Reklama

Reklama

Orel skalní: Král hor

(TV film)
  • Česko Král nebes: Orel skalní (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Poznejte příběh dvou párů orlů skalních, které v průběhu jedné sezóny vychovávají svá mláďata v těžko přístupných lesích Evropy... Letecké záběry páření orlů skalních, souboj mezi orlem skalním a mořským nebo detailní pohled na krmení malých ptáčat. To vše a ještě mnohem více najdete v dokumentu, který je intimním portrétem tohoto velkého opeřeného dravce. Sledujte životní osudy dvou ptáčat od vylíhnutí mezi strmými horskými štíty Vysokých Tater až do dramatické chvíle, kdy musí vyletět z rodného hnízda. Stanete se svědky tragických i komických momentů a zažijete zábavný výlet do korun stromů na pozadí dechberoucí horské krajiny. Budete u toho, až se majestátní král hor takřka nehybně vznese nad svým hustě zalesněným územím, vyhlédne si kořist hluboko v údolí a najednou se vrhne za ní strmě dolů. Sledovat orly skalní v jejich přirozeném prostředí znamená vidět je v celé kráse. Zažijte fantastickou cestu do nebes. (TV Prima)

(více)

Recenze (11)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Na premieru vysielanú na RTVS som sa tešil a v podstate nesklamala. Príroda, zvieratka a informatívny komentár. Kiežby bolo takýchto filmov viacej. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce spracovaný časozber. Okrem života orlov ukazuje proces výchovy a kŕmenia orlíčat i život neďaleko hniezdiaceho suseda: bociana čierneho, rast neďaleko sa rozvíjajúcich kvetov a na hniezdo naviazané hrdzavky (druh myši), či motýľa - babôčku admirála, zlizujúceho okolie hniezda. Jednotlivé etapy ročného cyklu orla predeľujú zábery na panorámy hôr. Zdokumentovaná je aj skutočnosť, ktorá nastáva v prípade vyliahnutia dvoch orlíčat. Vzhľadom na nedostatok potravy jedno z nich často zahynie. Oslabené mláďa niekedy dorazí slabšieho zobákom a pazúrmi. Mŕtvolka súrodenca sa stáva potrebnou potravou pre preživšieho potomka. Orlica-matka pomôže s jej odperením a naporcovaním. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Příjemně se na to koukalo. Dnes se kamera dokáže přiblížit hodně blízko, občas se dokonce špiclují navzájem s kamerami připevněnými na sobě. V podobných dokumentech je kvůli exponenciálně rostoucí lidské populaci čím dál více vidět tlaky na těžbu lesa. "Naše lesy jsou čím dál mladší, hustší, tmavší. Pro lačný těžební průmysl" říká vypravěč. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nie je to len o orloch, aj keď hrajú hlavnú rolu, ale aj o ďalších blízkych obyvateľoch lesa alebo skál, ako bocian čierny, kuvik vrabčí a ďalších drobných živočíchoch. Ako je zvykom v Hulíkových filmoch, nechýba apel na ochranu životného prostredia, zvlášť potrebného pre ohrozené druhy, ktoré sa nevedia prispôsobiť poľudšťovaniu krajiny. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Pokud se tomuto dokumentu dá něco vytknout, tak jen určitá "standardnost", kterou u mě způsoboval hlas vypravěče. Jinak je to film vytvořený lidmi, kteří přírodu doopravdy znají a vědí, co (a jak) natočit. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama