Reklama

Reklama

That Sugar Film

Trailer 1

Obsahy(1)

Damon Gameau se vrhá vstříc experimentu, ve kterém hodlá dokumentovat účinky potravin s vysokým obsahem cukru na zdravé tělo. (geklon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (44)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Narcistická pohodovka sympatického australského herce a jeho sebedestruktivní experiment, při kterém cukr hořkne v ústech. Požitek z tohoto dokumentu závisí na vaši toleranci k cukru a vzdělávací hodnota zase závisí na tom, jestli patříte mezi průměrně vzdělané evropany, nebo mezi poloretardované americké bečky. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Pravdivý, poctivý dokument, podávající skutečné informace formou nejen zábavnou ale i pochopitelnou pro diváka, kterého zdravý životní styl výrazně nezajímá a ve všech těch výrazech, termínech a faktech se tudíž orientuje třeba jen minimálně. Živit se jako výživový poradce, je tenhle film jeden z prvních povinných tipů, co bych klientovi doporučila k nastudování si. A přesně tak, povinně by to měli pouštět rodičům, za léta práce na hospodě jsem nevyšla z údivu, co rodiče do dětí nejraději cpou, to už by jim fakt měli dát pivo a udělali by lépe. Osobně se o pohyb, stravu a celkově healthy lifestyle zajímám už dlouhodobě, mám o tom načteno mnoho poctivých i blábolících knih a pro That Sugar Film musím zvednout palec hore, že je poctivější, objektivnější a pro diváka informativnější než třeba Super Size me, nebo Fast Food Nation. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dobrý a najmä poučný experimentálny dokument, ktorého hlavnú úlohu hrá CUKOR. Damon nás prevedie celým cukrovým konzumentským svetom, počas čoho realizuje zároveň svoj experiment, ktorým sa snaží zbúrať viacero mýtusov. Najprv konfrontácia dvoch veličín (cukor vs. tuk), ktoré sa v posledných desaťročiach ocitli pod drobnohľadom. Zatiaľ čo tuk vyšiel z tohto súboja ako loser, tak cukor z toho vyšiel ako víťaz, teda "bez obžaloby". Ale ako Damon názorne predviedol - cukor je v podstate rovnako závažným činiteľom v našom organizme ako spomínaný tuk. Zďaleka neplatí ani rovnocennosť kalórií ako sa zvykne hovoriť. Ale aj tak tento dokument je zrejme trochu skreslený tým, že Damon sa pred experimentom cukru dlhé roky vyhýbal, a tak je jasné, že takým človek náhla zvýšená spotreba cukru otrasie oveľa viacej ako človekom, ktorý cukor požíva pravidelne a v relatívne znesiteľných množstvách. Z tejto strany trochu nespokojnosť, ale nič to nemení na tom, že dokument zameriava kvalitnú tému, a má aj svoje opodstatnenie. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem si někdo fakt vyhrál. Není to násilná propaganda, nebo sebestředná agitka, jako např.Cukr-blog, fakta jsou v tomhle filmu podaná hravě (někdo tady píše, že až moc názorně, to ale mně osobně vůbec nevadí, informace o tom, jak se cukry přeměňují na tuky, jak probíhá látková výměna, jak přesně pracují játra a slinivka atd,jsem slyšela/četla/viděla mockrát, ale stejně mám někdy pocit, že tomu úplně nerozumím, takže větší míra názornosti neuškodí), vtipně, ale zároveň celkem odstrašujícím způsobem, takže svůj účel to plní. Navíc Damon Gameau není vůbec tak afektovaný a nesympatický jako tvůrkyně již zmíněného Cukr-blogu, takže se na to dá dívat bez negativních emocí vůči ústřední postavě. Plus hudební složka (včetně závěrečného vtipného videoklipu) a vizuální nápaditost... Za Stephena Frye (byť je tam asi jen 5 minut) a skladbu od mé oblíbené písničkářky Jollie Holland dávám ještě tu pátou hvězdu. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl několik zábavnějších dokumentů, ale výpovědní hodnota tohoto počinu mě fakt nakopla do zadku a doufám, že nakope ještě dlouhé řádce lidí. Super, že si Damon Gameau nepředepsal každý den talíř sušenek a nezapíjel to rozteklou zmrzlinou, ale vybírá si potraviny, které jsou obecně vnímány jako zdravé (müsli tyčinky, přírodní ovocné nápoje, nízkotučné výrobky atp.) a stejně je na konci značně přežvýkaný. Dokument je to krásně natočený, zpracovaný, poutavý a tímto ho doporučuji úplně VŠEM! Parádní 4*. ()

Galerie (60)

Reklama

Reklama