Reklama

Reklama

Ready Player One: Hra začíná

  • USA Ready Player One (více)
Trailer 5
USA / Indie, 2018, 140 min

Děj filmu legendárního režiséra Stevena Spielberga je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení Velikonočního vajíčka rozhodne přidat nenápadný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Len sa neposerte! Vizual, je cutscene beznej videohry, len je to spracovane do celovecerneho filmu. Scenar vhodny skor do hry, ako do filmu, ale ucel splnilo. Zabava na vecer. A to je vsetko.

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

Tohle mě neoslovilo. Koukat se to jakž takž dalo i když je to zbytečně dlouhé , že člověk se u toho i nudil.  Já nejsem cílová skupina . Je to spíš pro puberťáky a odrost, co nemají mnoho nakoukáno.  Potěšili mě odkazy na jisté filmy , to byli momenty, kdy mě to bavilo jinak příběh tuctově naivní, ale tak bývá v těchto filmech.

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Do půlky bezva film. Pak už začne moralizování, hra na to, že pravda a láska zvítězí a podobné.

rollman1

rollman1 (hodnocení, recenze)

Petjaa

Jak píše Blackhand. Souhlasím se vším, co vypsal. Já osobně Free Guye viděl a opravdu mohu doporučit. Není to tak velkolepé, ale víc podobný film asi nenajdeš :)))

Blackhand47

Blackhand47 (hodnocení, recenze)

Petjaa

Ten sice není dobrý, ale nostalgie z dětství funguje: Spy Kids 3D: Konec hry. Kvalitní je Scott Pilgrim proti zbytku světa nebo je tu klasika Tron a novodobý sequel Tron Legacy, případně můžeš počítat i filmovou sérii Jumanji a celkem hloupou komedii Pixely, která s tématikou her jinak ale pracuje pěkně. Jako animák tu je Raubíř Ralf, který má dva díly. V kinech je teď jinak Free Guy (zatím jsem neviděl), jinak tohle téma celkem probírají japonská anime, pokud chceš seroš, takže tu je třeba Sword Art Online nebo Overlord.

DJ_bart

DJ_bart (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Jasný no - Paolo Pedercini celou tu problematiku virtuální reality trefně popsal slovy "Buď poskytneme technologiím lidskost, anebo ztratíme naši lidskost v propasti technologií." 

na příspěvěk reagoval Prometheus69

bubb.a

bubb.a (hodnocení, recenze)

Prvni pulka byla uzasna, clovek jenom ziral s udivem, predevsim diky skvele animaci, ale v druhe pulce film byl nudnejsi a zbytecne natahovany, protoze se dalo cekat, jak film skonci.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

DJ_bart

Špatně jsi mě pochopil... Hry nemají bejt reálný. Proto jsou to hry... Naš útěk z reality. Proto i postavy RPO nejsou reálný, nejsou ve virtualním světě reálnými avatary... Ze skutečnou tváří, lidskou tváří... Jako že to v Osasis jde... Víz ty sportovní hry, nebo týpek co hrál golf, surfoval. Ale v Osasis... Nikdo nezvolil skutečnou reálnou tvář. I když tu možnost měl. Protože to dělá hru hrou, sen snem... Fantasii fantasii .. nereálnost.

na příspěvěk reagoval DJ_bart

Uživatel Prometheus69 smazal svůj příspěvek.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Dočteno

 

PRVNÍ ČESKÁ RECENZE EXKLUZIVNĚ PRO CSFD!!!!

Uběhlo pár let a máme tady pokračování dnes již kultovního hitu. Parzival se svými přáteli musí opět vyřešit rozsáhlý quest v OASIS, a v sázce je opravdu hodně. Základní zápletka je sice podobná jako v Ready Player One (a asi bychom byli naštvaní, kdyby tomu tak nebylo), ale nějaké odlišnosti tu naštěstí jsou. Většina knihy se odehrává během 24 hodin, neustále spěcháme dopředu a čas nás tlačí, což podobně jako třeba u knih Dana Browna vytváří podobný spád a napětí. OASIS je tu představena v pokročilé formě, která je k nerozeznání od reality, uživatelé ji vnímají všemi pěti smysly a je to vlastně jako matrix z filmu Matrix. Kromě Parzivala se vrátí Atr3mis, Aech i Shoto, ale objeví se i nové postavy, Parzival například získá novou sympatickou transsexuální kamarádku:)
Moc se nepovedl hlavní záporák a vůbec celá jeho motivace, která slouží jako spouštěč hlavní zápletky s hledáním artefaktů v OASIS. Je to přitažené za vlasy a jedné postavě z jedničky to dvakrát nelichotí.
Největší slabinou knihy jsou ale některé úkoly, které Parzival s kamarády řeší. Opět se týkají osmdesátkové kultury, ale výběr konkrétních děl se moc nepovedl. Například celý jeden úkol (tj. 4 kapitoly, cca 40 stran) se odehrává ve světě filmů Johna Hughese, které u nás viděl málokdo (dokonce ani já!!). Doporučuji před čtením zkouknout aspoň tenhle jeden: https://www.csfd.cz/film/16134-kraska-v-ruzovem/komentare/ Nejhorší je ale "hudební" úkol. Ernest Cline je samozřejmě sympaťák, ale hudební vkus má mizerný. To bylo vidět už v Ready Player One, kde se jeden úkol týkal jakési rockové kapely, o které jsem nikdy předtím neslyšel, a když jsem si to pustil na Youtube, tak jsem jen nechápavě kroutil hlavou, co je to za sračku. No, a v Ready Player Two je ještě něco horšího, a kapitoly s hudebním úkolem jsou tak doslova utrpení číst. Naštěstí hned další úkol se odehrává ve světě něčeho, co dobře znám (nebojte, vy taky), a najednou jsem si blaženě vychutnával každé slovo a všechny narážky pro znalce. Škoda, že takových úkolů nebylo víc.
Závěrečná bitva bohužel nedosahuje kvalit té z jedničky, ale úplný konec je docela fajn. Je jiný, než jsem očekával, a tváří se, že Ready Player Three asi nebude. Což by bylo dobře, ale jeden nikdy neví..
Takže když to shrnu, kniha nedosahuje kvalit jedničky, ale furt je lepší než Armada.

na příspěvěk reagoval Nevka, Prometheus69, Prometheus69

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

CvokCZ

Tak to je trochu škoda, ale je mi jasný že v anime je to jiné než manze. 

 

 

 

toho možného adepta, mi hoď do pošty, protože jak víme, tak tu malou nymfomanskou upírku mohl očarovat jenom jiný hráč, takže.....jo :) 

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Tak to tě asi zklamu, Overlord bude opravdu nadále Ovelord a to se teprve Ainz zahřívá :D A aby to bylo ještě horší, New World není hra. V anime je spousta věcí zmíněná jen povrchně. 

Demiurge tak působí :) Ale pokud tam je potencionálně někdo kdo bude neloajální, tak je to někdo jiný ale nechci spoilerovat a i tak jsou to jen spekulace zatím. 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

CvokCZ

Je to sice originální, to jak k tomuhle autor přistupuje, ale i tak mu to neodpustím. Ty charaktery byli až moc dobrý, až moc.

 

 

 

On mi totiž od druhé sezony Demiurge přišel takový zvláštní a ve třetí sem to jen umocnilo, jako by od toho hráče který ho vytvořil, měl skrytý úkol nebo měl fungovat jako dvojitý agent, s tím že od určitého momentu začne dělat, to co je jeho pravý úkol. A toť jest, převzít kontrolu nad všemi ostatními a oslabit Ainzův vliv a popřípadě, ho spoutat nějakým kouzlem a nebo magickými okovy, jeho sílu a udělat z něho postavu na úrovni jedna nebo tak. A dost to právě zkoušel na Cocytuse, jestli se nechá zlomit a tak. Nicméně tak jako tak, doufám že další série k anime bude, na jednu stranu přeju Ainzovi pád na samotné dno a uvědomění si toho, co všechno špatného udělal (a že udělal) a jeho postupný návrat nahoru s tím že by mohl přitom získat sebereflexi a uvědomit si že byť je ve hře a že ty NPC sice nežijí, tak NPC si toho nejsou vědomi a taky žijí své životy a nemusí být pro něho jen přítěž a nebo něco, co zabije a nechá ho to v klidu. 

na příspěvěk reagoval CvokCZ

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

On v tomhle autor na to jde trochu jinak, prozatím Ainz teprve testoval zákonitosti New Worldu a na konci sezony se stal Nazarick hrozbou všech mocností, protože je právě převyšuje tak moc svojí silou, proto musel i umřít tak bez šance Gazef Stronoff. Ona pravá sranda teprve začne :) Ještě ani nezmínili nejsilnější bytost Nazaricku, proti které je on bezbranný a existuje dokonce krizový plán, jak jí možná se všemi strážci a silami zneškodnit, kdyby byla nestabilní :D

 

Demiurge je loajální, aspoň prozatím nic takového novela nenaznačila. Důvodem je opravdu zatím jenom to, že je největší taktik Nazaricku ale nepřipustí si, že je chytřejší než Ainz (ten je druhý) takže ve všem vidí nějaký Ainzův plán :)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

CvokCZ

a nemůžu si neodpustit jeden dotaz, zdál ose mi to a nebo Demiurge do jisté míry manipuloval s  Ainzem ? Jako poslouchal ho, ale zároveň mu podsouval různé své názory, s tím že mu to pomůže, ale hlavně z toho těžil Demiurg a popřípadě někdo další. 

na příspěvěk reagoval CvokCZ

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

CvokCZ

Na jednu stranu beru, že nemůže zabíjet jen zlý zmrdy a nějaký nicky, ale do prdele Gazef Stronoff byl skutečný hrdina a postava, která měla i do jisté míry potenciál, s Ainzem vést nějaký ten větší a rozsáhlejší souboj, natažený aspoň na celou sérii. Nicméně to s Foresight, to beru přeci jenom o něco víc osobněji, jelikož mi připomněli tu první skupinu z první série a taky byli to postavy s potenciálem a však Arche's to beru jako hnusný podvod, minimálně ona mohla přežít, zahořknout a zkusit sestavit odvetný tým (třeba i z hráčů) kteří by pak šli proti Ainzenovi. Tak jako tak, když sem to viděl poprvé, byl sem na Ainzena fakt nasranej a stále sem, tak proto to třetí místo. 

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

PS: Ono je trochu možná i problém, že anime ani manga se příliš nezaobírá změnou jeho charakteru jako člověka, protože v novele je mnohem výraznější to, že jeho nové "tělo" dost ovlivnilo jeho mysl a uvažování, že jeho emoce jsou znatelně potlačovány a kvůli tomu je mnohem víc pragmatický a chladný, vůči těm které nezná nijak dlouhodobě. Nedokáže si k nim udělat takový vztah. V anime to sice je naznačený, moc se tam ale tomu nevěnují.

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Jo, budu si někdy muset stáhnout 2 a 3 sérii, jedničku vím že jsem kdysi viděl  podle té jeho bohyně :D Stejně jako musím kouknout na druhou sezonu Re:Zero, nějak se mi to hromadí :D

 

Yoshitsune:

Tak třeba v původní novele Albedo vůbec není, stejně tak tam není žádná rivalita s Shalltear která o Ainze nemá  milostný zájem. S tímhle přišla až manga adaptace a druhá verze novely, kde se autorovy zalíbilo a přenesl to i tam, vlastně jí dal i větší roli v následných knihách a vypadá to, že možná ta změna v parametrů u ní v budoucnu bude mít nějaký velký dopad na celý příběh.

U Overlorda mi to osobně ale tak nevadí, protože prakticky tam jsou jen dvě postavy, Evileye do toho nepočítám ta tam má naprostý minimum času, a je to vždy jen okrajová spíš odlehčená část, která není nějak cpaná do popředí. Zatím co u Štítu je jeho parta jen z děvčat a pomalu se jejich počet rozrůstá jak jsem se koukal do mangy.

Pro mě osobně moment s Foresight a Gazefa Stronoffa byl ten, kdy jsem si  řekl  u novely jo, konečně :D  Hlavní hrdina se nebude mazat jen právě s noname charaktery ale i těmi hlavními. Třeba tohle mi strašně vadilo u Štítu, kde nakonec hrdina rychle vyměkne, ten koncept "zlosyna" vyšumí.

Tím ale nezpochybňuji tvůj žebříček, jen říkám že já osobně ho mám jinak :) Hold co divák to jiný vkus :)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Yoshitsune

Uživatel CvokCZ smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

CvokCZ

U Štítového hrdiny, je ten harém v určitých epizodách dost silný, ale v tomhle směru to přebíjí vývoj postav a vývoj děje, a to mně v některých momentech i dost překvapilo. Navíc se mi hrozně, líbila to okolo hlavního hrdiny, který od začátku, až do posledních pěti epizod, byl brán jako zlo číslo jedna. To bylo něco nového a příjemně překvapujícího, jelikož hrdinům právě ty lolitky jdou dost na ruku a tady hlavní hrdina si ten respekt, partu a zkušenost v boji fakt musel vydobít a makal na své pověsti dost tvrdě.

 

 

 

 

A tady na scénu nastupuje Overlord, už od prvního dílu se kolem hrdiny pohybují slečny, které s ním chtějí non-stop prcat a nějaké získávaní síly a podobných věcí, nemusí řešit. Byť v tom seriálu, jde o jiné věci a jde se na to jinak. A co se týče třetího místa, myslím si víš moc dobře, ale pokuď si zapomněl tak za skupinu Foresight a Gazefa Stronoffa, mně Ainz nasral a to jako dost. Nevadilo mi, když tam Ainz nebo jeho tým vraždili zlý zmrdy a nebo no name postavy, ale tyhle, tyhle postavy fakt ne. 

na příspěvěk reagoval CvokCZ

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Dobrý výběr, i když osobně bych měl žebříček naopak, to ale vzhledem k mojí profilovce nepřekvapí :D U Štítu mi ale trochu začala vadit ta harémová složka, začátek opravdu dobrej ale jak začal nabírat další a další holku... šlo to dolů. Overlord je skvělá novela, bohužel je u anime trošku problém, že příběh vypráví čistě chronologicky a tak nefunguje tak překvapivě.

na příspěvěk reagoval Blackhand47, Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

taky ten nový Demon's Souls má fajn grafiku, efekty, vzhled monster atd, ale furt je to Demon Souls kvalitní hra, která však nepřinesla takové změny, aby je to odlišilo od původní hry.

 

 

No a pak je tu Mortal Shell, který má originální nápad s posednutím, atmosféru která je spíše hororová než dobrodružná a intenzivnější akční zážitek. Takže já sem vděčný a rád že Demon's Souls v roce 2009 uspěl a dal do budoucna podnět, pro mnoho vývojářů, aby vytvořili své vlastní hry, ale fakt by to chtělo změnu. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Blackhand47

Jasně, ale tak jako v mnoha dalších případech, jako třeba Dark Souls vs ostatní Souls hry, ve výsledku nejde o to, jestli seš první nebo druhej, jde o to, jak to máš kvalitní, co máš nového, atd. 

 

 

 

A mimo tohle téma, mám ti říkat Iron Lade a nebo Nathaniel Richards ? Nemůžu to dostat z hlavy. 

na příspěvěk reagoval Blackhand47

Blackhand47

Blackhand47 (hodnocení, recenze)

Nevka

Jak jsem si četl shrnutí příběhu, tak mi to celkem i připomíná Sword Art Online, což jsem z toho nechtěl...

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Tak kniha už je doma. Protože v Luxoru byli úplně neschopný a dodnes mi objednávku nevyřídili, zkusil jsem to v Kosmasu a do půl hodiny psali, že je kniha připravená k vyzvednutí:)

na příspěvěk reagoval Nevka

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (více)

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

Reklama

Reklama