Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvěma sestrám - dvojčatům je 15 a obě chtějí do Prahy na spartakiádu... Každou pětiletku vznikl radostný film o masových strahovských radovánkách. Ve studiu odškrtli jednu položku a tvůrci byli vyznamenáni medailí za zásluhy o tělovýchovu, jinak se nic nestalo. (oficiální text distributora)

Recenze (29)

Brouk 

všechny recenze uživatele

No jasně... jedna ne zrovna povedená rádoby vtipná komedie ze spartakiádního prostředí.. Mladý hrdina se zamiluje do jedné z dvojčat a aby vyzkoušely jeho city vymění se na rande... Leč bystrý a zamilovaný jinoch vše pozná na projížďce na loďce... podle mozolů na rukou, neboť jeho láska je duševně založená, kdežto druhé dvojče je sportovkyně... Brr.. tristní... A teď nevím, jestli jsem se neunáhlil se dvěma *, ale co.. čas je milosrdný.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Valčík pro milión po 15ti letech. Kromě mladé lásky jak z památníčku Boty jménem Melichar zůstává už jen z televizní inscenace vystřižené trio Hadrbolcová-Munzar-Dvorská. Direktivní učitelka a chápající rodiče jsou vskutku tím jediným, co brání krouhátku na cibuli dosáhnout svého cíle. Nestačí vám to jako báječné dějové pozadí Spartakiády? Ne? A to se divím. Přestože sester Holcátových věčná škoda rozhodně není. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nikdy v životě jsem neviděla větší vymývač mozků než spartakiádu...Díky bohu takhle slaboduchý film zachránil perfektní herec tehdy ještě štěně Vladimír Dlouhý. Co jsem ovšem brala jako naprostou ptákovinu byl orchestr, který hrál při odjezdu cvičenců do Prahy...Navíc jak je možné, že se Anna v Praze neztratila a spolehlivě našla cestu nejen do školy kde přespávali nebo co ale i k Ondrovi...divné...ale nic co by mě uráželo. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Spartakiáda zde slouží v podstatě jen jako určení doby, ve které se ten celkem obyčejný příběh odehrává a vlastně slouží jako výchozí bod pro vystevení příběhu. Nápad, který měly holky je naprostá klasika, která je hojně využívaná a zneužívaná. U nás ve třídě to bylo to samé. Kluci taky procházeli takovou zkouškou. Odhalila je češtinářka. Ta si všimla, že děvčata mají drobnou a téměř neslyšitelnou odchylku v hlase, takže je parádně nachytala při zkoušení. Oficiální text distributora mi příjde jako škodolibý výsměch době. Každá doba měla holt své. Aby se taky jednou někdo neposmíval tomu, v čem teď žijeme. Mě nezajímá, kdo si co odškrtnul nebo kdo získal jakoukoliv medaily za to či ono. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Mne sa to celkom páčilo. Neviem, ako to hodnotili ľudia v čase vzniku filmu, ale dnes sa na spartakiádu môžete pokojne pozrieť s úsmevom, už je to za nami. Príbeh milý, na dnešné pomery až naivne nevinný. Scenár prostý, ako základoškolský sloh a aj tej ideológie tam bolo, chvalabohu, poskromne. Vrámci československej tvorby pre deti, mi to príde nadpriemerné. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skoro celou dobu trvání příjemný a civilní film o první lásce, okořeněný přítomností děvčat - dvojčat. Na pozadí se odehrávaly přípravy na Spartakiádu. Ke konci s odjezdem do Prahy se ale příběh zlomí a je dost poplatný době vzniku. Oslava mládí (a míru...) v betonových monstrech, zatímco stará Praha chátrala pod lešením. Také chování dospělých bylo dost hloupé, a to jak otce, tak soudružky učitelky. Poslední minuty byly tedy spíše dokumentem, připomínajícím tehdejší dobu. Něco podobného dnes můžeme vidět leda v KLDR. Propaganda na konci dojem sice zkazila, i tak jsem viděl rád Luďka Munzara či Milenu Dvorskou. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z naprosto neznámých filmů. Který pojednává o spartakiádě 1975 dvou sestrách dvojčatech (velmi pohledných) z nich se jedna zakouká do kluka Vladimír Dlouhý či naopak a pak si to holky prohodí ,aby si ho otukli ,ale on to prokoukne. Jedna z nich má ject na Strahov cvičit a druhá by chtěla taky ,ale nevybrali jí a tak jede na černo za svím klukem ,který rovněž cvičí. Velice vtipné jsou konfrontace mezi sestrami na jedné straně a jejich otcem Luděk Munzar na druhé straně. Spartakiáda sice byla masová a nucená záležitost ,ale na druhou stranu aspon lidi něco dělali a ne jenom kynuli u tv (jako já) ()

S_M_Lomoz 

všechny recenze uživatele

Spartakiádní komedie o dvojčatech. Co bychom chtěli od neormalizace v plném rozkvětu? Ale pár veselých míst se tam snad najde. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Byla to pro mne doba, kdy jsem tak jako každej normální puberťák hledal nějakou holku. Takže mi ten film tenkrát vyloženě sedl. Že to byla propagace spartakiády? To mi nevadilo. Cvičil jsem na ní zcela dobrovolně a užil si spousta srandy. Jsou pochopitelně lepší komedie. Ale na podobné filmy koukám více z nostalgie, než pro jejich kvalitu. A vcelku chápu, že dněšního mladého diváka to nemá čím oslovit. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Bohužel režisérova představa o páru roztomilých dvojčátek se nepatrně liší od mojí, a to se pak na takovej film kouká trošku hůř, no. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Bezproblemovy filmek, klasicky barevny socialismus. Me to vubec neurazi. Dvojcata Holcatova logicky dal ve filmove kariere nepokracovala, Dlouhy oproti nim bezproblemovy herec jiz tehdy. Nadherna Milena, otravny Nesvadba. Spartakiada v pozadi pribehu... 3+ ()

Šňůra 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha socialistických filmů té doby, který byl o tom, jak se tady žilo "dobře" a že nebylo větší touhy mladých lidí než si zacvičit na spartakiádě. Tato díla točená na zakázaku a pokyn strany a vlády byla poplatná své době a dnes slouží jen jako varující archivní materiál. ()

vox_populi 

všechny recenze uživatele

za tie dve krásne, blonďaté sedemnástky (žiačky ZDŠ) a za relatívne triezveho Dlouhého (ešte nemal ten vlhký, alkoholický pohľad) dávam štyri hviezdičky ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Hezký film, který mne sice moc nenadchl svou love story, ale zase mi přinesl hezké vzpomínky. Také tím, že mne donutil dohledat si informace o spartakiádě právě z toho roku, kdy jsem cvičil i já. Hlavně kvůli filmové chyby, kde se děti baví o vysvědčení. Už je mají v ruce a pak jedou na Strahov. Což je blbost, protože spartakiáda proběhla koncem června. Až pak jsem si uvědomil, že v tom roce měli někteří vysvědčení dříve, tedy ti, kteří do Prahy jeli. Takže se filmová chyba nekonala. Pěkné holčiny, nesympatický Dlouhý, takže takový střední průměr. ** A PŮL ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Milostná linie se tvůrcům i hercům docela povedla, ale spartakiáda je tam implantována dost násilně (i když právě kvůli ní ten film vznikl). ()

Reklama

Reklama