Orel skalní: Král hor (TV film)
Král nebes: Orel skalní
(festivalový název) -
Kráľ nebies – Orol skalný
Steinadler - König der Berge
King of Heaven Golden Eagle
King of the Mountains - Golden Eagle
Dokumentární
Slovensko / Rakousko, 2014, 52 min
Komentáře uživatelů k TV filmu (7)
Radko
Vynikajúce spracovaný časozber. Okrem života orlov ukazuje proces výchovy a kŕmenia orlíčat i život neďaleko hniezdiaceho suseda: bociana čierneho, rast neďaleko sa rozvíjajúcich kvetov a na hniezdo naviazané hrdzavky (druh myši), či motýľa - babôčku admirála, zlizujúceho okolie hniezda. Jednotlivé etapy ročného cyklu orla predeľujú zábery na panorámy hôr. Zdokumentovaná je aj skutočnosť, ktorá nastáva v prípade vyliahnutia dvoch orlíčat. Vzhľadom na nedostatok potravy jedno z nich často zahynie. Oslabené mláďa niekedy dorazí slabšieho zobákom a pazúrmi. Mŕtvolka súrodenca sa stáva potrebnou potravou pre preživšieho potomka. Orlica-matka pomôže s jej odperením a naporcovaním.(8.4.2015)
Jirka_Šč
Pokud se tomuto dokumentu dá něco vytknout, tak jen určitá "standardnost", kterou u mě způsoboval hlas vypravěče. Jinak je to film vytvořený lidmi, kteří přírodu doopravdy znají a vědí, co (a jak) natočit.(5.1.2016)
kaposlav
Na premieru vysielanú na RTVS som sa tešil a v podstate nesklamala. Príroda, zvieratka a informatívny komentár. Kiežby bolo takýchto filmov viacej.(6.4.2015)
JasonCZ
Ke stazeni https://uloz.to/!RS8yLdaIoxxk/orel-skalni-kral-hor-ts(1.3.2019)
adamulefa
Fascinujúci, brilantne natočený dokument o kráľovi našich vtákov. Rozhodne sa dozviete niečo nové!(5.4.2015)
jancidobso
Nádherné zábery. Aj názvoslovie vcelku fajn, iba kuvičok podľa mňa nie je kuvik. Páčil sa mi záber kuvička s kôrovníkom ale aj jeden preleto orla. :)(1.1.2018)
Kinepa
Pěkný dokument o středoevropské přírodě.(20.12.2018)