Reklama

Reklama

Mr. Robot

(seriál)
  • USA Mr. Robot
Trailer 1
USA, (2015–2019), 36 h 52 min (Minutáž: 41–65 min)

Tvůrci:

Sam Esmail

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Rami Malek, Carly Chaikin, Christian Slater, Portia Doubleday, Martin Wallström, Michael Cristofer, Stephanie Corneliussen, Michel Gill, Grace Gummer (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Seriál Mr. Robot, ověnčený Zlatým glóbem za nejlepší televizní drama, sleduje mladého programátora Elliota (Rami Malek), který zdokonalil umění počítačového hackerství. Elliot trpí vysilující sociální fobií. Má pocit, že se s okolním světem může bavit pouze tak, že hackuje jejich přístroje. Když zrovna nepracuje jako inženýr kybernetické bezpečnosti, používá své hackerské dovednosti k ochraně těch, na kterých mu záleží. Svět Elliota, rozčarovaného z moderní společnosti, se náhle změní poté, co potká Mr. Robota (Christian Slater), záhadného vůdce tajné hackerské organizace, která chce s jeho pomocí zničit nadvládu jednoho procenta nejmocnějších lidí světa a zažehnout celosvětovou revoluci. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele 3DD!3 k tomuto seriálu (11)

Mr. Robot (2015) 

Nadšení. Prozatím. Paranoia. Antisociální paralely s Dexterem ve slušivém prostředí sítě. Herecky super, Rami Malek konečně chytl hlavní roli a zvládá s přehledem, Slater rovněž fajn. Snad si to udrží kvalitu... Nespolehlivý vypravěč je zpět, navíc v neuvěřitelně prohnilém a rozmanitém světě plném labilních lidí a borců, kteří mají moc - zdánlivě... možná, asi. Často jsem nestíhal, (pouštět si před spaním je u Mr. Robota hodně špatný nápad) twistů je požehnaně. ()

d3.1_zpet.gz (2017) (S03E02) 

Už od začátku série padá z Pana Robota tajemná aura, ale myšlenkově si pořád zachovává vysokou úroveň. Hra se změnila, ale Esmail očividně ví co dělá. Stále umí překvapit. Humor je pořád černý jako Malekova mikina. ()

d3.4_provozni_chyba.r00 (2017) (S03E05) 

Nejlepší epizoda? Mrazivě napínavá jízda od začátku do konce. Důležitá odhalení rámovaná vytříbeným jednozáběrovým pojetím odehrávajím se v jámě lvové. This is how democracy look like! ()

d3.5_ukoncit_proces.inc (2017) (S03E06) 

Ten seriál pořád stoupá, nervy drásající finále s několika fantastickými zvraty a koncovkou, která vezme dech. Hra se pravděpodobně znovu změní. Nástřel do dalšího dílu boží. ()

Série 4 (2019) (S04) 

Chytré a kompaktní. Poslední řada pana Robota zavedla až k vítězné lajně, ale za cenu těch nejvyšších obětí. Esmail v precizních kamerových záběrech prezentuje psychologickou dekonstrukci Eliota Aldersona a na to jak moc cituje popkulturu dokáže být neuvěřitelně originální. Zvraty a hry s divákem zvládá s přehledem. Nejsilnější ovšem zůstává v dialozích o lidskosti a konci toho dobrého v nás. Překvapením je závěrečný dvojdíl, který otřese vším co bylo do té doby odprezentováno. Příběh o hlasech v hlavě. ()

401 Neautorizovaný přístup (2019) (S04E01) 

Kája má možná pohřeb, ale tohle mělo přednost. Několik srdečních zastavováků, kamerové vychytávky a příběh, který diváka vodí na šňůrkách jako loutku a brutálně s ní cuká. Konec začíná na vysoké úrovni. Sbohem, příteli. ()

403 Přístup odmítnut (2019) (S04E03) 

Závěr čínské homosexuál/trans romantické linie patří k nejsilnějším scénám letošního seriálového koukání a to je co říct. Pan Robot ukazuje svou přátelskou stránku a jeho vyprávění začíná malinko naznačovat jak by to mohlo skončit, pokud je ještě ve hře něco jako happyend. Ukončení s Tylerem šponuje očekávání na maximum. ()

404 Objekt nenalezen (2019) (S04E04) 

Twin peaks epizoda, aneb na Vánoce by všichni měli být se svými blízkými. Vylidněný svět (všichni baští štědrovečerní večeři), sebevražedné myšlenky. Smůla a děsivé vytí v hlavních rolích. Seriál o hackerech odehrávající se uprostřed zasněženého lesa? Proč ne? ()

407 Vyžaduje se ověřování proxy (2019) (S04E07) 

Seriálová epizoda koncipovaná jako divadelní hra o pěti dějstvích se zfetovaným dealerem, psychicky labilním hackerem, jeho imaginárním otcem a psychiatričkou, která hraje o svůj život. Všechny postavy projdou neuvěřitelným vývojem a ve finále Veru chápete... a to je to nejděsivější. ()

whoami (2019) (S04E12) 

Esmail před koncem ještě zvedl laťku. Pan Robot v jádru zůstává komorním sociálním dramatem, ale to co se děje se světem okolo tomu dodává ještě ničivější hloubku. Teď jen doklepnout míček do jamky. ()

Ahoj, Elliote (2019) (S04E13) 

Inteligentní zakončení. Silné, smutné a zároveň plné naděje. Navíc dokonale natočené. Jeden z nejlepších televizních projektů co jsem viděl. ()

Související novinky

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Freddie Mercury míří do kin

Freddie Mercury míří do kin

06.11.2016

Biografie největší hvězdy Queenů se chystá už řadu let. Freddieho Mercuryho si měl zahrát Sacha Baron Cohen (Borat, Diktátor), ten ale po neshodách se členy kapely z projektu odstoupil. Hudebníky… (více)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (více)

Reklama

Reklama