Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé země Gandahar žili dlouhá staletí v harmonii a míru. Nyní na ně ale utočí neznámý nepřítel, po jehož nájezdech zůstávají zničené vesnice a lidé přeměněni v kámen. Představitelé Gandaharu vyšlou mladého špeha Sylvaina, aby našel nepřítele, zjistil o něm co nejvíce a vrátil se zpět. Ten objeví armádu černých kovových robotů, kteří postupují od hranic Gandaharu a ničí vše, co jim stojí v cestě. Zatímco Gandahar mobilizuje svoji armádu, Sylvain se snaží zjistit, kdo jsou černí roboti a proč na Gandahar útočí. (p6qwre)

(více)

Recenze (35)

easaque 

všechny recenze uživatele

4* s Divokou Planetou se svezlo, že jsem zkouknul i tenhle kousek od stejného režiséra, který je o 15let novější, ale stylově hodně podobný svým fantastickým světem. Tady se objevují ještě divnější bytosti a zrůdy a zároveň má v sobě i velký kus erotična, takže má podle mě hodně blízko k japonskému žánru anime a manga komiksům. Propracovaným sci-fi příběhem mi byl bližší a působil na mě zajímavěji než starší bratříček. Oba byly v průběhu dalších let určitě hodně inspirativní pro další filmy, a proto si zaslouží vysokou známku za originalitu. Zub času však i tu působí čím dál víc, ale tady své 4 hvězdy určitě dám. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Divoké planety jsem si film užil naplno. I zde je fantazie puštěna ze řetězu, surrealistické orgie propukají naplno. Jestliže postavy jsou stylizovány do typických comicsových figurek, pak prostředí je vyvedeno do úžasných detailů plných rozličných překvapení. Spletité kořeny s různými výrůstky, houbami, mechy, lianami, chapadly na jedné straně a nerovný boj obyvatel, využívajících síly přírody, s kovovými lidmi na straně druhé. Fantastická fauna i flora na každém kroku (inspirací pro Avatara bylo, jak se zdá, mnohem více). Hlavním motivem je opět boj o přežití, který se v jisté chvíli zdá marný....leč naděje by měla vždy umírat až jako poslední. Krásné. Jedinou radost z toho všeho mi kazí absence filmového plátna. Jestliže jsem se dočkal obnovené premiéry v kině u Divoké planety, pak zde má naděje právě umírá... ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No teda whoow--Tolik fantasie naprosto utržené ze surrealistického řetězu..Kde jsou ti tvůrci?Kde je toho víc?Jaktože tohle není více známé(85hodnocení???)?Zasraný Disney a jeho velkoočičkovský sentiment!..Tak úžasné až psychedelické orgie naprosto bez svazujících mantinelů se vidí jen málokdy....Pár zádrhelů a nečistot si v tom asi taky každý najde ale to jsou jen drobnosti, které Gandaharu jako celku něják zásadně neškodí=krása! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pokud vezmu v potaz, do jakých výšin je vynášena Divoká planeta, nevím, kam by měl být vynášen Gandahar. Myšlenkově možná prázdnější a méně univerzální téma, ale přesto promyšlené do detailu. Souboj civilizace, která považuje technologii za velké zlo, proti neznámému technologicky vyspělému nepříteli, který pravidelnými útoky snižuje řady "domorodců". Během jednoduchého příběhu, který je založen na cestě za pravdou o nepříteli a jeho porážce se divákovi podsouvají otázky ohledně technologie, smyslu výzkumu vedoucího za morální hranice a také ochotě obětovat životy pro vlastní přežití. Vždyť jaká je odpovědnost tvůrce k jeho vynálezu? Zajímavé otázky v trochu starším podání, což by vás nemělo odradit. Odměna stojí za to. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Vidím, že to tady skoro všichni srovnávají s Divokou planetou, ale tu já zatím neviděl. Každopádně Gandahar mě hodně zaujal. Sice je to teda víc fantasy než sci-fi, animace není bůhvíjak pormakaná a do nějaké 20 minuty jsem se s tím smiřoval, ale pak mě to dost chytlo a až do konce nepustilo. Překvapivě to má dost silnou atmosféru, chytře vymyšlený příběh, zajímavý děj a i na nějaké filozofování dojde, třeba ohledně rozdílů mezi světem bez moderních technologií a světem, který je složen jen z moderních technologií. Do toho je tam dobře vybraná hudba a fascinující fantazie režiséra, protože ten svět je plný zajímavých nápadů. Líbilo se mi to dost a své kouzlo to rozhodně mělo. Své vady taky, ale těch není moc a protože mě tenhle podivný svět z nějakého záhadného důvodu fascinoval, trochu nadhodnotím a dám slabých 5*. Jsem zvědavý na Divokou planetu. EDIT: Trochu se mi to rozleželo v hlavě a nakonec dám spíš jen 4*. Ten začátek mě moc nebral a celkově to mohlo být trošku svižnější. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Natočeno podle románu Jean-Pierra Andrevona "Les Hommes-machines contre Gandahar" (The Machine-Men versus Gandahar). Anglicky dabovaná verze vyšla pod názvem "Light Years", revizi překladu dialogů dělal Isaac Asimov. (p6qwre)

Reklama

Reklama