Reklama

Reklama

Mr. Robot

(seriál)
  • USA Mr. Robot
Trailer 1
USA, (2015–2019), 36 h 52 min (Minutáž: 41–65 min)

Tvůrci:

Sam Esmail

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Rami Malek, Carly Chaikin, Christian Slater, Portia Doubleday, Martin Wallström, Michael Cristofer, Stephanie Corneliussen, Michel Gill, Grace Gummer (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Seriál Mr. Robot, ověnčený Zlatým glóbem za nejlepší televizní drama, sleduje mladého programátora Elliota (Rami Malek), který zdokonalil umění počítačového hackerství. Elliot trpí vysilující sociální fobií. Má pocit, že se s okolním světem může bavit pouze tak, že hackuje jejich přístroje. Když zrovna nepracuje jako inženýr kybernetické bezpečnosti, používá své hackerské dovednosti k ochraně těch, na kterých mu záleží. Svět Elliota, rozčarovaného z moderní společnosti, se náhle změní poté, co potká Mr. Robota (Christian Slater), záhadného vůdce tajné hackerské organizace, která chce s jeho pomocí zničit nadvládu jednoho procenta nejmocnějších lidí světa a zažehnout celosvětovou revoluci. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele M1k9 k tomuto seriálu (5)

Mr. Robot (2015) 

První dojmy: Od prvních sekund mě seriál vtáhnul. Námět je přesně co jsem hledal. Cítil jsem velký potenciál a postupnou gradaci správným směrem. / / Negativa: Po pár dílech se dostavilo menší zklamání. Ponořil jsem se do seriálu o hackerech v pravém slova smyslu, jenže děj se postupně překlenul do kriminálky se spoustou nevyžádaného násilí a do pseudo dokumentu o drogové závislosti a schizofrenii. V mnoha scénách je seriál na stupni hardcore. Snesu toho hodně, ale tohle je už pod čáru. Nechutné, nechutné a nechutné. / /  Pozitiva: Neprozkoumané teritorium. Neokoukaní herci. Příběh na více úrovních. Příběh jednotlivce je promíchán s globálními problémy. Možná se už opakuju, ale příběh za tím vším je to co dnes chybí nejvíc. Mr. Robot má silný příběh a dokáže vzbudit hluboké a trvalé emoce. Ne ty běžné, umělé, povrchní. / / Závěr: Obrovskou zbrání seriálu je oscarový herec v hlavní roli, která mu naprosto sedla. / / Poslední série byla geniální. Emotivní a geniální. Takový mindfuck jsem už dlouho nezažil. / / Je jasné, že to nejlepší ze všech žánrů se pomalu a jistě přesouvá do světa serálů. Karta se obrátila. / / S01: 8.5/10 / / S02: 9/10 / / S03: 9/10 / / S04: 10/10 / / 10/10 ()

Série 1 (2015) (S01) 

Hned první scéna byla skvělá. Scéna z druhého dílu, hození ze zábradlí, je asi nejikoničtější z celého seriálu. Pak nastoupily drogy a nechutnosti. / Výborný soundtrack a filozofické vsuvky. / Ukazuje se, že mnoho postav neví co chce. Jsou zmatení až z toho bolí hlava. Je to pohled na lidstvo dneška. Proto moje nejoblíbenější postava je cílevědom(á í ý) Whiterose. :) 8.5/10 ()

Série 2 (2016) (S02) 

První díl je opět hodně výživný. Ukazuje se, že některé problémy se vyřeší samy. Ukazuje se, že ti nejúspěšnější napříč obory jsou mnohdy tak trochu antisociální blázni. Poškozené osobnosti, bez závazků, bez zodpovědnosti, ani za svůj život. Mnoho zoufalých myší zahnaných do kouta. / V druhém díle, nejlepší monolog o náboženství EVER. Tohle znovu posunulo seriál nahoru. / Řeší se tu opravdu surové, ale i praktické záležitosti. Jak se třeba vypořádat s majitelkou bytu. Ke každé takové brutalitce fajn song. / Ke konci to už však začíná být příšerně překombinované. 9/10 ()

Série 3 (2017) (S03) 

Kriminálka Mr. Robot. Stále mě mrzí jakým směrem se tvůrci rozhodli jít. Odklonili se od příběhu programátora / hackera. Teď je to na pozadí. Mám více a více smíšené pocity. U tohoto seriálu bych se ani nedivil, kdyby to byl záměr. Na druhou stranu (nejspíš každá věc má dvě a více stran) seriál obecně splňuje vysoké standardy. Dialogy, hudba, herci, scény atd., všechno je dotažené k dokonalosti. Střípky dokonalosti tam nejsou náhodně, jsou tam cíleně vloženy. Třetí série byla ve znamení Angely Moss, aneb ta která to dotáhla do konce namísto skupiny, která to iniciovala. Skvělý vývoj postavy. 9/10 ()

Série 4 (2019) (S04) 

Rozjezd byl pozvolný, ale od poloviny co díl to geniální ukončení dané příběhové linie. Silné, krásné, emotivní, ale i hodně depresivní a skličující. Mr. Robot si nebere servítky. Máloco a málokdo v seriálu konči šťastným koncem. Seriál je brutální od nejnižší po nejvyšší úrovně. Nedoporučil bych ho tomu, kdo na něj není psychicky připravený. Psychická náročnost postupně stoupá a ke konci mohutně vrcholí. S Elliotem to je pořád nahoru a dolů jako na kolotoči. Nikdy nevíte z jakého snu se probudí. Zvládnete to? Měl jsem problém držet krok. / Samotný závěr je dobře koncipovaný. Pro většinu stačí E10. Pro náročné je připraven explozivní dárek. Myslím tím, že vaše hlava nejspíš exploduje. Nebudu toho moc prozrazovat. Byla to síla. Takový Matrix naruby. / Něco takového asi neuvidíte každý den. 10/10 ()

Související novinky

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Freddie Mercury míří do kin

Freddie Mercury míří do kin

06.11.2016

Biografie největší hvězdy Queenů se chystá už řadu let. Freddieho Mercuryho si měl zahrát Sacha Baron Cohen (Borat, Diktátor), ten ale po neshodách se členy kapely z projektu odstoupil. Hudebníky… (více)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (více)

Reklama

Reklama