Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Včera stál na okraji propasti, dnes je již o krok dále: Brenner (Josef Hader) se vrací zpět do Grazu, do města svého mládí. V konfrontaci se svými starými kamarády, dávnou láskou a velkým hříchem mládí dojde k vraždám a osudné střele do hlavy. Když se Brenner probudí z kómatu, začne hledat svého vraha – i když všichni tvrdí, že to byl on sám ... (Das Filmfest)

(více)

Recenze (4)

Fingon 

všechny recenze uživatele

V poradi ctvrty film o Simonu Brennerovi (Komm, süße Tod, Silentium, Der Knochenmann). Asi nejslabsi cast cele serie, i kdyz po technicke strance slusne natocene. Pomerne zajimave paralely mezi protagonistou a antagonistou (Brenner vs. Aschenbrenner, oba jsou na prascich, oba mohou byt otcem postavy hrane Norou von Waldstätten...) ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem napsat, že jde o moje první setkání tentokrát s populárním rakouským hercem Josefem Haderem, než jsem si připomněl, že jsem ho už vlastně jednou viděl, v zřejmě netradiční roli Stefana Zweiga ve snímku Před ranními červánky. Vůbec bych ho nepoznal! Dokonce jsem ani netušil, že Věčný život má být údajně již čtvrtým filmem série se stejnou postavou pana Brennera. Každopdáně jsem vnímal od počátku zdařilou komedii, u níž mě po půlhodině plné roztodivných a vtipných situací trochu zklamalo, že se pak proměnila s jedním zvratem v dějově klasickou kriminálku, ale naštěstí mě posléze co do napětí dost pohltila a potěšilo mě, když se zpětně vrátila i k onomu svéráznému humoru. Haderův ňoumovsky nevinný pohled a projev v roli osamělého smolaře, věčně zapleteného do zločinu, mě celkem úspěšně rozesmíval a rovněž úspěšně ho na jiných frontách doplnili další, boduje (byť naopak s minimem nadhledu ve své postavě) i Tobias Moretti jako ústřední záporák. Také vrcholná honička stojí za to a vzájemný, dlouhodobě očekávaný střet vrcholí ironicky černohumornou pointou. Pro mě jako neznalce předchozích filmů série příjemné překvapení z dobrého a celkem originálně namíchaného žánrového kousku. [80%] ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Jeden tak trochu obdachlose si vzpomene, že má kdesi ve Štýrském Hradci vlastní boudu. Nevím, jestli bouda je to správné pojmenování, možná že chatrč by byla lepší, ale to nechme být. Dokonce tam v ní má kamarádku - krvežíznivou kočku. Navíc ve městě potkává své staré přátele, mimo jiné i Tobiase Morettiho, ze kterého se stal řádně slizký fízlus. Hodně nám zvlčel od doby, co opustil Rexe, je vidět, že ho dlouho nikdo nehlídal. A taky příjdou pochopitelně na řadu staré křivdy, jinak tomu snad ani být v takovém filmu nemohlo, zvlášť když naši hlavní hrdinové kdysi tvořili partu kinderteroristů. Vlastně všichni zúčastnění nejsou úplně normální, asi na tomto stavu budou mít podíl ty tuny prášků, co berou a zapíjejí alkoholem. Vůbec to není špatný film, samotný námět by asi byl celkem dobrý, ale to zpracování je vlastně úplně průměrné, žádný zajímavý nápad do toho Murnberger nepřinesl (snad kromě kočky lízající krev). Prostě bez chuti a bez zápachu, nemastné, neslané. K postavám si nevytvoříte žádný vztah, díky čemuž vám je úplně jedno, jak příběh skončí. Za to částečně můžou i herci, Moretti byl krásně slizký parchant, který navíc působil i lehce vyšinutým dojmem, tomu bych nic nevyčítal, ale ostatní herci jsou prostě zapomenutelní, Hader, Düringer ani hezká von Waldstätten mě nedonutí, abych se díval na jejich další filmy. //Zhlédnuto v rámci Challenge Tour: 30 dní se světovou kinematografií vol. 2// 70% ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Rakouská černohumorná tragikomedie pojatá v rakouském sebemrskačském stylu v tomto pokračování už ztrácí nápady i energii a sotva se drží nad vodou.(50%) ()

Související novinky

Festival Das Filmfest chystá filmové hody

Festival Das Filmfest chystá filmové hody

19.10.2015

Historicky první zpracování Stokerova Draculy, jeden z nejstarších evropských zvukových filmů, snímek oscarového Michaela Hanekeho, nejnovější film z dílny kultovního Fatiha Akina Šrám či vizuálně… (více)

Reklama

Reklama