Reklama

Reklama

That Sugar Film

Trailer 1

Obsahy(1)

Damon Gameau se vrhá vstříc experimentu, ve kterém hodlá dokumentovat účinky potravin s vysokým obsahem cukru na zdravé tělo. (geklon)

Recenze (44)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Super Sweet Me. Trochu přepálený, středoškolsky názorný dokument. Ovšem ze všech možných diet, vegetariánství, veganství, ájurvedy, jing-jang, dělené stravy, vitariánství bych tu sugar-free doporučil na prvním místě. Je ideologicky nezávadná a o vašem těle, návycích, tomu co je a není normální, vám prozradí zdaleka nejvíc a nejrychleji. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Pravdivý, poctivý dokument, podávající skutečné informace formou nejen zábavnou ale i pochopitelnou pro diváka, kterého zdravý životní styl výrazně nezajímá a ve všech těch výrazech, termínech a faktech se tudíž orientuje třeba jen minimálně. Živit se jako výživový poradce, je tenhle film jeden z prvních povinných tipů, co bych klientovi doporučila k nastudování si. A přesně tak, povinně by to měli pouštět rodičům, za léta práce na hospodě jsem nevyšla z údivu, co rodiče do dětí nejraději cpou, to už by jim fakt měli dát pivo a udělali by lépe. Osobně se o pohyb, stravu a celkově healthy lifestyle zajímám už dlouhodobě, mám o tom načteno mnoho poctivých i blábolících knih a pro That Sugar Film musím zvednout palec hore, že je poctivější, objektivnější a pro diváka informativnější než třeba Super Size me, nebo Fast Food Nation. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Strašně skvěle a zábavně natočeno! Má to donutit přestat jíst cukr, ale já na něj dostala spíš chuť, no nevadí. :D ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Většinu informací jsem již znal. Ale naučil jsem se nové slovíčko "tofi" - navenek hubený, uvnitř tlustý. Zajímavá byla informace, že se ústní dutina vyčistí po 20 minut, takže když usrkáváte sladké, vyplachujete cukrem zuby celý den. Zuby se mi opravdu kazí, asi za to opravdu může cukr. Zaujal mě také "bod blaženosti" v jídle (množství cukru, které již lidem nechutná). Pobavil mě odpor dětí, když v oddělení zeleniny ucítí její nahořklou chuť, nebo přepadlí a letargičtí lidé, kteří jedí příliš cukru, nebo označení tlustých lidí jako "líní nebo nenasytní". ()

Othello 

všechny recenze uživatele

"Ahoj, jsem Damon a dřív jsem hodně kouřil, pil a žral trash, protože jsem měl všechno v píči a nic mi nechybělo. Pak jsem poznal afektovanou čůzu, která mě zasvětila do kouzla alternativní výživy, takže teď pořád dlabu avokádo a jsem plný nově nalezené radosti a energie. A protože změna životního stylu mě nepřekvapivě vybavila mesiášskym syndromem, povím vám něco o tom, proč jsem uvědomělejší než vy ostatní a jak byste měli žít jako já. Vím, že dokumenty Murdocha mají úspěch a já jsem přesvědčen o tom, že moje hyperaktivní demence se dá zaměnit se smyslem pro humor, servíruju vám tak tento srandovní pop-dokument, který dozajista upoutá vaší pozornost, a to zejména tím, jak nejsem schopný do filmu přidat záběr bez nějakého post produkčního stock nesmyslu. Poučíte se v něm, zjistíte, jak si trávíte své vlastní tělo a proč jste vy všichni, kdo žerete cukr tlustý. Včetně těch, co žerou cukr a tlustý nejsou. A vůbec." ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Téma je závažné - o tom žádná. Problematika je tam celkem názorně a pochopitelně vysvětlená, ale mě prostě tenhle dokument nedokázal vtáhnout a nebyl pro mě dost záživný na to, abych se tu oháněl hvězdičkami. Je dost odstrašující, kolik cukru naleznete v tzv. "zdravé výživě". ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, určitě to není nejobjektivnější dokument, který kdy uvidíte, ale to nebude žádný, rozhodně je to jeden z nejzábavnějších a jeden z těch, které vás donutí přemýšlet o tom, co vlastně jíte a co byste možná tolik jíst nemuseli. Některé scény jsou skutečně drsné a budete na ně chtít zapomenout. Ale ono to nepůjde. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dobrý a najmä poučný experimentálny dokument, ktorého hlavnú úlohu hrá CUKOR. Damon nás prevedie celým cukrovým konzumentským svetom, počas čoho realizuje zároveň svoj experiment, ktorým sa snaží zbúrať viacero mýtusov. Najprv konfrontácia dvoch veličín (cukor vs. tuk), ktoré sa v posledných desaťročiach ocitli pod drobnohľadom. Zatiaľ čo tuk vyšiel z tohto súboja ako loser, tak cukor z toho vyšiel ako víťaz, teda "bez obžaloby". Ale ako Damon názorne predviedol - cukor je v podstate rovnako závažným činiteľom v našom organizme ako spomínaný tuk. Zďaleka neplatí ani rovnocennosť kalórií ako sa zvykne hovoriť. Ale aj tak tento dokument je zrejme trochu skreslený tým, že Damon sa pred experimentom cukru dlhé roky vyhýbal, a tak je jasné, že takým človek náhla zvýšená spotreba cukru otrasie oveľa viacej ako človekom, ktorý cukor požíva pravidelne a v relatívne znesiteľných množstvách. Z tejto strany trochu nespokojnosť, ale nič to nemení na tom, že dokument zameriava kvalitnú tému, a má aj svoje opodstatnenie. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Mám rád ľudí, ktorí sa neboja postaviť všeobecne zaužívaným pravdám a pátrajú po skutočnej podstate problémov. Damon Gemau sa v dokumente veľmi neopiera o vedecký výskum. K problematike cukru a jeho účinkov na ľudský organizmus síce pristupuje na základe empirického bádania, no jeho metódy sa podobajú skôr stredoškolskému výskumu. Každopádne závery sú jednoznačné a presvedčivé. Takmer žiadna časť nášho teľa sa zatiaľ nedokázala dostatočne vyrovnať s nadmerným obsahom cukru, ktorý sa skrýva v každej porcii jedla bežných konzumentov. Ako sa k otázke cukru postavíme, záleží na nás samotných. Ak sa nerozhodneme samy, rozhodnutie spraví za nás niekto iný. To rozhodnutie už padlo pred pár desaťročiami. Urobili ho za nás veľkí potravinoví producenti. Jeho dôsledky dodnes gradujú. Príčiny zdravotných problémov dnešnej civilizácie začínajú byť jasnejšie len posledných par rokov. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Clovek vi, o cem dokument bude a jak dopadne, ale asi je fajn si tyto a podobna fakta pripominat. Jista originalita zpracovani mi byla spise na obtiz. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Princip spočíval v pravidelném konzumování vyšších či středních dávek cukru v běžných potravinách, nehledě na kalorie a výsledek se dal možná předpovídat. Větší dávky cukru jsou rozhodně špatné, ale taky není snadné se jim vyhnout úplně, když jsou skoro vše. Každopádně to má vypovídající hodnotu a je to k zamyšlení, jestli je nutné jíst toho tolik. Rád bych zkusil dojít do stavu, kdy dejme tomu měsíc nepozřu denně větší dávky cukru, jestli to bude mít vliv na náladu :-) ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Jsou to už 4 týdny co jsem vysadila cukr a samovolně jsem shodila už 4 kila. Bez žádného extra cvičení. Nemůžu tedy s výsledky tohoto filmu nesouhlasit :) ()

bubun 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem si někdo fakt vyhrál. Není to násilná propaganda, nebo sebestředná agitka, jako např.Cukr-blog, fakta jsou v tomhle filmu podaná hravě (někdo tady píše, že až moc názorně, to ale mně osobně vůbec nevadí, informace o tom, jak se cukry přeměňují na tuky, jak probíhá látková výměna, jak přesně pracují játra a slinivka atd,jsem slyšela/četla/viděla mockrát, ale stejně mám někdy pocit, že tomu úplně nerozumím, takže větší míra názornosti neuškodí), vtipně, ale zároveň celkem odstrašujícím způsobem, takže svůj účel to plní. Navíc Damon Gameau není vůbec tak afektovaný a nesympatický jako tvůrkyně již zmíněného Cukr-blogu, takže se na to dá dívat bez negativních emocí vůči ústřední postavě. Plus hudební složka (včetně závěrečného vtipného videoklipu) a vizuální nápaditost... Za Stephena Frye (byť je tam asi jen 5 minut) a skladbu od mé oblíbené písničkářky Jollie Holland dávám ještě tu pátou hvězdu. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Narcistická pohodovka sympatického australského herce a jeho sebedestruktivní experiment, při kterém cukr hořkne v ústech. Požitek z tohoto dokumentu závisí na vaši toleranci k cukru a vzdělávací hodnota zase závisí na tom, jestli patříte mezi průměrně vzdělané evropany, nebo mezi poloretardované americké bečky. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě mě úplně zhrozilo, kolik (lžiček) cukru normální "zdravé" potraviny obsahují. Zajímavý dokument o stravovacím experimentu sem tam příliš tlačil na pilu v takové té estrádní, trikovo-klipové zábavnosti, a ke konci vedl vyloženě zaujatou křížovou výpravu proti ziskuchtivým potravinářským společnostem sponzorujícím studie o (ne)škodlivosti fruktózy, ovšem důležitou zprávu s varováním srozumitelně předal. Shodou okolností mám doma zrovna koupený Mountain Dew a nějak mě přešla chuť. :-) ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Okopčený koncept Super Size Me. Australan vyloženě vsadil na efektní estrádu. Hodnotu to má v edukativní rovině. Pochopí to i úplný pitomec. Obohacující byli aboridžinci (nejen chlast, ale i cukřík je decimuje) a burani z Kentucky :) . 74%. ()

Reklama

Reklama