Reklama

Reklama

Divoká Indonésie

(seriál)
  • Česko Krásy divoké Indonésie (více)
Velká Británie, 2015, 3x49 min

Obsahy(1)

Indonésii tvoří 17 000 ostrovů rozprostírajících se téměř 5 000 kilometrů podél rovníku a jedná se o přemostění mezi Asií a Austrálií. Indonéská přírodní stanoviště jsou velmi rozmanitá. Na některých ostrovech se tropické lesy táhnou od nížin plných par až k horským svahům. Na jiných se daří vyprahlým savanám. Korálové útesy lemují tisíce klidných atolů, zatímco na jiných březích neúnavné vlny omývají skalnaté útesy. V Papui dosahují některé hory takové výšky, že jejich vrcholy jsou trvale pokryty sněhem a obklopuje je alpská tundra. Tato divoká stanoviště jsou domovem neuvěřitelného množství rozmanitých živočichů. Tento dokumentární seriál oslavuje nejúžasnější místa a volně žijící živočichy v Indonésii. (National Geographic)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Moc hezký tropický les, neobvyklá fauna a flora. Zaujal mě květ zmijovce, který smrdí jak zkažené maso a mí o deset stupňů vyšší teplotu než okolí, čímž simuluje umírající zvíře a přiláká například hrobaříka, který je den uvězněn za účelem opylování a pak ho rostlina propustí. Škoda že ani slovo o megadevastaci těchto pralesů z důvodu, že se místní množí jak krysy, nebo zřizováním pouští z plantáží palem na palmový olej. ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Nebyť to len "ďalší z rady" famóznych BBC dokumentov Earth série, hodnotenie je absolútne. Wild Indonesia je rovnako ako jej predchodcovia nádherná spracovaním a fascinujúca tým, kam sa až kamera dostala, o to viac zamrzí (sporadické, ale predsa) opakovanie záberov medzi jednotlivými dielmi. ()

Reklama

Reklama