Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Grace (Julia Roberts) má skvělý život... alespoň je o tom přesvědčena - až do chvile, kdy spatří svého manžela, jak se během polední přestávky vášnivě libá s neznámou ženou. V tom okamžiku se jí náhle začne její přikladný život jevit jinak. Dříve proplouvala Grace životem jaksi automaticky, pořádala dobročinné večírky, rodičům byla poslušnou dcerou, manželovi a dceři starostlivou ženou a matkou. Věřila, že to tak půjde i dál, naprosto bezkonfliktně, jak se její život vyvíjel vždycky. Ve chvíli, kdy spatří Eddieho v objetí jiné ženy, má pocit, že prohrála vše. A na všech frontách. A s tím se přece musí něco udělat...!!! (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (44)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Filmy, točící se okolo koní a dostihů mi nikdy moc neseděly (čestnou výjimku tvoří dvojice Zaříkávač koní - žádné dostihy - a Seabiscuit), tady jde o parkur, tak jsem byl ochoten přivřít jedno oko, z tohoto prostředí jsem ještě film neviděl. I když jsou koně v Síle lásky jen okrajově, do příběhu zasahují celkem zásadně (hlavně v poslední půlhodině) a kupodivu mi to nevadilo. Celý film tak příjemně utekl, ani jsem nezaregistroval že už uběhlo sto minut a koukal jsem na závěrečné titulky. Nic to ale nemění na tom, že jsem od Lasse očekával trochu více než jen klasickou romantiku. Díky bohu alespoň za solidní obsazení. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dívám se na jméno režiséra a nevěřím vlastním očím. Tuhle průměrnou, slaboučkou limonádu že natočil Lasse Hallstrom....? Aspoň, že herecké obsazení je natolik solidní, že se dá na to dívat. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

80% drama, 15% romantika, 5% komedie aneb přitažlivé vztahové filmy s romantickou linií se Hallström naučil točit až později. Tady můžeme sledovat spíš bezradný pokus o vzpouru hrdinky proti "aristokratické" třídě a jejím zásadám, pročež jsem toho názoru, že zasazení někam do devatenáctého století by bylo rozhodně zajímavější než zde použitá stylizace. Dějově se to vyvíjí tak jak od obdobného snímku čekáte, což nemusí být na škodu, ale hlavní dvojice podle mě postrádá takovou tu chemii, a závěr mi přijde naprosto laciný. A navíc, jakkoliv mě těšila mladá Kyra Sedgwick, jsem se většinu času zoufale nudil. Tenhle film prostě po zásluze zapadne, protože kromě obsazení nemá nic, čím by si zasloužil pozornost. 60% za herecké výkony - kterým by ovšem více slušelo, aby byly využity v lepším snímku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemný a nenucený příběh ze života o naprosto obyčejných lidech mezi námi, kteří hrají ne vůbec obvyklí, spíš naprosto skvělí herci jako jsou Julia Roberts, Dennis Quaid a Robert Duvall. Co se týče příběhu jako takového, tak vypráví o koníčcích. Mně koníčci nic moc neříkají, ale líbí se mi herci. Nicméně nadšenec do herců a koňů tento film bezesporu ohodnotí ještě o stupeň líp. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, Faidro, nerozčiluj se, jak se Lasse k tomuhle mohl propůjčit, vždyť ses na to tenkrát před lety mnoha dívala kvůli koním a koně tam byli pěkní. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jak je vidět, tak každý člověk má nějakého toho kostlivce ve skříni. Od Lasseho bych čekal něco víc, než jen tuctový romantický film, který se sice snaž být vtipný a dramatický, ale vůbec mu to nejde. Hlavní příčinou je scénář. Ten je naprosto k ničemu, jelikož nic nedrží pohormadě, dialogy jsou sice občas celkem povedené, ale ve většině případů dosti banální. Ani režisér takového formátu, prostě nedokáže udělat ze špinavé vody víno, i když se snaží. A tak jedinou kladnou věcí je zde kromě režiséra pouze Dennis Quaid, který hraje narozdíl od Julie alespoň trochu přirozeně a zajímavě. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zklamaná manželka Julia Roberts v komediálním dramatu muže, který jako jeden z mála evropských tvůrců dobyl Hollywood, který rád vypráví o lidských emocích, který se rád upíná k samotářům, outsiderům i snílkům a který vždy dává přednost spíš postavám před zápletkou. Julia, těžko se prosazující v klanu chovatelů koní, oddaná manželka a spolehlivá členka dámského spolku, svými kroky při řešení manželské krize dodává odvahu i své dlouho trpělivé matce. Ženské postavy tady holt mají jednoznačně navrch. Výborná Kyra Sedgwick, solidní dialogy, tu a tam přitažené za vlasy, po letech ideální tak na nedělní odpoledne. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nebudu se vymlouvat na koně, ani na domácí práce a lenosti přepínat na jiný program. Prostě jsem se na to dokoukala až do konce. Nějak mi to nedalo. Někteří z vás se podivují jménu režiséra, ale ještě je dobré omrknout scénáristu. Další překvápko? Ano, prostě jde o kvalitně natočenou limonádičku, s dobrým scénářem, dobrým rejžou i dobrou kamerou!! Hodnocení má sice nízké, ale zato jí ke dnešními dni hodnotilo přes tisíc uživatelů. Ruku na srdce - kdyby to bylo úplné blbé, nepřepnuli bychom to po 15 minutách jinam? ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Klasické rozvláčné romantické drama s nestorkou tohoto žánru Julií Roberts. Jednoduchý scénář i zpracování, nic převratného pod Sluncem. Vlastně není co vytknout, protože nemám pocit, že by si film hrál na něco víc, než na co doopravdy má. Julia Roberts k sobě opět nafasovala herce bez charismatu, který působí jako ňouma, a tak nejvyrovnanějším partnerem jest jí Robert Duvall. Ovšem, sami si udělejte obrázek o tom, o jak velkém herectví může být u tohoto filmu řeč, ať již u kohokoli. Tím nejzajímavějším, co mi Síla lásky nabídla, je pro mě skutečnost, že spoluautorem hudby je sám veliký Hans Zimmer. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Vzorná matka, dcera i manželka Grace Binochová právě na zasedání dobročinného spolku pourážela jeho ctihodné členky, zveřejnila jejich nevěry a odkráčela středem sálu žít si svůj život. Asi by takový krok nikdy neudělala a hrála by svou příkladnou roli dále, ale pohled na jejího manžela Eddieho, veřejně oslintávajícího jinou ženu, ji donutil k akci. Zpitomnělý Eddie se samozřejmě rychle plíží k rodinnému krbu vše urovnat, ale přítomnost rozzuřeného Graceina bodyguarda, v podobě loajální sestry Emmy Rae, ho asi bude stát víc, než jen setkání jeho rozkroku s její hbitou dolní končetinou. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Život Grace Bichonové z městečka na jihu Spojených států amerických se rázem změní, když zjistí, že manžel je jí nevěrný. Rozhodne se ho opustit a odjíždí s dcerkou k rodičům, kde již dříve pracovala na konské farmě svého otce. Po příjezdu k rodičům však zjistí, že není jediná, kdo se potýká s problémy. Když neopatrně prozradí matce otcův dávný prohřešek, začne se otřásat v základech také manželství jejích rodičů. S pomocí svých blízkých dokáží dcera i otec krizi překonat, jejich vztahy se však budou odvíjet v jiných podobách. Námětem snímku o nevěře a znovunalézání důvěry se stal scénář texaské autorky Callie Khouri. Jenže film je tak povrchní a nezajímavý, že mu nepomohli ani Julia Roberts a Dennis Quaid, kteří navíc nepodali příliš uvěřitelné herecké výkony. Zkrátka podprůměrný a nudný film, který není ani komedií ani dramatem. Mé hodnocení: 40% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozerať sa na to dá, ale je to v negatívnom slova zmysle americky ukecané, ako v Ally McBealovej. Každý má svoju pravdu a vytasuje životné múdrosti kedykoľvek spoza kuchynskej linky. Lenže po dvoch dňoch už neviete, že ste niečo videli a najlepšie bude, ak si ani nezapamätáte meno režiséra, pretože vynechať jeho ostatnú tvorbu by bola škoda. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Z tejto Sily lásky mal som na čele vrásky. Nepomohla ani Julia, ani Denis, ani koníky. (Zhliadnuté ako štartovací film na novospustenej tv DOMA, čo dáva tušiť, akým smerom sa táto stanica bude uberať.) ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Na Hallströma opravdu slabé, ale ten typický "feel-good" základ tam je. Celé to ničí hodně průměrný příběh, aspoň ti herci jsou slušní. Jako oddychovka na víkendové odpoledně to stačí, 2,5*. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tak na téhle skoro komedii nebo téměř dramatu mě toho opravdu moc nezaujalo. Ke shlédnutíé mě snad přimělo jen dobré herecké obsazení, které však podává výkony nevalné kvality. Příběh dvou hlavních hrdinů mohl být zasazen kamkoli, ale umístění na jezdeckou farmu mě teda ničím nenadchlo. Scény zaobírající se jezdeckými závody a patáliemi kolem toho jsou naprosto směšné a nezajímavé. Až na ty oně, ty docela ušly. Avšak nějaký další problém tam být musel, protože samotná komplikace vztahu manželů by na film nestačila. Už vůbec se mi nezamlouvala Julia Roberts jako nadšená milovnice koní, jejíž role má zřejmě předvádět Graciny znalosti života koní a všeho kolem toho, ale scénář to podle mě bere jako samozřejmost a nějaký hlubší vztah Grace k jejímu povolání jsem nezaregistroval. Pár dobrých okmažiků se ale najde: např. povedené nakopnutí Kyry Sedwick do citlivých míst záletníka Dennise Quaida, promluva Geny Rowlands ke svému kdysi také záletnému manželovi Robertu Duvallovi nebo působivý taneček útředního páru. Ale jinak - kde nic, tu nic. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Priemerný film od Lasseho Hallströma, nie na takej úrovni, na aký sme zvyknutí. Je to Čiastočná komédia o mravoch ale väčšinou je to rodová vojna. 5/10 ()

Reklama

Reklama