Reklama

Reklama

Mr. Robot - Série 1

(série)
USA, 2015, 8 h 5 min (Minutáž: 45–62 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ve dne klaďas, v noci padouch. Kancelářského IT bezpečáka naverbuje tajemná hackerská skupina, která chce srazit na kolena globální korporaci. (Netflix)

Recenze (36)

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním díle jsem byl nadšený. Bylo to neotřelé, živé a zajímavé, potom se to ale stočilo směrem, který mi nebyl moc blízký a to, o čem vyprávěl, jsem už navíc viděl někde jinde a lépe zpracované. Poté si mě seriál zase získal, až když vyložil všechny karty, jenže to už bylo krapet pozdě na to, aby se dalo všechno napravit. Nicméně 2. sérii vyhlížím... ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anti- society feeling aj pointa tvrdo bije do očí, je prvoplánová, účelová a geniálne nádherná. Zujímavé, paranoidné, svižné a inteligentné. Skladá poctu Klubu bitkárov, nie len menom jedného z hrdinov, ale aj hudbou a predovšetkým myšlienkou. Bojuje za samostatnosť, za slobodu nie len ľudí, ale do konca aj zvierat. Veľmi dobre sa seriálu darí zamestnávať moju hyperaktívnu myseľ. Doporučujem! ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak u tohohle seriálu mě fakt bavilo počkat si na další díl v očekávání, s čím na mě, na diváka, vyrukují autoři nyní. Počátek s hackováním, samomluvou k divákovi, depresivní atmosférou s mimoňěm se schopnostmi nad chápání ostatních, jenž chce přinést revoluci se "svou" partou, která se následně díky Tyrellovi a drogovému dealerovi přenesla bohužel trochu někam, kde mě to "přestávalo brát", ale následný dějový převrat /(to ani nebyl zvrat), který ve všem dosavadním udělá značný magvlajs, mě zase donutil to sledovat dál. No a když už... tak zas víme prd, krom další kapky do moře konspiračních teorií. Druhá série bude, takže počkáme, jak moc bude Elliot poslouchat svou rodinku ;) ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hackerský Klub rváčů. Pilot byl dokonalý a navnadil na další epizody. Bohužel poté se seriál roztříštil na několik dějových linek, z nichž většina mne moc nezajímala a i trochu nudila. Primárně mě zajímala pouze hlavní linka s Elliotem, protože měla výbornou atmosféru Fight Clubu, hromadu napětí a Rami Malek je herecký virtuóz. Navíc musím pochválit hudbu a kameru. Tyto dva elementy dělají z tohoto seriálu audiovizuální porno. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série zatím trochu rozpačitá. Malek je fajn, hackerské scény zajímavé a nejedna scéna skutečně napínavá. Na druhou stranu mi přišlo, že se zde rozvádí až moc témat a psychické problémy hlavního hrdiny jsou zde také vyzdvihovány více, než bylo třeba a vznikalo tak až zbytečně moc matoucích scén. Kdyby byl seriál přímočařejší v hackerském tématu, byl bych spokojenější. Ale druhou sérii ještě zkusím. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (3)

  • Elliot v budově Steel Mountain instaluje za ovládání termostatu Raspberry Pi, což je levný počítač tzv. velikosti kreditky. Termostat je připojen pouze jedním UTP kabelem, jedná se tedy o PoE (napájení po Ethernetu) termostat a v instalační krabici není dalšího napájení. Ve skutečnosti by se při úspěšném napájení Raspberry Pi rozblikaly LED diody, avšak tento kus nemá PoE modul a musel by být napájen externím 5V zdrojem s konektorem microUSB. Taktéž není ve slotu SD karta, takže zařízení ani nemůže naběhnout. Avšak způsob provedení zapojení odpovídá skutečnosti, jen rozpletením jednotlivých žil kabelu ztrácí linka na kvalitě a u delších vzdáleností pak nemusí být funkční. Žlutý stripper, nástroj na odizolování kabelu, je běžně k těmto účelům používán právě v této podobě. (Pavian)
  • Když Gideon Goddard (Michel Gill) ke konci epizody volá administrátorovi v Dullesu, jeho mobilní telefon je offline. V notifikační liště je vidět symbol režimu letadlo. (Pavian)
  • V epizodě můžeme spatřit scénáristu a režiséra Sama Esmaila, při scéně v metru a při přeměně Elliotovi (Rami Malek) identity. (ČSFD)

Reklama

Reklama