Reklama

Reklama

That Sugar Film

Trailer 1

Obsahy(1)

Damon Gameau se vrhá vstříc experimentu, ve kterém hodlá dokumentovat účinky potravin s vysokým obsahem cukru na zdravé tělo. (geklon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (44)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě mě úplně zhrozilo, kolik (lžiček) cukru normální "zdravé" potraviny obsahují. Zajímavý dokument o stravovacím experimentu sem tam příliš tlačil na pilu v takové té estrádní, trikovo-klipové zábavnosti, a ke konci vedl vyloženě zaujatou křížovou výpravu proti ziskuchtivým potravinářským společnostem sponzorujícím studie o (ne)škodlivosti fruktózy, ovšem důležitou zprávu s varováním srozumitelně předal. Shodou okolností mám doma zrovna koupený Mountain Dew a nějak mě přešla chuť. :-) ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Jednoduše wau. Už je to nějaký pátek co jsem viděla popularizační dokument, který by mě takhle nadchnul. Jednoduchý experiment podaný hodně zábavnou formou. Mluvící hlavy se na nás nejčastěji smějí z obalu nezdravých potravin, místo animací funkcí těla koukáme na opravdového herce no a místo abstraktních odhadů nahlédneme do ústní dutiny chlapce, co odmalička pije limošku. Prostě takový HP ve světě dokumentu. Je to sranda? Je. Dává to hlavu a patu? Dává. Takže tentokrát bez coly a jdem koukat! ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Většinu informací jsem již znal. Ale naučil jsem se nové slovíčko "tofi" - navenek hubený, uvnitř tlustý. Zajímavá byla informace, že se ústní dutina vyčistí po 20 minut, takže když usrkáváte sladké, vyplachujete cukrem zuby celý den. Zuby se mi opravdu kazí, asi za to opravdu může cukr. Zaujal mě také "bod blaženosti" v jídle (množství cukru, které již lidem nechutná). Pobavil mě odpor dětí, když v oddělení zeleniny ucítí její nahořklou chuť, nebo přepadlí a letargičtí lidé, kteří jedí příliš cukru, nebo označení tlustých lidí jako "líní nebo nenasytní". ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Narcistická pohodovka sympatického australského herce a jeho sebedestruktivní experiment, při kterém cukr hořkne v ústech. Požitek z tohoto dokumentu závisí na vaši toleranci k cukru a vzdělávací hodnota zase závisí na tom, jestli patříte mezi průměrně vzdělané evropany, nebo mezi poloretardované americké bečky. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Potkal jsem v životě hodně lidí, co si ujížděli na zdravém stravování. Většinou do dvou minut stočili řeč na tohle téma a pak jsem si vyslechl dlouhý upjatě sebestředný, povýšenecký monolog. Průvodce tímhle filmem je přesně takovej exhibující egoistickej idiot a dělat mu 90 minut společníka mi bylo utrpením. Dokument je silně manipulativní bez jakékoli snahy o objektivitu, přímočaře a zábavnou formou vysvětluje , co cukr v těle dělá a dokola stále opakuje, jaký že je to Satan. Zdravým lidem tohle strašení bude asi protivné, pro fanatiky se možná stane kultem a pro nás tlouštíky, kteří si cukrem zničili zdraví a snížili tak kvalitu svého života, slušnou motivací ()

Galerie (60)

Reklama

Reklama