Reklama

Reklama

Mr. Robot - Série 4

(série)
Trailer 1
USA, 2019, 10 h 43 min (Minutáž: 44–61 min)

Tvůrci:

Sam Esmail

Režie:

Sam Esmail

Kamera:

Tod Campbell

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Rami Malek, Carly Chaikin, Christian Slater, Portia Doubleday, Ashlie Atkinson, Jake Busey, Liz Larsen, Dasha Nekrasova, Robert Myers, Sam Esmail (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Mr. Robot přichází se svou dlouho očekávanou čtvrtou řadou, v níž tento kritikou uznávaný seriál, ověnčený Zlatým glóbem za nejlepší televizní drama, spěje ke strhujícímu závěru. Rami Malek se vrací ve své hvězdné roli Elliota Aldersona, inženýra kybernetické bezpečnosti, který společně s hackerskou organizací fsociety a tajemným Mr. Robotem (Christian Slater) zažehne celosvětovou revoluci. Závěrečná řada bezprostředně navazuje na události po zvrácení Devátého května, nechvalně proslulého hackerského útoku, který byl zaměřen na nadnárodní společnost Evil Corp s cílem vymazat světový dluh. Nyní, když ekonomika opět vzkvétá, Elliot a Mr. Robot spojí své síly, aby odstranili ty nejbohatší z bohatých a zachránili svět před vlivnou skupinou lidí ovládajících naše životy. (HBO Europe)

(více)

Recenze (29)

UhLee 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá série - (10/10). Tato série byla naprosto dokonalým zakončením tohoto nadčasového díla Sama Esmaila. Co víc si přát, než aby byla poslední série tou nejlepší sérii. To se opravdu v seriálovém průmyslu nestává tak často. Takže poslední série je pro mě naprosto bezkonkurenčně nejlepší ze všech čtyř. To co nám tady Sam naservíroval se dalo těžko strávit. Bylo to hrozně silné, emocionálně devastující a nervy drásající. To prostě chcete. Nemluvě a výborném castingu, hereckých výkonech a naprosto geniálnímu hudebnímu podkresu. Sam nám prostě ukázal, že celou dobu věděl co dělá a že mu to sakra vyšlo. Budu tento seriál šířit dál, protože si svou kvalitou zaslouží obrovský obdiv. Myslím si, že nejsem sám, kdo má po shlédnutí této série zážitek na hodně dlouhou dobu a uchová si jej hluboko v srdci. Nejlepší díl: 407 Proxy Authentication Required (S04E07) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dōmo arigatō, Mr. Roboto. Věřím Esmailově vyjádřením, že měl průběh i závěr promyšlen od úvodní scény první epizody (ostatně struktura a výstavba tomu plně odpovídá; a i se to zuby nehty drží "průběhu" toho songu). Jenže mu to věřím pouze v Ellitově a Darlinině linii. Nikoli ve fsociety hackerské rovině. V té se nejednou zahnal do kouta, dal některým postavám příliš velkou roli a pak na ně zapomněl a... No, řekněme, že v ní byl nejeden přešlap. Nikoli však ve finální sezóně. V té vše funguje jak má. Mr. Robot díky triu Esmail-Campbell-Quayle vždy vypadal i zněl nezaměnitelně a k světu. Čtvrtá řada to posouvá ještě o notný kus dále; každá scéna je audio-vizuální lahůdka plná originálního záběrování, netradičních úhlů a nezaměnitelných kamerových jízd. Světlo, kompozice, (a)symetrie, mizanscéna; pokud jsou vám tyto složky blízké a umíte je ocenit, tak stěží najít jiný projekt s natolik svébytným kabátkem. Který navíc slouží obsahu. Oslavovat dokonalost závěrečné řady by se dalo dlouho, ale v podstatě ji lze shrnout tím, že i papírově ryze gimmick epizoda "natočíme heist díl, který bude beze slov" je ve výsledku nervy-drásající a natolik strhující, že i když o tom gimmicku víte, tak vám při sledování vůbec nepřijde na mysl. Všechna čest. Popravdě suverénnost obsahu, charakterového vývoje i formy závěrečné řady je až nebývalá, plná jednoho památného momentu/dílu za druhým. I přesto všechno s ní jeden nemalý problém mám. Celý seriál byly linie "hackujeme pro lepší zítřky/řešíme Elliotovy vnitřní démony" v zásadě vyvážené, jdoucí vesměs ruku v ruce. Někdy více někdy méně, ale pospolu. Ve finále tomu však tak není. Nejprve se v duu epizod vyřeší (sakra uspokojivě) hackovací linie, která je však zcela odproštěna od stěžejní osobní. A poté se to tři epizody věnuje pouze té osobní. A právě v té je problém. Dvě a půl epizody se to věnuje budování "jakože něčeho", ovšem je vám jasné, že Esmail je příliš sofistikovaný auteur, než aby si svůj opus magnum něčím takovým pohnojil. Buduje tedy zbytečně na zelené louce výstavbu pro twist, na který mu nikdo neskočí. Něco jiného je finální díl, kdy se to konečně dostane k jádru pudla Elliota. Tam už tomu opět není co vytýkat, je to totiž dostatečně konkrétní, aby vám to při následných projekcích změnilo pohled na celý seriál, ale i ambivalentní, aby zůstal prostor pro interpretace a emotivní, když se prokáže, že navzdory všem těm technologiím a velkým ideám, to vždy byla hlavně a především hluboce osobní charakterová odysea. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER Hello friend. God, that's always been lame, hasn't it? Sorry I never came up with a better name for you. And again, I don't even have a name. Just a guy trying to play God without permission. This whole time, I thought changing the world was something you did. An act you perform, something you fought for. I don't know if that's true anymore. What if changing the world was just about being here, by showing up no matter how many times we get told we don't belong, by staying true even when we're shamed into being false, by believing in ourselves even when we're told we're too different. And if we all held on to that, if we refuse to budge and fall in line, if we stood our ground for long enough, just maybe... the world can't help but change around us. Even though we'll be gone, it's like Mr. Robot said. We'll always be a part of Elliot Alderson. And we'll be the best part, because we're the part that always showed up. We're the part that stayed. We're the part that changed him. And who wouldn't be proud of that? ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chytré a kompaktní. Poslední řada pana Robota zavedla až k vítězné lajně, ale za cenu těch nejvyšších obětí. Esmail v precizních kamerových záběrech prezentuje psychologickou dekonstrukci Eliota Aldersona a na to jak moc cituje popkulturu dokáže být neuvěřitelně originální. Zvraty a hry s divákem zvládá s přehledem. Nejsilnější ovšem zůstává v dialozích o lidskosti a konci toho dobrého v nás. Překvapením je závěrečný dvojdíl, který otřese vším co bylo do té doby odprezentováno. Příběh o hlasech v hlavě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No ja mám dojem, že nás na záver čakala tá najlepšia sezóna. Esmail si materiál dokonale ohmatal a je cítiť, že mal od začiatku jasne vytýčený smer, takže mohol v záverečnej sérii viackrát zmeniť atmosféru, ladenie a žáner bez toho, aby mal problém vrátiť sa kedykoľvek naspäť k jadru veci. To isté platí aj o hercoch, tí sa dokonale so svojimi postavami zžili a je super, že sa celé vyvrcholenie obišlo bez prehnaného pátosu a prázdnych rečí. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You are not Elliot. You are the mastermind." _____________ Finále, ktoré nemá obdoby... Pôvodne som si myslel, že ničoho lepšieho ako bola tretia séria sa už v Mr. Robotovi nedočkáme, ale vo finálnej kapitole Elliotovej cesty nás Sam Esmail presvedčí o opaku, niekoľkonásobne prekoná sám seba a vo výsledku nám predstaví tú najlepšiu seriálovú sériu, aká kedy vznikla... Už v prvých minútach sa jedná o nemilosrdnú jazdu, ktorá sa nebojí doslova ničoho, dokonca ani zabíjania tých najdôležitejších hráčov (záporných, ale aj kladných) a postupne sa latka posúva stále vyššie a vyššie, a keď už si človek myslí, že to nemôže byť lepšie, tak vtedy zistí, že ešte stále môže... Výborným príkladom je piata epizóda, fungujúca vo forme nemého filmu – myslel som si, že to je absolútny strop celého seriálu, ale krátko na to príde Mr. Robot so svojou strhujúcou divadelnou hrou, ktorá je aj napriek svojej komornej atmosfére tou najlepšou epizódou, aká bola kedy natočená... Hneď po nej prichádza sladká výhra, ktorá by sa tiež mohla uchádzať o miesto na vrchole seriálovej tvorby a odvtedy si kvalita udržiava už iba konštantnú, ale aj tak stále mimoriadne vysokú úroveň. Záverečný dvojdiel úplne otrasie všetkým, čo ste si doteraz o Mr. Robotovi mysleli, no aj nepriek tomu je finále nádherné... Tento seriál skončil úplne najlepšie, ako sa len dalo, finálne outro mi nahnalo slzy do očí a posledných 20 minút som sa topil v neopísateľnom šťastí! Takto má vyzerať strop televíznej tvorby! Okrem toho je celý Mr. Robot výnimočný aj svojim spracovaním – kamera je bezkonkurenčná, niektoré zábery dokážu takmer privodiť orgazmus a k tomu všetkému je to doplnené ešte brilantným soundtrackom, ktorý v divákovi vyvolá neopísateľnú eufóriu (absolútnymi kráľmi sú 401.1 Retribution, 405.3 Thumb CAD a White Widow)...  V skratke, seriálová dokonalosť, ktorá nemá v tomto svete akéhokoľvek konkurenta (dokonca je lepšia ako Breaking Bad a Saul dokopy) a preto pre mňa nie je žiadnym problémom dať tejto sérii 20 bodov z 10, naozaj si ich zaslúži... _____________  "I won't give up on this world ... not until I finish this, once and for all."  ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A tím končí jedna dlouhá éra o hackerovi. Velice chytře a originálně zakončené. Myslela jsem si, že to dopadne, tak jak to dopadlo. Už trochu dávali náznaky u několika dílů, ale vše se vysvětlilo až v těch posledních. Pamatuju si na to překvapení, které se objevilo o Mr.Robotovi, pak když byla obsazená Grace Gummer, která tomu dodala šťávu a samozřejmě Whiterose. Nejhorší série za mě byla ta druhá, která mě docela nudila, ale zbytek je skvělý. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Esmailův masterpiece dospěl svého konce a nutno uznat že to byl nářez od začátku až do konce.Moc hezky se tu ukazuje,jak měl všechno Esmail promyšlené od samého začátku a i když třeba druhá řada mě osobně až tolik nebavila,až nyní se ukázala síla celé série...90% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který mi trval dokoukat ze všech asi nejdéle, se i u mě dohrabal zdárného konce a nutno uznat, že kdyby vypadal po celé předchozí série jako v posledních dílech této, považoval bych Mr. Robota za masterpiece televize posledních 10 let. Bohužel i jinak perfektní 4. série obsahuje na poli 13 částí matoucí chvíle, které mi nedovolí udělit 5kvalt. Ale! - epizody 11 a 12 bych nechal tesat do kamene! [viděno na Netflixu] ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dôstojne zakončenie skvelého seriálu, rozbeh poslednej série bol ale slabší. Avšak tá výborná vianočná atmosféra nemala chybu. Záver poriadne vydarený. Až mi možno hackerský mr. Robot a jeho hlavný predstaviteľ Rami Malek budú chýbať. Teraz treba pochváliť produkciu Hbo, klobuk dole. 4* ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Často si pri pozeraní filmov/seriálov hovorím, aké by to bolo vyrovnať sa jedného dňa umelcom, ktorých obdivujem. Pravda je však taká, že 80% kontentu, ktorý v dnešnej dobe vychádza ničím nevyniká a väčšinu z toho, čo denno-denne sledujeme v kine, alebo na obrazovkách by dokázal s peniazmi a tímom natočiť každý, kto sa remeslu venuje. Ako raz povedal Carpenter: "Každý chce natočiť skvelý film, nikto do toho nejde aby natočil niečo priemerné. Pravda je však taká, že väčšina filmov je priemerná až podpriemerná a len z času na čas sa objaví niečo, čo zarezonuje."_______ Len veľmi zriedkavo máme možnosť vidieť film/seriál, ktorý by v sebe ukrýval niečo viac, u ktorého človek musí premýšľať a nie len nad samotným poslaním filmu, ale aj nad hlbšími otázkami, na ktoré v živote často nedokážeme nájsť odpoveď. Presne takýmto seriálom je Mr. Robot. Sam Esmail musel podpísať zmluvu s diablom, pretože to, čo predvádzala 4. séria, akú kvalitu a štýlistické a naračné orgie dokázala servírovať týždeň čo týždeň, to sa len tak nevidí. Presne preto milujem príbehy. Pretože raz za čas sa objaví niečo, čoho kultúrny dopad bude väčší, než si v tejto chvíli dokážeme predstaviť. Verím tomu, že na rok 2019 sa nebude spomínať ako na rok v ktorom Disney zruinovalo Star Wars, ale ako na rok, v ktorom skončil jeden z najlepších seriálov v histórii televízie. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to velmi dobré zakončení a celá série byla suprově zábavná. I když některé díly byly naprosto zbytečné, tak aspoň opravdu nenudily. Jediná velká škoda je, že je prostě konec. Mělo to mít ještě aspoň dvě série navíc. Protože ty poslední dva díly byly strašně rychlý. 9/10 ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší zakončení bych si pro tenhle seriál jen těžko dokázal představit. Všechny elementy, které se mi nejvíc líbily na předchozích sériích jsou tu přítomny a umocněny, zároveň ale Esmail opět převrací vše, co jsme doposud věděli na hlavu, a sype z rukávu jeden zvrat za druhým, aniž by to kdy začalo působit příliš překombinovaně a nuceně. Neříkám, že mi na konci všechny dějové součástky dokonale zapadly do sebe, a že všechny otázky byly zcela uspokojivě zodpovězeny... ale vlastně skoro jo. A hlavní, je, že po emocionální stránce vše fungovalo, jak dobře promazaný stroj. Na konci šlo totiž především o příběh jednoho nesmírně emocionálně poškozeného člověka, snažícího se vyrovnat se se svými traumaty, a mě fakt těší, že na to Esmail nezapomněl. Poslední série Mr. Robota je strhující, devastující, místy až nečekaně temná, ale v závěru dokonale uspokojivá a plná naděje. Tohle ve mě bude rezonovat ještě dlouho. 10/10 ()

M1k9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjezd byl pozvolný, ale od poloviny co díl to geniální ukončení dané příběhové linie. Silné, krásné, emotivní, ale i hodně depresivní a skličující. Mr. Robot si nebere servítky. Máloco a málokdo v seriálu konči šťastným koncem. Seriál je brutální od nejnižší po nejvyšší úrovně. Nedoporučil bych ho tomu, kdo na něj není psychicky připravený. Psychická náročnost postupně stoupá a ke konci mohutně vrcholí. S Elliotem to je pořád nahoru a dolů jako na kolotoči. Nikdy nevíte z jakého snu se probudí. Zvládnete to? Měl jsem problém držet krok. / Samotný závěr je dobře koncipovaný. Pro většinu stačí E10. Pro náročné je připraven explozivní dárek. Myslím tím, že vaše hlava nejspíš exploduje. Nebudu toho moc prozrazovat. Byla to síla. Takový Matrix naruby. / Něco takového asi neuvidíte každý den. 10/10 ()

Klokani_koul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto neuvěřitelná filmařina. Po naprosto dechberoucím finále třetí série jsem si řikal, že už to nemůže být lepší. Mýlil jsem se. Celou sérii jsem dal přes jeden víkend, byl jsem naprosto pohlcenej. Dokonalej audiovizuál je tady ještě dokonalejší, vypadá a zní to naprosto neuvěřitelně. Esmailův styl je ještě filmovější a celej seriál vlastně působí jako obrovskej film, kterej do sebe dokonale zapadá. Herecky naprosto neuvěřitelný, všechny výkony naprosto špičkový. Nemůžu se dočkat Esmailova dalšího projektu. (Dokoukáno na začátku března, ale komentuju až teď) ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama