Reklama

Reklama

Mr. Robot - Série 1

(série)
USA, 2015, 8 h 5 min (Minutáž: 45–62 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ve dne klaďas, v noci padouch. Kancelářského IT bezpečáka naverbuje tajemná hackerská skupina, která chce srazit na kolena globální korporaci. (Netflix)

Recenze (36)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série zatím trochu rozpačitá. Malek je fajn, hackerské scény zajímavé a nejedna scéna skutečně napínavá. Na druhou stranu mi přišlo, že se zde rozvádí až moc témat a psychické problémy hlavního hrdiny jsou zde také vyzdvihovány více, než bylo třeba a vznikalo tak až zbytečně moc matoucích scén. Kdyby byl seriál přímočařejší v hackerském tématu, byl bych spokojenější. Ale druhou sérii ještě zkusím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na konečné hodnotenie celého seriálu ale aj prvej série si ešte nechám dvierka (poslednú hviezdu) otvorené, pretože sa ani celý príbeh neuzavrel a môže sa z toho všetkého vykľuť ešte všeličo. Zatiaľ je Mr. Robot ten typ seriálu, ktorému sa darí reflektovať adekvátnym spôsobom súčasnú dobu a spoločnosť, ktorá sa dostala do bodu, kde už nikto nič nechápe, všetko je relatívne, vrátane toho, čo je skutočné a čo nie. Čoho krásnym príkladom je aj myseľ hlavného hrdinu. Môže byť pre vás seriálom o osamelosti, o ovládaní sveta korporáciami, o potrebe revolúcie, o dôsledkoch ekonomickej krízy, o smútku za blízkymi, psychologickou štúdiou pomäteného, či práve naopak, jediného uvedomelého jedinca na zemi, ľavicovým manifestom a ešte všeličím iným. ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Are you a one or a zero?" _____________ Prvotriedna definícia pojmu kritika spoločnosti, ktorá poriadne bije do očí, no aj napriek tomu je mimoriadne uveriteľná, čím vytvára dojem, že divák sa pozerá na niečo skutočné. V celej prvej sérii panuje istá Fight Club atmosféra (hlavne v dejových linkách s Elliotom), ktorá je perfektne dotiahnutá, svojim realistickým vizuálom mi doslova vyrazila dych a niekoľkokrát mi vlepila silnú facku, keď som si uvedomil v akom svete to vlastne žijeme... Úvodná epizóda ma absolútne pohltila, potom prišlo menšie spomalenie, ale šiesta časť s hackovaním väzenia ma opäť úplne dostala a odvtedy som sa od pozerania už nedokázal odtrhnúť. Keď v epizóde č. 9 zaznela cover verzia skladby Where is my Mind? veľmi som sa potešil, pretože práve vtedy mi tento seriál najviac pripomenul Fight Club. No, a finále určite splnilo svoj účel, je vidieť, že tento seriál bude stále posúvať svoje hranice a ja sa toho už teraz nemôžem dočkať... Ďalej by som rozhodne vyzdvihol aj soundtrack, málokedy sa mi stáva, že by ma nejaká seriálová hudba dostala už počas pozerania prvých epizód, ale Mr. Robotovi sa to podarilo. Jeho soundtrack predstavuje v kombinácii s kamerou bezchybný audiovizuálny M4ST3RP1ECE! Je mi jasné, že v ďalších sériách bude tá úroveň ešte oveľa vyššia, takže sa budem naozaj snažiť, aby som sa k tomu dostal, čo najskôr, tento seriál ma naozaj chytil a aj napriek tomu, že nie je pre každého, tak mne jeho prvá séria sadla výborne a preto jej nemôžem dať menej ako 9 harddiskov z 10, nejdem k tomu písať už nič viac, rovno začnem pozerať druhú sériu. _____________ "Give a man a gun and he can rob a bank... Give a man a bank and he can rob the world." ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plány partičky geniálních počítačových individuí nahackovat nadnárodní megakorporaci – se všeříkajícím názvem Evil Corp – a tím přinést lidu svobodu od peněz, dluhů, účtů… (asi?) – se rozjížděly tak zeširoka a zboku, až o ně vlastně v průběhu přestalo jít. A to proto, že se ve svébytném (a pozvolném) stylu vyjevovala paranoia, antisociálnost (skoro fobie) a rozdvojená osobnost hlavní postavy, v podání Ramiho Maleka vysoce zajímavého studijního případu. Kvůli němu stojí za to dát Mr. Robotovi šanci dál, protože fascinuje řádově víc, nežli podvratně idealisticko-anarchistický program seriálu. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně jsem si myslela, že mě seriál nebude bavit, jelikož se jedná o téma, které mě je docela nesympatické, ale překvapivě mě to do sebe vtáhlo a rozhodně se jedná o jeden z nejpovedenějších seriálu současnosti, jelikož se věnuje nejen hackerům, ale i problémům celého světa. Akorát mi trochu vadilo to bláznovství Eliotta, to mi ten pozitivní pohled na seriál trochu pokazilo, nicméně jsem hodně zvědavá na další řadu. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (3)

  • Elliot v budově Steel Mountain instaluje za ovládání termostatu Raspberry Pi, což je levný počítač tzv. velikosti kreditky. Termostat je připojen pouze jedním UTP kabelem, jedná se tedy o PoE (napájení po Ethernetu) termostat a v instalační krabici není dalšího napájení. Ve skutečnosti by se při úspěšném napájení Raspberry Pi rozblikaly LED diody, avšak tento kus nemá PoE modul a musel by být napájen externím 5V zdrojem s konektorem microUSB. Taktéž není ve slotu SD karta, takže zařízení ani nemůže naběhnout. Avšak způsob provedení zapojení odpovídá skutečnosti, jen rozpletením jednotlivých žil kabelu ztrácí linka na kvalitě a u delších vzdáleností pak nemusí být funkční. Žlutý stripper, nástroj na odizolování kabelu, je běžně k těmto účelům používán právě v této podobě. (Pavian)
  • Když Gideon Goddard (Michel Gill) ke konci epizody volá administrátorovi v Dullesu, jeho mobilní telefon je offline. V notifikační liště je vidět symbol režimu letadlo. (Pavian)
  • V epizodě můžeme spatřit scénáristu a režiséra Sama Esmaila, při scéně v metru a při přeměně Elliotovi (Rami Malek) identity. (ČSFD)

Reklama

Reklama