, jestli nebudu Ďábelňákovi zbytečně křivdit, protože už mi přetekla míra trpělivosti, ale je mi to jedno. Fakt mě nebaví pořád dokola sledovat samohybný dveře v barácích, který jsou v exekuci, protože nějaká famílija má takový či onaký problém. Nasrat, nic. Do sci-fi se to překlopí až v závěru, ale s tím hororovým klišé, které mu předchazí, to působí spíš přiblbe. Pro hororové zelenáče asi OK, ale mě to neuspokojilo, i když úplný začátek zas až tak marný nebyl. 40% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád túto obohranú platňu - barák a v ňom rodinka, ktorú terorizujú bubáci. Navyše tento snímok na záver prišiel aj so scifi motívom akejsi časovo-priestorovej slučky, čo mám tiež hrozne rád. Len čo z toho, keď réžia nestála ani za myší prd? Možno až na jednu scénu s práčkou nudné, nezáživné a nestrašidelné. Skrátka, režisérovi sa vonkoncom nepodarilo vytvoriť hororovú atmosféru a tak túto otrepanú žánrovú schému divákovi aspoň trocha zatraktívniť. 40/100 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Z ošklivého káčátka Ali Larter vyrostla překrásná ženská a bohužel je to jedno z mála pozitiv tohodle úplně zapadlého snímku.Musim bez debat uznat, že námět je super, atmosféra hutná a některý lekačky smrtelný pro každýho s nedorostlou srdeční chlopní, ale režisér ten složitý scénář vůbec nedokázal věrně převést na plátno a občas je v tom takový bordel, že snad i samotní tvůrci ve střižně netušili, co že to vlastně natočili na filmové plátno.Diabolical není špatný film a určitě by si zasloužil víc jak 44%, není hloupý ani nudný, ale neskutečně zmatený a strašně nedořešený.Legrand by mohl knižně vydat scénář a upravit ho, rád bych si ho přečetl, látka měla obří potenciál.55%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmů o prokletých domech nebo těch, ve kterých straší, je jako hub po dešti. Některé jsou opravdu vynikající, mají hutnou až děsivou atmosféru a divák se u nich nenudí. Pak jsou tu takové, jenž jsou se svou kvalitou dost na štíru, přesto dokáží jejich tvůrci přijít se zajímavým nápadem, no a v neposlední řadě je tu celý zástup podprůměrných shitů, které se snaží vykrást kdeco. Tento kousek patří někde mezi druhou a třetí skupinu. Má sice zajímavou tvůrčí myšlenku, některé efekty nejsou vyloženě špatné a dokonce se tu párkrát doslova zablýskne zajímavá atmosféra, ale jako celek to moc nefungovalo, místy dost nudilo a „scifi“ závěr taky zrovna moc neoslnil. Byla velká škoda, že když už se podařilo vytvořit potřebné napětí a atmosféra houstla, vždy to trvalo jen velmi kratičký okamžik a navíc si nešlo nevšimnout, že spousta scén byla vykradena z jiných filmů. Nejvíc jsem se asi těšil na Ali Larter, která si mě získala v prvních dvou Nezvratných osudech. Tady si nevedla vůbec špatně a i svým výkonem pozvedla kvalitu celého filmu alespoň na lepší podprůměr. Nějak neurazili ani představitelé dětských rolí, což beru taky jako jedno menší plus do finálního zúčtování. The Diabolical nebude patřit mezi moje oblíbené filmy, ale podívat se na něj určitě dá – i když asi jen jednou a bohatě to stačí…40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak vymyšlené to nebylo zase úplně tak špatně, ale režie místy pokulhávala a vizuál příšer, které se snažily prodrat do našeho světa, se také moc nevydařil. Ale pár slušných okamžiků film měl, potěšily i neprotivné děti a navíc mě baví se dívat na Ali Larter. Celkově průměr. 50% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Debilical. Mám rád, keď sa horor mixuje so sci-fi. Problémom však je, keď to k sebe absolútne nepasuje. Diabolical je väčšinu času úplne obyčajný horor s jedným haunted house, ktorý nemá žiadnu atmosféru, nebudí strach a je úplne zameniteľný s ktorýmkoľvek iným haunted house hororom. Do sci-fi sa následne preklopí až v samotnom závere, no celé to pôsobí skôr ako jeden guláš, zmätene až dementne a hlavne to k sebe vôbec neladí. Vizuál je síce fajn, ale jediné čo sa dá na filme vyslovene pochváliť je veľmi slušný vzhľad monštier v dome a to je sakra málo. Inak to nefunguje ako horor a záverečné sci-fi pôsobí vyslovene trápne. A nepomôže tomu ani Ali Larter. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

stration 

všechny recenze uživatele

Ze začátku celkem příjemná duchařina, z které se vyklube dost divočina, směsice žánrů a nakonec i celkem originální film. Celé to sice působí poněkud amatérsky, masky, triky a herecké výkony průměrné, ale i tak jsem se bavil. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

The Diabolical začíná jako duchařský horor, kdy se při jasném záblesku objevují zmrzačení lidé. Je to jen představivost nebo něčí zvácená hra? Postupem času mladá žena dává kousky skládačky dohromady a zjišťuje pravdu, proč se ji za každou cenu snaží firma Camset "vystěhovat" z jejího domu. 40% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Bu bu bu tady je duch a straší v domě. Jak ohrané klišé. Mimo hlavní pohlednou hrdinku nuda k uzoufání a ještě otravný děti. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Musim se přiznat,že už začínám na tyhle filmy nahlížet pomalu s despektem stejně jako na found-footage,ale i přesto ty filmy pořád sleduju.Tohle je celkem nudnej příspěvek,ve kterym mi pořád něco nehrálo,a nakonec ta scifi vodbočka filmu ale už vůbec nepomohla.Navíc to vyšumí do prázdna,takže z filmu si nevodnesete ani smysluplnej konec.Blbost.40%. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Dobrý fetinel mali chlapci, keď toto vymýšľali, tak vám poviem. Dal by som si s nimi po čáre, lebo toto pochopiť a prijať to ako plnohodnotný mystery film sa na triezvo vážne nedá. ODPAD! ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Nudná duchárska CGI hovadina pre decká v predpubertálnom veku. Pri konkurencii posledných rokov v podobe drahých komerečných hororov ako The Conjuring, Insidious, alebo Sinister, pôsobí tento lacný béčkový šííít smiešne. Ožiarený duch vystupujej z podlahy, zo steny, zo stropu u naháňa členov rodiny po dome. Koho už toto má v dnešnej dobe zaujať, alebo nedajbože vystrašiť? The Diabolical je krátky horor, ale nudiť ma dokázal aj tak. Nepozerať, odporúčam, ušetríte čas... 25 %!! ()

Reklama

Reklama