Reklama

Reklama

Mr. Robot

(seriál)
  • USA Mr. Robot
Trailer 1
USA, (2015–2019), 36 h 52 min (Minutáž: 41–65 min)

Tvůrci:

Sam Esmail

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Rami Malek, Carly Chaikin, Christian Slater, Portia Doubleday, Martin Wallström, Michael Cristofer, Stephanie Corneliussen, Michel Gill, Grace Gummer (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Seriál Mr. Robot, ověnčený Zlatým glóbem za nejlepší televizní drama, sleduje mladého programátora Elliota (Rami Malek), který zdokonalil umění počítačového hackerství. Elliot trpí vysilující sociální fobií. Má pocit, že se s okolním světem může bavit pouze tak, že hackuje jejich přístroje. Když zrovna nepracuje jako inženýr kybernetické bezpečnosti, používá své hackerské dovednosti k ochraně těch, na kterých mu záleží. Svět Elliota, rozčarovaného z moderní společnosti, se náhle změní poté, co potká Mr. Robota (Christian Slater), záhadného vůdce tajné hackerské organizace, která chce s jeho pomocí zničit nadvládu jednoho procenta nejmocnějších lidí světa a zažehnout celosvětovou revoluci. (HBO Europe)

(více)

Recenze (392)

punco 

všechny recenze uživatele

Seriálová pecka roka a to bez debaty !!! Vec plná odkazov na kultový Fight club o tom žiadna ale ja ako hardcore fanúšik filmu som bol o to viac nadšený. Skvele napísané, skvelo spracované, plno pamatných scén, výborný Malek a fantastický soundtrack!!!! ()

oSiSko 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané som chcel hneď po prvom dieli dať 5 hviezd. Realita je však taká, že po prvých skvelých zopár dieloch ma tento seriál prestal absolútne baviť a vôbec ma nezaujímalo, čo sa tam deje, lebo to celé neskutočne zamotali a dali tam xy vecí, ktoré tomu deju len ublížili. Vôbec to už nie je o hackovaní do života ľudí, ale cele sa to zmenilo na nejaké psycho rozprávanie. Som zvedavý na ďalšiu sériu, ktorú si určite pozriem, ale dúfam, že dodá seriálu opäť to, akým bol na začiatku. ()

StrixCZ 

všechny recenze uživatele

Wow, už dlouho mě nic tak nechytlo! Naprosto podmanivá atmosféra v kombinaci se spletitým dějem, originální (a skvěle zahraná) hlavní postava, spousta dějových zvratů a v každém díle neskutečné množství detailů, které nutí diváka skutečně dávat pozor, a nahrávají opakovaným shlédnutím, při kterých často objevíte něco, čeho jste si dřív nevšimli - prostě paráda! Přidejme k tomu konečně realisticky ztvárněný hacking (oblíbených klišé jako je "prolamování" hesla tím, že hrdina začne zběsilou rychlostí mačkat náhodná tlačítka na klávesnici, a najednou je v systému, se tady vážně nedočkáte), spoustu paralel a narážek na zvrhlé fungování dnešního světa, respektive jednání vládnoucích "elit", výborně napsané a zahrané postavy s propracovanou psychologií (neznám moc filmů ani seriálů, kde by si diváka dokázal, i kdyby jen na moment, získat i ten nejhorší "záporák"), naprosto vynikající soundtrack... Unikátním prvkem Mr Robota jsou pak i stovky, ne-li tisíce drobných odkazů a "easter-eggů" rozesetých v jednotlivých epizodách, ponoření do nichž je skutečným výletem do "králičí nory" - viz související komunita na Redditu. Jeden příklad za všechny - prakticky každá webová doména, která se v tomto seriálu mihne na jednom z terminálů, byla tvůrci skutečně zaregistrována a najdete na ní zpravidla fiktivní web či nějaký na Mr Robota odkazující vtípek, což tomuto seriálu dodává nevídanou interaktivitu a přesah do reálného světa. Za zmínku pak rozhodně stojí i oficiální web www.whoismrrobot.com, který se velmi pravděpodobně nepodobá ničemu, co jste kdy ve vašem internetovém prohlížeči viděli... :) Tenhle seriál má zkrátka tolik vrstev a superlativ, že nemá cenu je tu všechny vypisovat - prostě se na to podívejte! Jedinými zápory pro mě byl chvílemi až příliš temný děj (po některých dílech vám vážně nebude nejlépe) a několik pro mě mírně neuspokojivě vyřešených/uzavřených dějových linií, do určité míry včetně úplného závěru (ten rozhodně nebyl špatný, ale čekal jsem od něj přece jen asi ještě trochu víc). Celkově však i přes tyto drobné nedostatky jednoznačně nejlepší seriál, co jsem kdy viděl! ()

pcarogers 

všechny recenze uživatele

Asi jako byste exhumovali Kubricka a nechali ho natočit seriál z hackerského prostředí. Uhrančivá postmoderní podívaná. Naposledy jsem se takhle nemohl odtrhnout od True detective a to je už co říct :-). ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se snažil vydržet, ale po 5 epizodách to vzdávám. Absolutně nesympatická hlavní postava. Ostatně nejen hlavní "hrdina", ale i celý seriál, působí jako reklama na braní fetu s podrobným návodem. Máš psychické problémy? Potřebuješ zvládat práci? Chceš sbalit pěknou babu? Chceš zničit nadnárodní společnost? Nic není problém s trochou morfia, Jedna hvězda za slušně hrajícího Christiana Slatera. ()

Cazzysvjet 

všechny recenze uživatele

Špetka ryzího šílenství a láska pro hack mixlá klubem rváčů , což song posledního dílu první série vlastně odkazuje... Škoda že tempo tolik zpomaluje a že se z toho po čase stává twilight v klučičím podání... Jinak vesměs návykové jak morfin se špetkou subotexu. - 80% ()

Dave1913 

všechny recenze uživatele

Po perfektním pilotu jsem byl nadšen, že tady je seriál s trochu jiným tématem, které mě nadchlo. To bylo tak všechno. Nadšení šlo z kopce, že jsem se musel přemáhat zapnout další díl. Po přečtení komentářů a hodnocení jsem tomu chtěl dát další a další šanci, po 8.dílu ale končím a s mírnou nasraností jdu na jeden z MNOHA seriálů, který mě po svým napjatým konci nenechá spát a nutí mě zapnout další díl. Na takové seriály se rád dívám, ne tento. Za mě ztráta času. 2 hvězdičky dávám za perfektní roli Maleka ()

john986 

všechny recenze uživatele

Jednu hvezdicku jen za prvni dil, kterej byl super. Po 4. dilu sme to museli vypnout. Na to nejde nesjetej koukat. Pulka kazdyho dilu je nejaka sjeta schiza, premysleni nad sebou samym atd… hrozny. ()

Perunwit 

všechny recenze uživatele

Po první sérii. Začátek slibný, dva díly našlapané. Následuje UHO míchané zleva doprava - takový Havlův guláš (viz Babica na Youtube). Pitomá, hulákající ségra, nedomrlá bejvalka, vztahové bahýnko, má cenu se vůbec dívat dál? Poslední pár dílů lehké zlepšení, ale výš se už vyhrabat nedokáže. Chybí uvěřitelnost. Na to, že postavy plánují zánik komerčního světa, se chovají, jak děti při dračáku s mentálním Pánem jeskyně. Elliotův byt musí mít v hledáčku tajné služby celé zeměkoule, přesto se u něj s nezvanými pitomci a spiklenci dveře netrhnou a majitel vesele šňupe morfin pomalu na chodbě. K Mallekovi mám jediné - už leta me s**e. Jen se na plátně objeví výraz žabáka těsně před explozí mozku, mám tendenci si jít nakapat Septonex. Po Pacifiku jsem se ještě týdny budil zbrocen potem při představě, že by se v nějaké roli mohl objevit teplý páreček Mallek/Mazzello. Sečteno/podtrženo: nápad dobrý, provedení slabé - stáhnout na polovinu dílů, spoustu věcí nechat jen tak viset ve vzduchu. Po amputaci dětinské naivity bych to považoval za dobrou sérii. ()

machnum 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je jako horská dráha. Když jej člověk sleduje a začne si říkat, že to není vlastně vůbec špatné. Objeví se díl který tento pocit absolutně zničí a řeknete si: Co to sakra má znamenat?!" Pak se s daným zvratem anebo novou skutečností dokážete smířit a opět následuje vlna dílů, kdy si říkáte: "Wow, nejlepší věc, kterou jsem kdy viděl!" No... a pak je to tu znovu. Seriál je zajímavě natočen se skvělou hudbou. Hlavní děj se pořád motá okolo hackování, které je zde trochu idealizováno (asi stejně jako v každém jiném filmu). Prostě tam dám flash disk, napíšu nějaké náhodné znaky a na klávesnici a během večera hacknu půl světa. Za mě je to zajímavý seriál, ale dalo by se to uchopit i líp. ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi bych nakonec křivdil tomuto seriálu kdybych mu nedal toto hodnocení, když srovnám jaké hodnocení jsem dal seriálům které nejsou životní kousky a přesto jsem v nich nenašel chybu a dal jsem plný počet. Pravdou je, že tento seriál tak životní kousek spíše je, a to hlavně kousek Sama Esmaila a žádnou chybu jsem taky nenašel. Bavil jsem se od začátku až do konce, pár mušek bylo, ale nikdy jsem se nenudil. U konce jsem dokonce musel porušit má pravidla zhlédnutí max. dvou epizod denně, protože se to prostě nedalo :D A to se často nestává. Je opravdu obdivuhodné jaký scénář jsme dostali, kolik fantazie musí člověk mít aby vytvořil tento celistvý příběh od začátku až do konce, prostě nějaká silná můza. Můžeme být docela rádi, že nikdo nikoho nedržel pod krkem a tvůrci dovyprávěli příběh tak jak chtěli. Jinak by to byla zapomenutá casual story bez větší hloubky. Pravdou je, že mnoho děl už zde bylo s touto tématikou, ale zatím žádno nebylo schopno vyprávět příběh tak přesvědčivě a tak reálně. Pohled na schizofrenii z tohoto seriálu dostává asi snad "konečně?" toho co se mnoho tvůrců snažilo předtím dosáhnout, avšak předtím vždy marně. Vždy to nějak vyprchalo přes nějaký doposud neobjevený charakter? Když jsem říkal, že je to asi životní kousek Esmaila, tak jen důkaz toho je že tento seriál hraje snad na všech frontách. A to i díky experimentálním epizodám, kde to vypadá jako by tvůrci vždy snili natočit něco na ten způsob. Ať už je to ten sitcom, či variace na 12 rozhněvaných můžu a drama v jedné místnosti, či klasický příběh normálního člověka a plno dalších odlišností, které si samozřejmě zrovna teď nevybavím. Herecké výkony a obsazení do rolí je též úžasné, nebudu se opakovat jak neuvěřitelně možné je ztvárnit charaktery. Je to prostě vždy možné a jen smeknu za profesionalitu snad všem zúčastněným hercům, kteří do toho dali srdce. Nevybavím si žádnou černou ovci, kde bych viděl nějaký špatný herecký výkon. Možná jen zkritizuji rychlé utnutí titulkové části po závěrečné epizodě, kde tvůrci tak obzvlášť chystali pro diváka ten mindfuck moment a nakonec mě utnuli zkráceným soundtrackem uprostřed myšlenkových pochodů. Ale co už ¯\_(ツ)_/¯ ()

chozze008 

všechny recenze uživatele

Jestli si myslite ze serial o hackerovi bourici se proti systemu uz z principu musi bejt cool, tak si to dejte. Ja si to myslel a nakonec jsem nedokoukal ani prvni sezonu, je to sračka. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Geek, nerd a další IT kamarádi se možná třesou, ale přes 15-letou praxi v IT oblasti mne to postupně přestalo bavit. Možná se podepsala i nechuť ke korporátům a jejich rozhodování napříč společností a kontinenty bez jakékoliv skrupule a odpovědnosti obyčejným lidem. Tak či onak, hlavní hrdina je natolik exot, že to průměrného evropana začne rozptylovat. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 2/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Andrrew 

všechny recenze uživatele

Proklínám své náctileté já, jež až na pár časem prověřených klasik (Twin Peaks, Black Books, The Simpsons) přehlíželo téměř veškerou seriálovou tvorbu s troufalým a bláhovým předsudkem, že vše co má více než tři série v rozumném rozmezí jednotlivých dílů je pravděpodobně zbytečně natahovaná, sebevykrádající slátanina, do které se nevyplatí investovat čas. Ne že bych se nesetkal se seriály onoho typu a posléze nelitoval, že jsem se nechal zlákat, naštěstí však existují projekty jako Mr. Robot, které mě důsledně a se vší parádou přesvědčují o tom, že to rozhodně není pravidlem a svou stopáž bezezbytku obhajují. Jediná série, která z mého pohledu není co do kvality celku úplně konzistentní, je druhá. Všechny ostatní jsou absolutně brilantní, přičemž první série v čele s první epizodou je asi nejvíce strhujícím seriálovým počinem, který jsem kdy viděl. Esmailova aktualizovaná seriálová verze Fight Clubu, zasazená do současného stavu věcí, obohacená o technické a technologické výdobytky moderní civilizace, přináší nové, v mnoha ohledech problematičtější výzvy (informační technologie a všechny její stinné stránky, ekoterorismus, finanční destabilizace trhu atd.), aniž by se zbavila těch, které tematizovali Palahniuk s Fincherem (korporátní struktury, konzumerismus a celková vyprázdněnost západního stylu života). Střídání žánrů a nálad (nejnápadnější v poslední sérii), nespočet kulturních referencí, naprosto vypiplaná formální stránka (precizní kompozice, kamerové úhly, jenž bezpochyby vydaly na desítky analýz, soundtrack, který se zaryje hluboko pod kůži), pravidelné, chytře načasované probourávání čtvrté stěny navozující pocit, že jste jednou z mnoha osobností osídlujících Eliotovu těkající schizofrenickou mysl, a v neposlední řadě úloha nespolehlivého vypravěče, pomocí kterého tvůrci scénáře tolikrát zamíchají kartami, že máte neustále tendenci zpochybňovat a přehodnocovat vše co jste viděli, a to až do samého konce. Troufám si říct, že Esmail svému proklamovanému cíli zachytit současnost ve veškeré její komplikovanosti, mnohovrstevnatosti a zvrácenosti dostál a stvořil spolu se zbytkem svého týmu brilantní svědectví. “This is the wolrd we live in. People relying on each other’s mistakes to manipulate one another and use one another, even relate to one another. A warm, messy circle of humanity.“ ()

jopal 

všechny recenze uživatele

S namahou som dal 1. seriu, kde pri zobrazeni sexu dvoch buzikov som to chcel vzdat, ale bohuzial premohol som sa. Z druhej serie som dal s namahou prvu cast a stacilo. No proste slnieckarska (netflix) sr@cka, programujuca mladez na to, ze hovno je vlastne torta. ()

bazmat 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit pocitu, že seriál napsala nyní tak vyhypovaná AI - prostě vykradla všechno možné, co jinde fungovalo, a slepila to dohromady do něčeho, co by s jistou mírou pravděpodobnosti mohl zadavatel chtít. Asi nejsme se zadavatelem (nebo AI) na jedné lodi, protože první série, byť proložena množstvím epizodních zápletek, které nemají na nic vliv ani efekt, ve skutečnosti nikam nevede. Hlavní postavy veškerou svou vnitřní rozervanost a přediagnostikovanost pojaly jako neustálé ubrečené zírání do blba a to omrzí nejpozději po pár dílech, když zjistíte, že se svoji pózu nechystají nikam posunout. Fakt, že první série místo separátního uzavření naopak všechno otevře, aby přespříliš vlezle nutila konzumovat druhou (tedy sama aplikuje kritizovanou korporátní provázanost), stahuje hodnocení ještě o hvězdu níž. ()

Související novinky

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Freddie Mercury míří do kin

Freddie Mercury míří do kin

06.11.2016

Biografie největší hvězdy Queenů se chystá už řadu let. Freddieho Mercuryho si měl zahrát Sacha Baron Cohen (Borat, Diktátor), ten ale po neshodách se členy kapely z projektu odstoupil. Hudebníky… (více)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (více)

Reklama

Reklama