Reklama

Reklama

Vášeň v srdci

  • Austrálie Japanese Story (více)
Trailer

Obsahy(1)

Geoložka Sandy se seznamuje s japonským obchodníkem Hirohitsem, se kterým má prozkoumat australskou poušť Pilbara. Jejich úkolem je najít využitelný vodní zdroj. Na konci této cesty se ani jeden z nich nemůže vrátit zpět tam, odkud přišel... (oficiální text distributora)

Recenze (31)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Prvních pět minut jsem se neskutečně nudil, věnoval jsem více pozornosti obloženému talíři než obrazovce. V následujících patnácti minutách už děj upoutal mou pozornost (no, spíše než děj ji upoutala nádherná megalomanská australská příroda). Posledních deset minut jsem pak nemohl odtrhnout oči od monitoru. Dějový zvrat byl tak silný, že dlouhý dojezd k závěrečným titulkům díky šoku uběhl strašně rychle. Takové zamávání s emocemi jsem od Japanese Story vážně nečekal. Příjemné překvapení. Toni Collette si vážně umí vybírat. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Osudových filmov tu bolo už neúrekom. Ale pokiaľ budú aspoň na takejto úrovni, nedbám. Veľmi silný príbeh o láske úplne rozdielnych ľudí, ktorý si k sebe nájdu cestu. Film, na ktorý však treba vystihnúť tú správnu duševnú rozpoloženosť a moc o ňom dopredu nevedieť. On si k vám nájde cestu. Pridávam plus ešte jednu za bezchybný výkon herečky Toni Collette, ktorú inak vôbec nemusím. Odoberám za nezasiahnutie citov v závere, ktorý na to mal všetky predpoklady. 70%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ve velmi pomalém tempu se nám představuje ústřední dvojice z naprosto odlišných kultur. Z čistě obchodního vztahu ale v australské pustině vzejde něco, co zdaleka nečekali, a to stejně rychle jako je zasáhne tragické neštěstí. V netradičním příběhu exceluje (jak už jsme ostatně zvyklí) spolehlivá Toni Collette, neokoukaná kamera a naprosto nádherná hudba (Chinsagu No Hana). Japanese Story je dalším z řady milých malých snímků způsobujících divákům příjemné šimrání. I když u mne to tentokráte až tak nefungovalo!! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tak na úvod: okrem toho, že "komentár" užívateľa mess je iba prepísaný text z DVD, je navyše, rovnako ako text distribútora, totálne mimo! Len aby som napravila najhoršie chyby; Sandy s Hiromitsom (nie Hirohitsom!) nejdú hľadať žiadny zdroj vody, Sandy nezistí žiadne skutočnosti, ktoré by sa "nikdy nemala dozvedieť", s tým cieľom získať výhodnú zmluvu to tiež nie je také vyhranené a už vôbec "nepozve", vôbec nie "zištne" a vôbec nie "jedného z biznismanov" do púšte - biznisman je iba jeden, príde sám a ona proste dostane príkaz ho sprevádzať a do púšte sa tiež trepú na jeho želanie! Ježkove oči, kto tie texty píše?!? -------- Napriek tomu, že som si najprv čítala tieto veci (teraz mi prídu úplne stupídne) a od filmu teda čakala niečo iné, o to viac ma možno prekvapil. Rozhodne to nie je typická romantická dráma, aké sa točia na kilá. Ide vlastne o tradičný príbeh krátkej lásky, akú človek zažije len raz v živote, zapracovaný do veľmi netradičného scenára, podložený dobrými hereckými výkonmi, osladený peknou romantikou, prifarbený stretom odlišných kultúr, posolený trochou životnej múdrosti a okorenený tragikomickými scénami, ktoré stoja za všetky drobné (Sandina matka). Veľmi ťažko slovami opísať subtílny zážitok, ktorý tento film poskytuje a nehu, ktorú vyžaruje. Zhrnula by som ho do slov smutno-romantická tak-trochu-road-movie... ale pozor!, s obrovským dejovým zvratom, ktorý je taký nečakaný a šokujúci, že som pár minút nemohla uveriť a do konca filmu som sa nespamätala... A najkrajšia z filmu je posledná veta. Priznám sa, aj som si poplakala. Silných 4,5*! ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Těžko psát, jak je hodnotit. To co na počátku vypadá pouze jako obyčejná nuda od začátku až do konce. Musím podotknout, že to má několik silných a neotřelých momentů. No, pokud láska má ten pravdivý okamžik, když člověk bolestně pochopí, že někoho miloval, až když přijde konec. Tak to jsou ty pocity, které nikdy nezevšední. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Překvapivé, originální, emotivní drama, ne až tak sentimentální, jak na první pohled působí. Zajímavě vykreslený střet kultur a nádherně natočená Austrálie, ()

meave 

všechny recenze uživatele

Príbeh o láske, blízkosti a o tom, ako sa všetko šťastie vypestované zo spoločnej nevôle môže zmeniť na utrpenie. Hranice medzi pocitmi nie sú hrubšie ako vlas. Príbeh pomaly sa vinúci Austráliou sa podobá na krajinu, ktorou nás sprevádzaje krásny, nežný, drsný, vyprahnutý a smutný, veselý a kvitnúci. Presne ako život, keď do neho vpustíme nevyspytateľnú lásku ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

To komorné spracovanie tomuto japonskému príbehu svedčalo. Plusom je netradičné prostredie a pekná muzika. A príbeh? ... však kadečo sa stáva na služobných cestách. Slovenský názov filmu úplne cez čiaru. 2,5* ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které se nepářou se škatulkami - "Japanese Story" můžete nazvat romantickým filmem nebo road movie, ale není to ani jedno, ani druhé. Je to komorní milostné drama pro tři herce - ženu, muže a bezbřehý kontinent. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Solidně zahrané cosi. Nevím, jestli to má co dělat se zenem, má to něco do sebe, ale asi mi nějak schází ten patřičný vhled či co... Za tu „mimoproudnost“ příběhu skupiny neschopných podivínů 3½. A snad za to překvapení, že i Toni Colette dovede vypadat celkem sexy, když se patřičně zatváří. ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná a decentní lovestory s jedním velkým zlomem a krásnou Austrálií. Dal bych i pět hvězd, ale nemusím slečnu Collette a ten zlomovej moment mi zkazila trochu hysterickým herectvím. Možná i ta "groteska" s nakládáním se moc nehodila. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O nečekaném citovém vzplanutí, v němž rozdílnost kultur nehraje důležitou roli - a o jediném okamžiku, který je naprosto zlomový a naprosto nezvratný ... Silné a dojemné drama z australské poustě, podané s citem a přitom i ve vypjatých okamžicích bez sentimentu a patosu. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Tady v Austrálii máte mnoho prostoru, žádní lidé. V Japonsku my máme mnoho lidí, žádný prostor, nic tam není, děsí mě to." ....Dá se vůbec zkrotit vášeň v srdci? Sandy už nikdy nebude taková jako dřív než potkala Hirohitsu. Krásné, emoční drama o krátkém setkání dvou rozdílných povah a rozdílných kultur a přesto v jednom jsme si všichni tak podobní.... ()

Kacounek 

všechny recenze uživatele

Toni Collete v dalším z road movie, kde mne u¨chvátila hudba a pomalé tempo nikam se nehonících pomaličku sílících sympatií mezi dvouma naprosto odlišnými lidmi, nejen kulturně...docela se zasmála a nechala se mile překvapit špatným koncem. ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Že sa to ubere takým smerom som fakt nečakal. Začiatok trošku nudný, ale potom som sa do toho dostal. Toni Collette to hrala ukážkovo. K jej výkonu len ..."Uff..." A hudba k tomu tiež sadla. ()

mcleod odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně nudný kýč. Scénář, který by napsal každý průměrný pisálek za babku, a mizerná režie. Snad celá první část je založena na velmi kýčovitém pojetí "střetu kultur" (co mělo být to učení, jak správně jíst vidličkou a nožem???). Druhá část filmu po nehodě je trochu zajímavější, všechno ale zase ruší přehrávající Toni Collette. V celém filmu mě tak zaujala akorát příroda a těžařská díla Austrálie. Je to sice krásná země i ty megalomanské doly byly zajímavé, ale to pro natočení dobrého filmu nestačí. ()

Reklama

Reklama