Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé země Gandahar žili dlouhá staletí v harmonii a míru. Nyní na ně ale utočí neznámý nepřítel, po jehož nájezdech zůstávají zničené vesnice a lidé přeměněni v kámen. Představitelé Gandaharu vyšlou mladého špeha Sylvaina, aby našel nepřítele, zjistil o něm co nejvíce a vrátil se zpět. Ten objeví armádu černých kovových robotů, kteří postupují od hranic Gandaharu a ničí vše, co jim stojí v cestě. Zatímco Gandahar mobilizuje svoji armádu, Sylvain se snaží zjistit, kdo jsou černí roboti a proč na Gandahar útočí. (p6qwre)

(více)

Recenze (35)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Klasická (trochu tužší) animace, hvězdokupa nápadů a sci-fi námět se slušným časovým paradoxem. Hodnota, která se nerodí z pouhé nostalgie. 80% ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Film potěší místy originálními až bizardními nápady, ale scénář je poměrně prostý (ikdyž námět má docela potenciál). Za jednoduchou animaci se body taky neurvou. Poměrně zajímavá věc, ale za srdce mě nechytla. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku mi Gandahar připomněl ´Divokou planetu´. V obou se bojuje proti nepříteli, který ničí a podrobuje si mírumilovné obyvatelstvo. ´Divoká planeta´ má však příběh blíže k reálným událostem v historii lidstva. Obyvatelé Gandaharu bojují proti nepříteli, který vzešel z jejich vlastních experimentů v daleké minulosti. Men of Metal, kteří jsou vykonávači zvůle zla, přícházejí z budoucnosti. Sylvain se od Metanorphise, obřího mozku dozví, že ho může porazit také až v daleké budoucnosti. ´Gandahar´ je více fantastický a lyrický. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Takové správná lehce naivní moorcockovsko-hippiesácká science/fantasy, včetně výtvarné stránky. Hodně se mi líbil soundtrack. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu i animace dobrá. Tento snímek hlavně vyhrává myšlenkou. Sice ne původní originální - cestování časem je dost profláklé i na tu dobu - ale obohacuje to zase vtipným vizuálem. A vyprávění je takové klidné, uspávací, relaxační. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Děj je poměrně prostý, to je ale bohatě vyváženo pestrostí a vykresleností fantaskního světa plného prapodivných živočichů a rostlin, veměs výtvory gandaharského genetického inženýrství. Leckdy není jisté o jakou prapodivnou formu života s vlastně jedná. Že by odtud vzal Avatar předlohu pro své modrolící obyvatele? Moc by mě to nepřekvapilo. Zaujaly mě odkazy na antickou mytologii (Sirény z Odyssey) a narážky na "pozemštanské" reálie. Spojení mezi Gandaharem a Zemí však není nijak blíže vysvětleno. Ruční nepočítačová animace má rozhodně svoje kouzlo. Jelikož se jedná o francouzké dílo, nepřekvapí téma utopie (Frantíci vždycky chtěli žít v nějaké lepší společnosti, ve které se snoubí svoboda, individualismus a bratrství) vlastenecké a feministické motivy, levičáctví a ekologie (pro svou zemi bych položil život; Rada žen; zavržení techniky; deformovaní, kteří ačkoliv jsou vyloučeni ze společnosti, nakonec přispějí k záchraně Gandaharu). Gandahar je krystalicky čisté a vytříbené dílko, které rozhodně stojí za vidění. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Mě osobně se Dívoká planeta líbila víc. Tohle má sice daleko hezčí vizuální zpracování, ta animace, kterou mám tak moc rád, ale to je vše, čím ji předčí. Přišlo mi to strašně zkratkovité, mělké. Ne, nechápejte mě špatně, nemluvím o příběhu, ale o atmosféře. Skoro hmatatelně jsem cítil, jak tam chybí takový ten "náboj knižního příběhu", který mě nutí přečíst ještě jednu stránku, ještě jednu, ještě... Jasně, film málokdy předčí knížku. Ale speciálně v tomhle případě jsem pociťoval, jak by mě ta knížka mohla provázet tím světem a jak by zaměstnala moji fantazii, jak by na mě celý ten svět doléhal a pohltil mě. A jak tohle strašně ve filmu postrádám a lituju, že jsem to nečetl před tím, než jsem to viděl. A ač byly ty výjevy impozantní, necítil jsem to, co bych si cítit přál, když krajinou pochodovali nekonečné zástupy černých cizinců, nedostal jsem dostatečný vhled do těch společenství, nedychtil jsem poznat svět "za oponou". Nezaselo to semínko smutku, že už se nad rámec příběhu nedozvím nic dalšího. Film jsem si užil, to bez pochyb, ale chybí mi pocit, že mi ten svět chybí. ()

Barbeeh 

všechny recenze uživatele

Spoiler. Zabil ma hneď po prvých sekundách chrobák vyliahnutý z rastliny, ktorého si na prsia privinula vytešená obdarená žena a s chuťou začal cuckať materské mlieko. Chyba bude vo mne že som tomu neprišla na chuť, mám rada absurdity, ale nikdy som nebrala drogy. Toto ide mimo mňa a naďalej radšej ostanem iba pri alkohole. Tá francúžština tomu na perverznosti iba pridáva. Myšlienka dobrá, spracovanie mimo môj mozog. Síce to bolo príšerné, ale za to aj dlhé. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

V porovnání s Divokou planetou to Gandahar projel na plné čáře. Ano, haluz-fantazijní prvky jsou v něm též a téma příběhu taky není špatné, jenže ten způsob vyprávění... Je to takové jakoby sestřihané nebo nedodělané nebo nevím. I finále - prostě jen šmik a konec. Nemělo to pohlcující atmosféru. Pro děti to moc není a na dospělého to působí příliš naivně. Chtěl jsem dát tři hvězdy, ale dvě budou asi spravedlivější. ()

Megahead 

všechny recenze uživatele

Animovaná Sci-Fi / Fantasy rozprávka pre dospelých s príbehom vyspelej civilizácie, ktorá pri experimentovaní vytvorí vlastného nepriateľa, ktorý ich následne skoro zničí a ovládne. Príbeh mohol byť viac prepracovaný, aj keď niektoré nápady boli celkom zaujímavé. Rovnako zobrazenie niektorých bizarných postavičiek a tvorov. Animácia bola zaujímavá, ale nie výborná. Chýbala mi väčšia pestrosť a prepracovanosť. ()

Reklama

Reklama