Reklama

Reklama

Mr. Robot

(seriál)
  • USA Mr. Robot
Trailer 1
USA, (2015–2019), 36 h 52 min (Minutáž: 41–65 min)

Tvůrci:

Sam Esmail

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Rami Malek, Carly Chaikin, Christian Slater, Portia Doubleday, Martin Wallström, Michael Cristofer, Stephanie Corneliussen, Michel Gill, Grace Gummer (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Seriál Mr. Robot, ověnčený Zlatým glóbem za nejlepší televizní drama, sleduje mladého programátora Elliota (Rami Malek), který zdokonalil umění počítačového hackerství. Elliot trpí vysilující sociální fobií. Má pocit, že se s okolním světem může bavit pouze tak, že hackuje jejich přístroje. Když zrovna nepracuje jako inženýr kybernetické bezpečnosti, používá své hackerské dovednosti k ochraně těch, na kterých mu záleží. Svět Elliota, rozčarovaného z moderní společnosti, se náhle změní poté, co potká Mr. Robota (Christian Slater), záhadného vůdce tajné hackerské organizace, která chce s jeho pomocí zničit nadvládu jednoho procenta nejmocnějších lidí světa a zažehnout celosvětovou revoluci. (HBO Europe)

(více)

Recenze (392)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Čítať až po pozretí troch sérií, inak riskujete spoilery....Zo začiatku sa to tvári ako keby seriál Dexter dostal hackerský update. Prvé diely sú zaujímavé, ale na miesto hackerských útokov či hlavných postáv najviac zaujme Tyrell Wellick a jeho dánska Megan Fox. Tyrell a jeho žienka domáca Joanna si kradnú každú scénu v ktorej sa objavia (spolu či samostatne). Potom od 7 dielu sa začnú objavovať určité dejové/vzťahové zvraty a Dexter naberá smer k skvelým filmom Klub rváčů a Americké psycho. Zatiaľ sú to 4* s dočasnou platnosťou. Neobmedzený vstup do klubu výborných dostane Mr. Robot až po pozretí druhej série...tá kvalitou vstup jednoznačne povolila, pretože nielen udržala, ale rozvinula atraktivitu zápletky, psycho stavov a aj postáv. Joanna Wellick je stále magnetom pozornosti, no druhej sérii vévodia Angela Moss, Phillip Price a nová postava Dominique DiPierro. Uvidíme kam všetko posunie tretie séria...nejako nám to začalo naberať smer Matrix či Lost. Angela už nie je čo bývala. Našťastie nováčik Irving a môj obľúbenec, už z druhej série, Leon (mám rád tieto postavy typu Krycek z Akta X) to vynahradili. Asi je Vám čudné, že vôbec nespomínam Whiterose. Verím, že v 4. sérii príde jej čas...a naozaj prišiel, aj keď nie tak výrazne, atraktívne, ako som sa tešil. V poslednej sérii je pomerne dosť nič moc dielov. Vyniká predovšetkým ten, v ktorom sa povie jedna veta na začiatku a jedna na konci. Inak všetko bez slov. Celkové vyznenie príbehu ako takého ma nenadchlo. Celkové vyznenie hlavnej postavy (postáv) sa mi však páčilo. Užil som si ten celkový vývoj všetkého a všetkých naprieč sériami, kde nás scenárista pretiahol možnými aj nemožnými zákutiami hackerského sveta a sveta nadnárodných gigantov. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Nespolehlivý vypravěč z Klubu rváčů potkává limity paměti z Mementa v obalu anarchistických ideálů Matrixu. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pilot: Na mňa pomalé. Pravdepodobne na ďalšie sledovanie veľa chuti nebude. - Pozrela som e02 a uz viem s istotou ze ziadna chut na dalsie sledovanie. :) ()

fishki 

všechny recenze uživatele

Od prelomu storočia sa vyrojilo kvantum filmov / seriálov o tom, ako sme všetci otrokmi technológií, ako sa otravujeme vlastným jedlom, stávame sa nezávislejšími od ľudského kontaktu. Často som to bral ako hippie bludy do vetra ľudí, ktorí sa chcú prechádzať po lúke v batikovanom tričku. No realita dnešných dní ukazuje, že Slaterov posledný prejav na Time Sq. je bližšie pravde, než sme si ochotní pripustiť. Po pozretí celej série musím zmeniť z 3* na 4*. Veľká škoda tých hluchých miest zo začiatku. Prvý a posledný diel sú TOP. ()

TaxiDriver 

všechny recenze uživatele

Už mě otravuje, jak je každej US seriál psanej dle stejnýho mustru, tzn: Hlavní postava postavená na protichůdnosti cílů (Dexter: masový vrah/policista, Knick: doktor/feťák). Jako kdyby se nedala napsat zajímavá postava jinak.. Nejen že zde je hlavní postava hacker a v normálním životě bezpečností IT technik, ale kromě toho to musí být social freak, feťák a na to ještě schizofrenik. Eklektický scénář nejvíc doplácí, že pořádně neví, jakým směrem se vydat. Po pilotu jsem byl nadšený a chtěl jsem víc to, v čem je Mr. Robot nejnápaditější, a to samotné hackování lidí, ale místo toho jde cestou, kdy se z Elliota stává druhej Michael Scofield či Walter White - geniální mozek, který dokáže vše jako je i hacknutí věznice a útěk věznů. Celá tahle Prison Break/Shayla linie se v kontextu jeví jako nejvíc zbytečná a nemá na kauzalitu žádnej vliv, ale i na psychologii postav. Nejúmornější je ale abstákový díl, kterej mi hodně připomněl vatovej díl Breaking Bad s mouchou. Pokud Dexter měl jako trofeje sklíčka s krví, tak Elliot má cdčka s hacklými daty, a takhle nějak funguje celý seriál, tedy koncetrát osvědčených postupů a přístupů, které už byly tolikrát viděný. Např. linie Wellicku až moc vykrádá Underwoodovi. Bohužel nepoučení diváci tenhle seriál zase budou vynášet do seriálových žebříčku podobně jako v loni True Detective, přitom se ale nejedná o nic převratného. Včetně tolik zmiňované obrazové stránky, neboť s podobnou vizuální koncepcí, kdy eyeliny jsou ve spodním kvadrantu, pracuje soustavně Tom Hooper. Nejlépe v King's Speech, kde tím ze standardního UK dramatu udělal něco mnohém víc. To nic nemění na tom, že miluji Bambul. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

IT Dexter ... akurát namiesto vraždenia tu titulný hacker, taktiež sociopat, vyťahuje špinu z internetovej histórie jeho „obetí“. A vôbec, tých spoločných tematických prvkov je tu s najobľúbenejším seriálovým vrahom viac ako by sa na prvý pohľad zdalo: sociopatický hlavný hrdina ktorý chce konať dobro aj za cenu páchania zla, resp. nie úplne legálnych vecí, jeho neustále vnútorné monológy, akurát namiesto obetí a krvných sklíčok tu sú počítače a záznamy na CDčkách. A navyše to vyzerá, že sa jedná o jeden z mála seriálov zaoberajúcich sa IT tématikov, ktorému je možné uveriť, že daný hack sa skutočne udial a nepôsobí to iba ako zadanie pár príkazov do klávesnice. Pilot tak predstaví scenáristicky do detailu prepracovaný príbeh, ktorý postupne rozohráva dôležité udalosti, predstavuje zásadné postavy a divák ma skutočne pocit, že sa v ňom v niečo aj stalo, dej nestagnuje na mieste a s týmito charaktermi budeme chcieť stráviť ešte veľa času a sledovať ich osud. Čo mimo iného zaručuje aj dravé tempo a skvelý elektronický hudobný doprovod. K tomu sa ešte Mr. Robot nebojí byť tematicky bohatým seriálom, ľahko provokovať a navážať sa do stavu súčasnej spoločnosti. Úprimne neviem ako to v televízii príjme väčšina (amerického) diváctva, ale dúfam, že toto bude mať úspech a udrží si to kvalitu po celý čas. Takto našlápnutú, ale zároveň do najmenšieho detailu prepracované úvodnú epizódu seriálu som už dlho nevidel. V tomto prípade teda neváham udeliť hneď zo začiatku plný počet a uvidíme ako ďalej. PILOT: 4,5* (9/10) (Season 1, keep watching) ()

Rosana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale tak život spravedlivého superhrdiny sedícího za monitorem a užívajícím omamné látky je moc zajímavý. Ale mistr robot mě neskutečně vytáčel. Pomalý spád děje v dalších dílech a miliarda záhad mě nějak odradila. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Že se dá předvídat jeden zvrat, nevadí. Že se jich dá předvíat tak pět, a polovina z těch, které ne, moc nedávají smysl, to už je horší. Pár postav připomíná karikatury (prakticky všichni hackeři ve fsociety a Tyrell Wellick) a v rámci liberality je zde přegayováno. Jinak jde ale o povedený seriál s velkým potenciálem do budoucna. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Prakticky totožný názor s uživatelem novoten. Super start, ale pak je to až moc psychadelické, přehnaně nereálné a zvraty tak idiotské, že když by o tom věděl člověk hned ze začátku, tak mu ty scény prostě nebudou dávat smysl... Prostě to přehnali. A tak krásný start... Zrovna vychází 2. sezóna a já nemám nejmenší chuť se na to podívat... 50% ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Super IT tema, dobre natocene, obcas prijemna hudba (The Cure v jednom dile potesili), ale nechytlave, usinal jsem skoro u kazdeho dilu a extremne, jakoze fakt EXTREMNE nesympaticky hlavni hrdina. Do druhe serky uz nejdu. 4/10 ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Hlavní herec byl zvolen brilantně. Jeho herecký projev od verbálního až k neverbálnímu byl skvělý. Jen mě mrzí, že Mr.Robot s každou scénou vyzařoval auru velkého očekávání, které zakončenými scénami nedokázal naplnit. Neustále na mě doléhal pocit, že přijde něco velkého, ale nikdy to nepřišlo. Těžce se mi to popisuje. Je to jako když jste připravován na příchod ředitele té největší firmy na světě, ale přijde pouze ředitel čtvrté největší firmy. S tím samozřejmě přichází obrovské zklamaní a rozhořčení, protože se člověk cítí cíleně obelháván. Z Mr. Robota mám velice rozporuplné pocity. Seriál je to dobrý, s postavami nakládá precizně, s napětím diváka pracuje skvěle až do posledních minut, ale místy jsem se nudil a myšlenkami odbíhal někam jinam. Na čistých 5 to nevidím, ale 4 mi přijdou málo. Hodnotil bych nejradši 85%. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Seriálový skvost, ktorý síce nie je pre každého, ale ak vám sadne nebudete vedieť od neho odtrhnúť zrak. Mne teda sadol riadne a bola radosť sledovať ho, s postavami sa pracuje skvelo a každá je napísané tak, že vás dokáže zaujať bez ohľadu na to akú rolu v deji zohráva. Dej samotný je veľmi pútavý a myšlienky, ktorými sa zaoberá vie vyťažiť na maximum. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak Rami Malek a Christian Slater vyčnievajú najviac a sú proste vynikajúci a ich interakcie som si užíval. Emócie so mnou mávali po celý čas sledovania a na úplnom konci ma to úplne položilo a dostavili sa aj slzy. Sam Esmail je kráľ. 10/10 ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Pilot super, první tři díly taky. Doufám že nebudu muset po dalších dílech ubrat z pěti hvězd. Zatím si je seriál jednoznačně zaslouží. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Seriál, od něhož jsem si hodně sliboval, mě chvílemi oslovoval, chvílemi iritoval. Obojí velmi silně. 1) Málokterý seriál ve mně zanechal tak ambivalentní pocity jako Pan Robot. Na jedné straně stojí atraktivní téma, svižné a rychlé akce, pěkní herci a celkový příjemný pocit, který z obrazovky sálá._____Na druhé straně musím čelit pseudoduchovním, pseudointelektuálským a pseudopsychoanalytickým žvástům, které tvoří velkou část mnoha dílů. Schizofrenické představení běží pořád a pořád. Zpočátku divák neví, o co jde. Později je všechno všem jasné, kromě tvůrců, kteří se stále znovu a znovu vracejí k již řečenému a únavně ilustrují poučky načerpané někde v Základním kursu psychologie 1.0._____ 2) Další velký problém je nepřehlednost toho, co na obrazovce probíhá. Chvílemi jsem vůbec netušil, co se děje, kdo mluví s kým, proč kdo dělá, co dělá a tak pořád dokola. Aby byl divák ještě zmatenější, pohrávají si tvůrci s několika časovými rovinami. Chvilku běží děj dnes, pak se přepne do situace před týdnem, pak před dvěma roky, potom před dvěma měsíci, chvílemi tvůrci vklouznou i do současnosti a já v tom mám totální zmatek. Hvis du har gjort ham noget, så slår jeg dig ihjel. A k tomu ta rybička Qwerty._____ 3) K mému silnému nasrání přispívá i fakt, že zpravidla koncem dílu se děj trochu vzpamatuje, začíná běžet, vypadá napínavě a akčně, i když, jak už jsem napsal, se v něm moc neorientuji (viz výše). Najednou, uprostřed akce či věty se objeví titulky a já si musím počkat na další díl. Ten pak začne zpravidla tím, že jakž takž vysvětlí, co se to vlastně v minulém díle stalo (někdy i částečně srozumitelně) a pak se zase zamotá do nových časových přesunů či psychoanalytických hrátek (typicky ve čtvrté řadě). Je zřejmé, že nejde o neschopnost tvůrců podat příběh přehledně - v občasných světlých okamžicích to jasně dokazují. Jde o úmysl. Cliffhangery obecně rád nemám, ale v tomto seriálu bych kvůli nim vraždil._____ 4) Rozplizlý příběh s neurčitými konturami drží nad vodou zajímavý Rami Malek a další pěkní kluci. Pokud si seriál hraje na levicový underground, je nudný. Ani konspirační background o desetině promile těch mocných příliš nebaví. Dokud Elliot fungoval čistě jako hacker, byla to príma a akční podívaná. Jakmile se začal zabývat svými osobními běsy, příběh ztratil přehlednost a přesvědčivost._____ 5) 38letý Sam Esmail (námět seriálu, scénář 20 dílů, režie 39 dílů, výkonný producent všech 45 dílů, drobné cameo v 6 dílech) prý vytvořil dílo, protože se byl nespokojen s mizerným zobrazováním hackování. Inu, možná skutečně seriál zobrazuje svět hackerů lépe, než jiné, blíže skutečnosti, to neumím posoudit. Ale televizní diváci patrně nejsou hackeři. Neškodilo by tedy myslet taky trochu na ně._____ 6) Je zde řada přitažlivých kluků. 34letý Rami Malek (programátor Elliot Alderson), pěkně nadabovaný Janem Maxiánem, 32letý Martin Wallström (Švéd Tyrell Wellick), 21letý rapper Joey Bada$$ (černý hláškující bodyguard Leon), 29letý Michael Drayer (hacker Cisco, bývalý přítel Elliotovy sestry), 37letý Eliot Villar (Fernando Vera, kterého Elliot přivedl do basy, protože bil Darlene), 29letý Ben Rappaport (Darlenin přítel Ollie Parker, chtěl se kamarádit s Elliotem ve firmě), 36letý Grant Chang (Grant, pobočník Whiterose - šéfa/ové Red Army). Za zmínku stojí i 56letý otevřený homosexuál BD Wong (Whiterose), který ve skutečnosti nemluví čínsky._____Věk protagonistů se vztahuje k době, kdy se poprvé objevili v ději._____ 7) Psáno po zhlédnutí všech čtyř řad. () (méně) (více)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Nejspíš si nikdy nedokážu zcela uspokojivě odpovědět na otázku, jestli je (nebo není) Rami Malek naprosto marnou, přeceňovanou a tragickou hereckou figurkou. Sluší se ale poznamenat, že i tenhle můj vnitřní boj s jeho „hereckým“ projevem se do jisté míry podílí na celkovém zážitku z Mr. Robota. Co můžu říct naopak s jistotou, je maximálně přesvědčivý a parádní výkon Christiana Slatera, který tu má jednu ze svých nejlepších rolí vůbec. Samotný seriál by se dal v kostce charakterizovat jako takový Fight Club z hackerského prostředí, ve kterém rozhodně není nouze o velmi silné postavy „na všech stranách“. Celkově jde o poměrně radikální, konspirační a paranoidní drama, ve kterém počáteční „dexterovské“ nadšení z hackování postupně přerůstá až do nepěkného životního údělu. [S01] 90%, [S02] 85% ()

Související novinky

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Freddie Mercury míří do kin

Freddie Mercury míří do kin

06.11.2016

Biografie největší hvězdy Queenů se chystá už řadu let. Freddieho Mercuryho si měl zahrát Sacha Baron Cohen (Borat, Diktátor), ten ale po neshodách se členy kapely z projektu odstoupil. Hudebníky… (více)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (více)

Reklama

Reklama