Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Heike se Stefanem si konečně splnili svůj sen a vydali se na plavbu lodí kolem světa. Ani jeden z nich netušil, že se jedná o poslední společné chvíle v životě... Heike Dorschová a její přítel Stefan Ramin snili o plavbě kolem světa. Heike se Stefanem dokázali našetřit dost peněz na nákup lodi a konečně se vydali na vysněnou plavbu. Heike i Stefan si užívají svou plavbu a rozhodnou se pro zastávku na ostrově Nuku Hiva, kde se jim moc líbí. V malé vesnici se seznamují s místním mužem jménem Arihano, který nabídne Stefanovi účast na lovu koz. Stefan je nadšený, ale Heike se nechce lovu zúčastnit a zůstává na lodi. O pár hodin později se objeví na lodi Arihano a naléhá na Heike, aby šla s ním, že se Stefan zranil. Heike si nejdříve myslela, že ani Arihano pořádně neví, kde Stefan je, ale Arihano ji do džungle vylákal, aby jí ublížil. Heike se podařilo utéct a nahlásit místní policii, které šéfuje komisař Jacques, že pohřešuje svého přítele Stefana. Policie sice začne Stefana hledat, ale bezúspěšně, a tak se Heike rozhodla pátrat také. Díky návratu na místo, kde Heike vystoupila z člunu a následovala Arihana do džungle, se jí začaly vybavovat detaily a zavedla policisty na místo, kde ji Arihano přivázal ke stromu. Komisař Jacques je k obvinění Arihana skeptický, protože se jedná o syna velmi váženého muže. Když však najdou kus látky, kterou dal Arihano Heike jako roubík, a Heike najde svou botu, kterou ztratila při útěku, začnou brát policisté její obvinění vážně. Začne rozsáhlé pátrání po Stefanovi a policie najde v džungli ohniště se zbytky spáleného lidského těla. Heike se vrací domů, ale zážitky z ostrova ji stále pronásledují.

Doma se Heike ocitne bez prostředků a navíc zjišťuje, že nemá přístup ke společně naspořeným financím, protože je účet na Stefanovo jméno, stejně jako jejich loď. Dům, v němž Heike bydlí se svou rodinou, obléhají novináři, kterým se všichni vyhýbají. Jednomu novináři, Benu Hartmanovi, se však podaří k Heike dostat, a ona nakonec souhlasí s rozhovorem. Komisař Jacques zjistil, že Arihano už byl stíhán za násilnický čin na jiném ostrově, ale policii se ho nedaří najít. Arihanův otec pomohl svého syna předat spravedlnosti a Heike se vrací na ostrov Nuku Hiva v doprovodu novináře Bena, aby pomohla s rekonstrukcí svého napadení. Po dobu rekonstrukce Arihano nepromluvil. Ben se vrátil do Německa, ale Heike zůstala na ostrově kvůli soudnímu procesu, kde byl Arihano za vraždu, pokus o znásilnění a omezování osobní svobody odsouzen k trestu odnětí svobody na osmadvacet let. Arihano nikdy nepřiznal, co se tehdy opravdu událo... (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

BaruM 

všechny recenze uživatele

Z volné a dlouhé chvíle jsme doma zkoukli tento film. Docela zajímavý příběh, na TV německou tvorbu klasická úroveň. Kdyby si scénáristé s námětem víc pohráli a na film by byl k dispozici rozpočet jako na kinovou tvorbu, tak by to mohlo být úplně jiné. ()

Reklama

Reklama