Reklama

Reklama

Mr. Robot - Série 2

(série)
USA, 2016, 9 h 51 min (Minutáž: 41–65 min)

Tvůrci:

Sam Esmail

Režie:

Sam Esmail

Kamera:

Tod Campbell

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Rami Malek, Carly Chaikin, Christian Slater, Portia Doubleday, Michael Cristofer, Stephanie Corneliussen, Grace Gummer, Martin Wallström, Gloria Reuben (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Fsociety spouští revoluci. Skupina dál bojuje proti E Corpu a zvrácené myšlenky nutí Elliota, aby se neustále pral sám se sebou. (Netflix)

Recenze (36)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdařilá první řada, u níž jsem nakonci ani nepochyboval o páté hvězdě, dostala velmi komplikovaného nástupce, který prý mnoho fandů naprosto odradil s rozhodnutím, že dávají od seriálu ruce nadobro pryč. Já jsem byl naopak několikrát upozorněn, že druhou řadu musím přelouskat kvůli geniální třetí a velmi zdařilé čtvrté, tudíž jedu dál, i když tady nic jiného než průměr fakticky udělit nelze. [viděno na Netflixu] ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naneštěstí seriál, velmi silný v úvodních epizodách první série, postihl jev, který bych nazvala "The House of Cards effect". To znamená, že první díly vás uchvátí, abyste si po nějaké době uvědomili, že je to vlastně pořád to samé dokola. Nemůžu uvěřit, že tu za díly, ve kterých se nic nestane, padají čtyř a pětihvězdičková hodnocení. To vážně diváka může jen a pouze bavit fakt, že postava SPOILER! vidí někoho, kdo není? KONEC SPOILERU. Scénáristi jsou bezradní stejně, jako jejich postavy tápající v plochosti a nedomyšlenosti svého plánu rozpoutat revoluci. Proto jsou rozhovory mezi všemi postavami tak nekonkrétní, jako byste sledovali řeči politiků v Otázkách Václava Moravce. A prázdnotu děje nezachrání ani slušná filmařina. ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Elliot! Come back to Earth!" _____________ Naozaj až do úplne poslednej chvíle som si vôbec nebol istý, či dám druhej sérii Mr. Robota štyri alebo päť hviezd... Nevyrovnáva sa tej prvej, ale aj napriek tomu ju dobieha so sakra tesným zaostávaním. Pôvodne som sa kvôli nižším hodnoteniam a niekoľkým negatívnym recenziám bál, že kvalita poriadne klesne, ale to sa podľa mňa vôbec nestalo. Úvod je síce celkom pomalý a miestami dokonca aj trochu nemastný neslaný, ale postupom času sa tu začne objavovať stále viac scén, v ktorých je kamera v dokonalom súlade so zvukom a hudbou a práve to na Mr. Robotovi najviac zbožňujem. Okrem toho tu zostala pekne zachovaná aj atmosféra z prvej série a to ma veľmi potešilo, pretože tá tajomnosť tomuto seriálu neskutočne sedí. K tomu pridajme ešte geniálny soundtrack, ktorý je výnimočný práve preto, že dokáže diváka pripútať k obrazovke bez ohľadu na to, aká scéna sa pred ním práve odohráva (napríklad také hackovanie FBI bolo mimoriadne pútavé a napínavé), ak sa bude tá latka takýmto spôsobom aj naďalej posúvať, tak Mr. Robot získa miesto medzi mojimi obľúbenými seriálmi (zatiaľ to ešte nemôžem povedať naisto, ale tá pravdepodobnosť je obrovská, ak kvalita pôjde už iba hore). Veľký palec nahor dávam aj za to, že Elliotova cesta je tu oveľa kľukatejšia ako bola v prvej sérii a zvraty sú oveľa menej predvídateľné a to mám na seriáloch veľmi rád (hlavne vtedy, keď ich nemám kompletne vyspoilované 😅). A množstvo nezodpovedaných otázok pôsobí už iba ako fajn čerešnička na torte, ktorá diváka perfektne navnadí na pozeranie ďalších sérií... Druhej kapitole Mr. Robota dávam 8,5 basketbalových košov z 10, nebyť toho pomalšieho tempa v niektorých epizódach, tak by som určite dal o trochu viac... _____________ "I'm the only one that exists... It's time to finally take back control." ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud něco první sérii vyčítat, tak občasné potíže s tempem. Což je problém, který přetrval a kvůli vyššímu počtu epizod je v první polovině této série o poznání znatelnější. Jednoznačná výtka směřuje i na adresu velkého zvratu v polovině série. Nic proti němu, je sám o sobě vynikající. Jenže je použit na špatném místě; respektive pozdě. V té době to totiž díky všem těm pečlivě rozesetým náznakům aktivní divák (a pasivnímu "seriále bav mě" divákovi Mr. Robot vskutku určen není) alespoň do nějaké míry prokoukne. Měl přijít již na konci úvodní epizody série; tam by měl ještě potřebný wow efekt a zároveň by umožňoval řádově zajímavější interpretaci v epizodách následujících. Tolik k problémům a je čas na klady. Tak především je třeba s povděkem kvitovat, že tvůrci nejdou po cestě vyšlapané první řadou (jakkoli, pravda, někdy na té nové cestě zbytečně přešlapují na místě). Audiovizuál je ještě o chlup vypiplanější a důmyslnější (také si to tentokrát celé zrežíroval Esmail sám), Malek a Carly zase o kus působivější. Chytré, uvědomělé, promyšlené, pomalu gradované, inovativní. To vše platilo a platí i nadále. Ve výsledku nesporně slabší první řady, ale stěží to považovat za vyložený ústup kvality. A když se vezme v potaz s jakým koncem museli tvůrci pracovat, že se museli obejít bez jednoho ze dvou největších tahounů (dějově i výkonem) první řady, že většinu sezóny jede každá z postav svou vlastní oddělenou linii a že se tentokrát opustilo od epizodického vyprávění, tak je výsledek vlastně ještě o dost lepší než by jeden čekal. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z první série jsem příliš nadšený nebyl, ale říkal jsem si, že když už jsem začal, tak tomu dám šanci i letos. Ne, že by se nenašly díly, které utekly jako voda i když ne zcela pohltily, ovšem té vaty a matení diváka neustále dokola těmi nejpodlejší praktikami bylo vážně moc. U zásadních odhalení to funguje a tak nějak se s tím počítá, ovšem zde byl cílem tvůrců mást naprosto v každém díle a pravdu se dozvědět až za bůhvíkolik dílů, na což jsem se úplně nenaladil (tohle přeci jen nejsou Lost). Jinak totéž jako loni, Rami Malek se snaží zničit jednu Evil korporaci, ale podle jeho tempa tu budem ještě pět sérií...5/10 ()

Galerie (189)

Zajímavosti (8)

  • IP adresa Mobleyha telefonu, kterou můžeme vidět na jejím notebooku s terminálem, je 192.251.68.243. Když si ji otevřete v prohlížeči, otevře se vám terminál a můžete se podívat „pod pokličku“ jeho telefonu. Zkuste si například tyto příkazy: „ls“ a stiskněte enter, „cd card“ a stiskněte enter, „cd Android“ a stiskněte enter, „cat eat.txt“ a stiskněte enter. Jsou to Mobleyho (Azhar Khan) poznámky, kam chodil jíst. (Leopard105)

Reklama

Reklama