Reklama

Reklama

That Sugar Film

Trailer 1

Obsahy(1)

Damon Gameau se vrhá vstříc experimentu, ve kterém hodlá dokumentovat účinky potravin s vysokým obsahem cukru na zdravé tělo. (geklon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (44)

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Mám rád ľudí, ktorí sa neboja postaviť všeobecne zaužívaným pravdám a pátrajú po skutočnej podstate problémov. Damon Gemau sa v dokumente veľmi neopiera o vedecký výskum. K problematike cukru a jeho účinkov na ľudský organizmus síce pristupuje na základe empirického bádania, no jeho metódy sa podobajú skôr stredoškolskému výskumu. Každopádne závery sú jednoznačné a presvedčivé. Takmer žiadna časť nášho teľa sa zatiaľ nedokázala dostatočne vyrovnať s nadmerným obsahom cukru, ktorý sa skrýva v každej porcii jedla bežných konzumentov. Ako sa k otázke cukru postavíme, záleží na nás samotných. Ak sa nerozhodneme samy, rozhodnutie spraví za nás niekto iný. To rozhodnutie už padlo pred pár desaťročiami. Urobili ho za nás veľkí potravinoví producenti. Jeho dôsledky dodnes gradujú. Príčiny zdravotných problémov dnešnej civilizácie začínajú byť jasnejšie len posledných par rokov. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Jednoduše wau. Už je to nějaký pátek co jsem viděla popularizační dokument, který by mě takhle nadchnul. Jednoduchý experiment podaný hodně zábavnou formou. Mluvící hlavy se na nás nejčastěji smějí z obalu nezdravých potravin, místo animací funkcí těla koukáme na opravdového herce no a místo abstraktních odhadů nahlédneme do ústní dutiny chlapce, co odmalička pije limošku. Prostě takový HP ve světě dokumentu. Je to sranda? Je. Dává to hlavu a patu? Dává. Takže tentokrát bez coly a jdem koukat! ()

Reklama

Tosinek 

všechny recenze uživatele

Cely dokument jsem se dobre bavil, Damon srsi vtipem a nekdo odvedl uzasnou praci v postprodukci. Skvele napady, vhodne volena hudba a famozni zaverecny klip. I kdyz mi pro vetsi objektivitu chybel pohled druhe strany a napadaly me kacirske myslenky jako "driv se bojovalo proti tukum, pak proti kaloriim, ted proti cukru, a priste mozna proti piti cukru brckem", petku si That Sugar zaslouzi. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl několik zábavnějších dokumentů, ale výpovědní hodnota tohoto počinu mě fakt nakopla do zadku a doufám, že nakope ještě dlouhé řádce lidí. Super, že si Damon Gameau nepředepsal každý den talíř sušenek a nezapíjel to rozteklou zmrzlinou, ale vybírá si potraviny, které jsou obecně vnímány jako zdravé (müsli tyčinky, přírodní ovocné nápoje, nízkotučné výrobky atp.) a stejně je na konci značně přežvýkaný. Dokument je to krásně natočený, zpracovaný, poutavý a tímto ho doporučuji úplně VŠEM! Parádní 4*. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem si někdo fakt vyhrál. Není to násilná propaganda, nebo sebestředná agitka, jako např.Cukr-blog, fakta jsou v tomhle filmu podaná hravě (někdo tady píše, že až moc názorně, to ale mně osobně vůbec nevadí, informace o tom, jak se cukry přeměňují na tuky, jak probíhá látková výměna, jak přesně pracují játra a slinivka atd,jsem slyšela/četla/viděla mockrát, ale stejně mám někdy pocit, že tomu úplně nerozumím, takže větší míra názornosti neuškodí), vtipně, ale zároveň celkem odstrašujícím způsobem, takže svůj účel to plní. Navíc Damon Gameau není vůbec tak afektovaný a nesympatický jako tvůrkyně již zmíněného Cukr-blogu, takže se na to dá dívat bez negativních emocí vůči ústřední postavě. Plus hudební složka (včetně závěrečného vtipného videoklipu) a vizuální nápaditost... Za Stephena Frye (byť je tam asi jen 5 minut) a skladbu od mé oblíbené písničkářky Jollie Holland dávám ještě tu pátou hvězdu. ()

Galerie (60)

Reklama

Reklama