Reklama

Reklama

Ready Player One: Hra začíná

  • USA Ready Player One (více)
Trailer 3
USA / Indie, 2018, 140 min

Děj filmu legendárního režiséra Stevena Spielberga je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení Velikonočního vajíčka rozhodne přidat nenápadný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 356)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Spielberg je chytrý a vnímavý chlapík co umí svými filmy zaujmout a Ready Player One je tím ukázkou. Dvě hodiny mně uběhly jako nic a ještě jsem se zasmál nad starými klasikami, které snímek v sobě skrýval. .. A ohledně hráčského světa, tak sice já už nějakou chvíli gamer nejsem, ale měl jsem své období závislosti na MMORPG, atd., a mé staré já by se dokázalo s mnohým ztotožnit, tedy až na střílení na ulici s VR brýlemi :) .... HODNOCENÍ: 80% (4*) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak jo, maestro  zas potvrdil, ze sikovnym patri svet a hlupym lopata. Dravy mix konspiracii akcie, namakane dialogy, Aj to Oasis malo hodne do seba. Podobne ako Avengers seria je aj  tu plno odkazov na plnohodnotne blockbustery, vypisovat ich tu pochopitelne nebudem, no kto che odkazy si najde  : 80 % ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Před chvílí jsem se vrátil domů z premiéry a stále se raduji z toho, co jsem viděl. Konečně zase takový Spielberg, jakého chceme, a tentokráte s bezkonkurenční Silvestriho hudbou. Ač se může zdát, že jde o film pro teenagery, tak cílovka je o dost širší, a to zejména díky neskutečnému množství filmových a herních odkazů, které musí zákonitě ocenit jakýkoliv fanoušek sci-fi. V opačném případě jím jednoduše není. Nekompromisních 100%!!! ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Jedno velké velikonoční vejce. Něco jako trojdíl South Parku s názvem Imaginationland, jenže tak na stodvacátou. Spielberg promění každého v malé dítě a čím víc máte nakoukáno, tím víc si to užijete. Dystopický svět (jehož vznik nemůžeme vyloučit vzhledem k tomu, že dnešní haranti jsou tak mimo, že koukají na youtube i na cizí gameplaye) skvěle kontrastuje s OASIS, se kterým si tvůrci pohráli do nejmenších detailů. Tomu odpovídá i akce, která opravdu nezná hranice představivosti. Herci, kromě Rylance, který je samozřejmě absolutně skvělý, překvapí svou zainteresovaností do rolí a uvěřitelností. Půl třetí hodiny uteče jako voda a já se nemůžu dočkat, až film uvidím zase. A zase a zase, protože chci podrobně prozkoumat každou scénu nabytou odkazy a najít každé cameo, ale zároveň nebudu mít morál k tomu pauzovat, takže jsem se předem odsoudil k několikadennímu koukání dokola. Výborně, Stevene. Co mělo všechny předpoklady skončit jako neukočírovaný a překombinovaný bordel skočnilo jako jeden z nejlepších sci-fi filmů. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Vážně hodně, hodně, hodně moc jsem přemýšlela jestli mám dát plný počet hvězdiček, ale když jsem si neustále dokola srovnávala pocity ze sledování filmu, tak první půlka mě prostě neoslovila natolik, abych tomu 5 hvězdiček dala. První půlka je trošku utahanější a nudnější, ta druhá je naprosto dokonalá bez jediné chybičky. Je to naprosto geniální dílo a Stephen Spielberg se vrátil do formy a měl by u režie sci-fi zůstat, žádné historické, politické nebo životopisné snímky, prostě fantasy a sci-fi, v tom je mistr. Rozhodně mě film přesvědčil, abych si v budoucnu přečetla i knižní předlohu. Líbila se mi každá ze tří soutěží, nejvíce mě potěšilo Osvícení, to bylo dokonalé. Byla jsem z filmu nadšená, vážně se to Stephenovi povedlo, navíc našel i skvělé herce do hlavních rolí, víc jsem si na prodloužený víkend nemohla přát. ()

DA_NO 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem průměrný sci-fi film z postapokalyptické budoucnosti. A dostal jsem? Svižný sci-fi film s velmi dobrým námětem. Díky němu si totiž tvůrci mohli filmu dát úplně cokoliv, a pořád to nepostrádalo logiku, což využili k tomu, že film úplně přecpali ruznými popkultulturními odkazy. A to je hlavní klad celého snímku. Film na tom staví celé dějové linky, které se opravdu povedly (např. Osvícení) a které jsou na celém filmu nejlepší. V tomto ohledu film perfektně funguje. Bohužel se ale na tyto odkazy soustředí až moc, a tak jsou upozaděny jiné a mnohem důležitější elementy. Postavy mají absolutně jednotvarný a jednostranný charakter (klasický zaporák, co touží po moci atd.), v ději s vyskytujíchvílemi až uplné logické chyby a příběh je chvílemi strašně, ale vážně hodně předvídatelný (např. při hledání klíčů). Takže, nový film Stevena Spielberga je zábavný sci-fi blockuster s výbornými easter eggy, ale nudnými postavami, a chvílemi nelogickým a předvídatelným příběhem. 78% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Vidiet tento film v 3D bol zazitok, aj ked tento zaner nie je velmi pre mna. Najlepsi bol Mark Rylance! Tipujem to na niekolkych Oscarov. Okrem vizualnej stranky, napinaveho deja, briliantneho Marka, film ponuka aj hlboke myslienky a ponaucenia:). Potesila aj piesen od Bee Gees. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Ready Player One je výborně zpracovaným akčním příběhem z pole videoher, u kterého nerdi a milovníci filmů budou stříkat blahem. Znáte Kubrikovo Osvícení podle knihy Stephena Kinga? Znáte Návrat do budoucnosti? Znáte Atari? Znáte Železného obra? Znáte... a takto můžeme pokračovat stále dál. Já díky Bohu vše znal, a tak jsem si tu jízdu nehorázně užíval. Mimo to je příběh zajímavý i z jiného pohledu, a tím je moc virtuální reality a její vliv na budoucnost civilizace. To je zde zobrazeno fakticky na výbornou. Dokáži si představit, že jednou na této nerealitě z jedniček a nul bude závislá naše ekonomika i existence daleko více než dnes, přesně, jak to tento film zobrazuje. A samozřejmě též si myslím, že drony v budoucnu bude možno i takto využívat a v podstatě tím přestane existovat jakákoli možnost soukromí.Šlo by o tomto filmu napsat stohy prací a určitě takové vzniknou. Já ale zvedám prst vzhůru a všem tento film doporučuji. Obzvláště, pokud jste milovníci scifi. 85% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě bych si přál více popkulturních odkazů a také mi chyběly některé pasáže z knihy, ale kvůli tomu nemohu film hodnotit jako špatný, protože si všechny změny dokázal úspěšně obhájit. A různorodých referencí je tam stejně dost, nejvíce jsem byl nadšený ze Shining. Kromě detailního vykreslení nejen virtuálního světa snímek nabízí stupňující se tempo a až na matné antagonisty jsou ostatní postavy něčím zajímavé. Sympatičtější film jsem zatím letos neviděl. (Brno, Velký Špalíček) ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Aby bylo jasno,správně by bylo za tři hvězdy.ale Spielberg je prostě klasa.Ten film je samozřejmě ze světa,kterej je mi naprosto cizí už dlouhejch 49 let.A na ten film se proto i podobně dívám.emoce tady maj dovolenou.Je to nabušená vizuální orgie ,ale jestli u týhle dětinský pohádečky někdo něco zažívá,tak dobrý,ale já ne.V Cinemě dostal film sto procent,a že je film prošpikovanej odkazama a narážkama na osmdesátky,ale i sedmdesátky.Pravda je ,že tohle sem nikdy neuměl moc z filmů vysledovat,a hlavně to nikdy v mejch očích film neudělalo lepší.Takže Stevene dobrý,ale teď zase z reálu,na hry se vyser.70%. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovník her, i když jen některých, protože zvládnout je v dnešní době opravdu všechny je nemyslitelné, jsem film hltal. Kdysi jsem přišel domů jako malý klučík a na televizi, tenkrát ještě černobílé, napojený didaktik, to Vám povím, to bylo něco. Pak najednou přišla éra barevných televizí a s tím i 16-bit hry, to byla ještě větší pecka. A pak to přišlo první plnohodnotné PC a první PS, obojí jsem mít nemohl, ale měl jsem dost známých a příbuzných, že jsme každý měl něco. Tenkrát jsme se scházely celé bandy si zahrát. A s lepší technologií a dostupností, lepším internetem hrál za chvíli každý s každým i po celém světě. Já, co zbožňuji RPG, jsem se vžil do filmu hodně, člověk to chce dotáhnout nejvýš a být nejlepší, ale nikdy se tam nemůže dostat bez dalších spolubojovníků ( v některých případech přátel a kamarádů i z reálného světa a nejen virtuálního) sám. Hodně pěkných 5*!!! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Určeno jen pro geeky, kteří budou slintat nad každou akční scénou, udělají se u každého popkulturního odkazu a ve finále uroní slzu nad tím, jak strašně úžasné to bylo, puberťáci zachránili virtuální svět, dva dny ze sedmi budou žít v té reálné realitě aby se neřeklo a všichni budeme žít šťastně až do smrti... Teď jsem to napsal možná moc drsně, ale nutno uznat, že cílová skupina (takže geekové... a asi i děti) z toho bude asi právoplatně nadšená, neberu jim to a když se jim to líbí, jen ať si to užijí. Jenže já cílová skupina evidentně nejsem a tak jsem byl jen strašně zklamaný z toho, jak moc to nevyužilo svůj potenciál. Prvních 5 minut ukazuje poměrně dost depresivní verzi budoucnosti - lidi žijí jen ve virtuální realitě, přičemž reálná realita okolo nich vypadá jako hnusná skládka. Říkal jsem si, že teď se ukáže, že oasis si budou moct dovolit jen někteří a ten zbytek lidí bude žít na ulici jako bezdomovci, protože teď se ukáže, že bohatí radši žijí ve virtuální realitě, než aby řešili problémy v té reálné a tak nechávají ty chudší umírat na ulicích. Už teď je asi jasné, že jsem byl naivní jak příznivci současné vlády, protože takový námět se do blockbusteru vůbec nehodí, že... Takže dostaneme virtuální realitu, která nám je nějak (ale nedostatečně) představena a pak dostaneme reálnou realitu, kde má oasis každý, ale její fungování absolutně postrádá jakoukoli logiku. Asi zde ani nebudu vypisovat nějaký seznam nelogičností a nevysvětlených věcí, protože to bych ten svůj komentář psal snad až do rána. Takhle namátkou třeba nechápu, kde se v tom světě vydělávají peníze, proč funguje policie když venku skoro nikdo není, proč to město ve kterém Wade žije vypadá tak jak vypadá apod.... Jasně, chápu, že u tohodle se nějaká logika řešit ani nedá, ačkoli trošku té své by to mělo mít tak jako tak, ale kruci, tak úžasný námět na svět tu je a využitý je asi tak z jedné dvacetiny. Naštěstí z toho ta myšlenka, která vyplývá už ze samotného námětu, z toho nakonec vypadne, ale v dost divném podání. Takže úterý a čtvrtek žádná virtuální realita, abychom se mohli dva dny věnovat té reálné. A není to, sakra, nějak málo? Navíc ta hromada popkulturních odkazů mě tu časem začala iritovat, protože na nich vlastně celý ten film stál - a na tom, že si ho všichni zamilují právě kvůli tomu. Přesně z toho samého důvodu nesnáším Stranger Things a všechny ty filmy/seriály nostalgicky připomínající 80. léta - stojí jen na nostalgii, ale pořádný scénář s uvěřitelnými postavami a zajímavým dějem, který nebude jen slepencem jiných slavných deseti filmů nemají ani náhodou. Ready Player One je relativně dobrý v tom, v čem je, ale dál nezachází. A ačkoli bych měl být v hodnocení o dost mírnější, opět zopakuji co jsem psal na začátku - nejsem cílová skupina, takže mi to nemělo moc co dát. Ale tak uznávám, že nějakou atmosféru a pár poutavých scén to mělo, to jo. Lepší 2* ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Až tenhle film jednou dorazí do televize jako vánoční pohádka, tak u diváků jistě vzbudí spokojenost, neboť v tomhle snímku je všechno, co pravé Vánoce potřebují. Hrdinou je sirotek, který navíc během děje přijde i o tetu. Navíc, je to totální outsider. A tento klučina potká partu dalších, kteří mu pomohou prorazit záporka. Tím je majitel konkurenční firmy, který se tak zle chová prakticky ke všem. Příběh končí, padouch je poražen, loser získává firmu, přátelé a holku. No nevím, ale nějak mi přijde, že toto jsme ve filmu viděly už mockrát. V tomhle směru nic nového. Akční scény byly dobré, ale jenom na tom postavit film nejde. Spielberg rozhodně už natočil lepší filmy. V poslední době mě nepřesvědčuje obecně. A k tomu hudba. Jakoby nešlo napsat nový originální soundtrack s novými písněmi, které si s filmem spojíme a pak se k nim právě proto budeme vracet. Staré hity si rád poslechnu, ale dejme prostor něčemu novému, tyhle songy patří jinam. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ CGI zběsilosti, na které já do kina nechodím a obecně je nikdy nevyhledávám. Nicméně zaujalo mě hodnocení a snad jsem měla i jakési osvícení, že Spielberg mohl fakt dobře upustit úzdu fantazii a mohla bych pro tento případ udělat výjimku. Jsem ráda, že jsem na to šla, byla to super jízda, vizuál fakt mazec, příběh s myšlenkou, herci sympatičtí, ale že bych si z toho sedla na prdel, to asi ne. Každopádně uznávám, že kvalitu v tom najdete, nejsou to jen tak jakože nějaký počítačový efekty, tohle je prostě normální CGI art, se kterým bych já tedy práci mít nechtěla. A na závěr ještě musím vychválit scénu z The Shinning, kterou si po tomhle filmu bude pamatovat určitě každý. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zažíval jsem podobné pocity jako u Raubíře Ralfa, kdy se mi dostalo filmové pocty jiným filmům, hrám a vůbec všemu, co mám rád. Vizuálně je to místy tak úžasné, že jsem se šťastně usmíval a Spielbergovi musím vzdát hold, protože po čase zase natočil další svou kurevskou bombu, díky kterým je považován za nejlepšího režiséra vůbec. Oprávněně. 100% ()

Pitam 

všechny recenze uživatele

Kniha Ernesta Clinea je opravdu skvělá, vrátila mě o cca 30 let nazpět a nemohl jsem se od ní odtrhnout. Ne, že bych byl odkojený zrovna počítačovými hrami, ale i tak jsem část z nich minimálně viděl, některé si i zahrál (ač jsem nikdy nebyl nějaký velký hráč), zato hudební odkazy, veškeré filmy i další popkulturní „devadesátkové“ záležitosti jsem si při čtení připomněl, oživil a celá ta atmosféra na mě v knize působila tak nějak zvláštně pozitivně a nostalgicky. Proto jsem se na film opravdu moc těšil, což ale byla, jak už tomu tak obvykle bývá, chyba :) Samozřejmě by bylo dost naivní si myslet, že se do 140 minut vměstná tolik, co se vešlo do knihy. Jenže - já naivka - jsem si to prostě myslet chtěl :) Přitom film vůbec není špatný, to zas ne, jen zamrzela ta velká zkratkovitost prakticky u všeho, co bylo v knize zásadní. Spousta vynechaných souvislostí na úkor poměrně dlouhých scén plných digitálního pekla. Ale nejvíc mi nesedlo to, že film nakonec vůbec nepůsobil ani zdaleka tak retro, jak by měl. Ano, filmaři se snažili použít co nejvíce odkazů, ale ve výsledku si z předlohy vzali zoufale málo. Celkově pro mě trochu zklamání. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg prostě dokázal, že své řemeslo stále umí a je to v něm. Fenomální jízda, která je natřáskaná všema možnýma odkazama napříč dobou a úžásným soundtrackem a navíc neskutečně rychle utekla i přesto, že má skoro dvě a půl hodiny. OASIS je dechberoucně převedeno na plátno a já hltal každou možnou sekundu a musím říct, že jsou to vážně vizuální orgie. Mé nerdovské "já" bylo prostě ukojeno do syta. Rozhodně si musím přečíst i knihu a zažít tohle celé jestě písmenkovou cestou. Rozhodně jeden z nejlepších filmů, co jsem mohl za svůj život vidět. Díky pane Spielbergu! People come to the Oasis for all the things they can do, but they stay for all the things they can be. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

(Kniha čtena krátce před shlédnutím filmu). Jednoduchá a trochu hloupá geekovská fantazie, napsaná ale s láskou k určité látce, se dočkala svojí hollywoodizace. Všechno je ještě jednodušší, plošší a přístupnější pro masy, takže se veškerá láska k médiu ztratila. Z malé plnoštíhlé nerdky je najednou hubená hipsterka s trikem Joy Division a ze sociálně neobratného usmrkance je sebejistý balič. Zábavný, mělo to svý momenty, ale ve výsledku jen další zapomenutelný film (Jo, řekl jsem to - zapomenutelný. I když ti to tak teď přes všechen ten epický digibordel nepřijde, tak schválně, jestli si budeš za rok schopný/á příběh převyprávět.) Takže proč má zde tak vysoké hodnocení? Intertextualita. Aneb jak říkal ve své videoeseji Nerdwriter - měna současného Hollywoodu. Kromě spektakulárních scén divákům ke spokojenosti stačí odkazy na věci, co znají, a nic dalšího už neřeší. Po druhém podívání jsem musel hodnocení ještě snížit. Takhle líný (expozice, kam se podíváš), zkratkovitý, nudný a kýčovitý scénář je fakt urážkou pro někoho Spielbergova formátu. ()

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (více)

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

Reklama

Reklama