Reklama

Reklama

Ready Player One: Hra začíná

  • USA Ready Player One (více)
Trailer 1
USA / Indie, 2018, 140 min

Děj filmu legendárního režiséra Stevena Spielberga je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení Velikonočního vajíčka rozhodne přidat nenápadný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

a tak sem byl poučen a bylo mi vysvětleno, že se mýlím, že se pletu a že bych raději měl být z ticha. ok 

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Nevka

První ukol ktery řešili 5 let, mě napadnul do 5 vteřin... To nebylo moc geniální. :D Pač jsem i ja tak kdysi hral zavodní hry. 8)

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Nevka

Já naopak myslím že by to bylo realizovatelný, jenže to by z toho nesměli dělat akční film pro rádoby geeky. Jenže dneska se pokoušet o nějakej chytrej film je jen pro studia plýtvání peněz a tak to radši zabalí do digi bordelu a ono si to svoje diváky nejde, však ono jim stačí že se tam mihne někde jejich oblíbená postava z hry, těm chytřejším tam dáme aspoň ten granát. Nebýt tam scéna z Osvícení, tak je to naprosto bez nápadu a i tu museli zkazit tanečkem s mrtvolama. Kniha byla chytrá, vtipná, to se o ale filmu říct nedá. Viděl jsem to v kině, druhý kouknutí bylo BRdisk.

Uživatel CvokCZ smazal svůj příspěvek.

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

A to jen podotknu, že změny oproti knize nemám rád. Tady jsem to ale "musel" milovat, protože to bylo mnohokrát dokonalejší, než jsem čekal. Na efekty jsem náročný a minimálně v kině byly vymazlené. Jedna z prvních dostupných verzí na internetu je měla celkem zasekané (nebyly plynulé), takže to někoho mohlo ovlivnit.

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

CvokCZ

Kniha i film jsou naprosto skvělé. To, co funguje v knize by na plátně nikdy nebylo realizovatelné (třeba Joust). Navíc změny, které byly provedeny byly originální a plnily svůj účel (třeba první dva úkoly). Mrzí mě jen vynechání sixráčů, kteří zabili jednoho z hlavní pětky + Monthy Python. Takhle člověk dostane dvakrát velkou porci geekovství, a pokaždé v jiném balení. Takže paráda.

na příspěvěk reagoval CvokCZ, CvokCZ, Prometheus69

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Já šel na 3*, ten film má jen ten vizuál a i ten místy dost klopýtá.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

hmyzovrah

hmyzovrah (hodnocení, recenze)

Spiker01

aaaa rejpalek, staci napsat souhlasim s tebou, nebo nesouhlasim s tebou. pokud jde o prezdivku(kdyz se do ni navazis), aspon je v Cestine a neni Anglicka (USA,GBR vlezrit). za dalsi, ja nevedel o cem ten film bude. vedel jsem, ze bude jen o virtualni realite. pokud ti vadi me vyjadrovani, sem uz takovej.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

hmyzovrah

hmyzovrah (hodnocení, recenze)

tak pro mne mega zklamani. virtualni realita, efekty super a zpracovani vyborne. co musim vytknout, je o5 romanticka linka o kolo ktere se to vsechno toci. tvurce hry byl zamilovanej, hlavni hrdina se zamiloval do holky, kterou ani nevidel a tohle zabere bohuzel pul filmu. dale je to voyerismus, jak hlavni hrdina furt sleduje Hallideye a zna jeho zivot od zacatku az do konce. ztoho by se clovek zblil. chapu, ze hleda klice, ale verim ze by ho hltal i tak. rovnou muze tu svou holku prefiknout v jeho vzpomince a zabije tim dve mouchy jednou ranou. abych to shrnul: romanticka sracka odehravajici se ve virtualni realite a samotny film bych doporucil lidem do 12ti let..

na příspěvěk reagoval Spiker01, mm13

Benjamin-L

Benjamin-L (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Ja myslel knihu :) ale film bude určitě o nějakých pět nebo šest let poté, jako příklad u jedničky kniha vyšla 2011 a film o sedm let později. Tak uvidíme

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Mě spíš zajímá, o čem to bude. Osobně doufám, že to nebude pokračování ale bude se to jen odehrávat ve stejném virtuálním světě s novými postavami. 

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (více)

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

Reklama

Reklama