Reklama

Reklama

Ready Player One: Hra začíná

  • USA Ready Player One (více)
Trailer 1
USA / Indie, 2018, 140 min

Děj filmu legendárního režiséra Stevena Spielberga je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení Velikonočního vajíčka rozhodne přidat nenápadný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 353)

jakeer 

všechny recenze uživatele

Mix niečoho nám dobre známeho a niečoho, čo tu dlho chýbalo. Moderné, aj nostalgické. Neskutočná jazda. Jedinou výhradou je prehnane dlhá stopáž, pre účely deja to nebolo potrebné. A hoci nemám rád Spielbergovu tvorbu, tuto mi tie jeho cukríkové sentimentálne konce nevadili. Za mňa jeho najlepší film vôbec. P.S. James Halliday je vynikajúco zahraná a aj napísaná postava. Až sa to na tento štýl filmu nechce veriť. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tyjo tam bylo fakt úplně všechno. Hry, filmy, muzika a celý život geeka, Naprosto jednoduchý příběh obalený neskutečně krásným pozlátkem virtuální reality. Jakmile měl doma někdo kazetový hry, atari nebo první segu tohle ho bude bavit. Odkazy na všelijaký sci-fi, horory a akční filmy jsou vtipný. Přes dvě hodiny parádní akce a vizuálních efektů. Jen škoda, že jsem tuhle parádu neviděl třeba v Imaxu. Za mě 90% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Vizuálně jeden z nejlepších filmů poslední doby, bohužel příběhově naprosto dementní krávovina která přestane dávat smysl v momentě kdy nad tim začnete byť jen trochu přemejšlet. Závěrečnej monolog to celý pohřbil. ()

ruhebitte2010 

všechny recenze uživatele

Až moc dětské a naivní a hlavně klasický Spielberg s happyendem. Už vidím, jak za 30 let budou teenageři obdivovat popkuklturu 80´ 20.stol.. ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Jako fakt zábavná herní špílka s miliardou popkulturních odkazů, jen škoda, že to je moc týnejdžrovský. ()

Dallon 

všechny recenze uživatele

Poctivě natočený blockbuster se vším všudy. Lze se stěžovat asi jen na jedinou věc. Předloha je ještě o něco silnější. 8/10 ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Mne se to libilo hodne.Takova scifi-oddechovka.Film podle hry,ktery se odehrava ve fiktivni budoucnosti.K tomu to reziruje muj oblibeny reziser Spielberg.Nebojim se dat 5 hvezd.Napadite a originalni!Snad jen by to mohlo byt trochu kratsi...Vynikajici scifi film s podmanivou a energii nabitou hudbou,ktera je sem tam slyset i v radiu.Rad se k tomuto filmu nekdy vratim...Hlavni hrdina neni spatny a jeho pritelkyne je celkem hezka. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Jsem dement. Dlouho jsem tenhle film přehlížel. Když byl nový, neoslovil ani popis děje, ani herci (výjma Pegga/Rylance) a Spielberg měl v té době u mě špatné renomé kvůli filmu Tintin. Takže jsem to přešel, ani neviděl recenze, hodnocení, nic. 4 Roky poté na to náhodou narazím na Netflixu na chatě a v záplavě špatných filmů jsem tenhle zvolil jako ten méně špatný - Přeci jenom, je to Spielberg! A ono jackpot. Od začátku do konce jsem do toho byl zažraný. Jak jááá se jenom spletl.. Na tenhle film by se vyplatilo jít do kina - Naprosto vtažený do děje a záplavy akce jsem sosal každou minutu. Ve finálně se Pegg odhalil a  já málem uronil slzu. Výborný film. Výborný happyend. Takhle se dělaj filmy! ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg natočil další film, který vstoupí do dějin. Takhle dobrou popcornovku jsem totiž v kině už dlouho neviděl. Možná dokonce nikdy. Z trailerů jsem nebyl moc na větvi, ale říkal jsem si, že to je Spielberg, takže šance, že to bude špatné je dost malá. A jak jsem řekl, tak se taky stalo. Jen co začalo hrát hned na začátku Van Halen, tak jsem věděl, že to bude dobrý. A taky že jo. Bylo to HODNĚ dobrý. Knihu jsem nečetl, takže nemůžu soudit, jak moc se film drží předlohy, ale jinak s klidem můžu prohlásit, že Spielberg natočil něco, o čem se bude ještě dlouho mluvit a co si myslím, že po čase s přehledem skončí v mé TOP10. Všechno funguje výborně. Propojení reálného světa s OASIS funguje báječně, muziky mohlo být klidně víc (oh boy, 80tky rocks), příběh super (i když je to klasicky kýč místy), easter eggs tolik, kolik jen budget utáhl, fakt všechno je boží. 140 minut uteklo jako voda a já chci ještě víc. Herecky nad všemi vyčnívá Mark Rylance, který se mi začíná zamlouvat čím dál víc, a jako v Bridge of Spies, tak i tady si dost hlasitě říká o sošku. Mělo to pár slabších momentů, ale jsem tak zaslepen superlativy, že jsem na ně zapomněl. Královsky jsem se bavil. Geek orgasmus a minimálně 90%. “I created the OASIS because I never felt at home in the real world. I didn't know how to connect with the people there. I was afraid, for all of my life, right up until I knew it was ending. That was when I realized, as terrifying and painful as reality can be, it's also the only place where you can find true happiness. Because reality is real.” ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Nejsem cílová skupina laciného povrchního popcornu, pro mě je to nejnudnější Spielberg. Zkušené řemeslo cílované na teenagera, efekty za hodně peněz, krásný obal, avšak prázdný obsah. Pochvalu dostává jen kamera a částečně režijní práce, střih, akčně videoklipové sekvence, efektní rychlé zoomy, průlety scénou, tam je nějaká kvalita. Ovšem scénář - stačí se podívat na filmovou historii scénáristů. Je to lepší než poslední komiksy, úroveň je někde na směsici všech těch Terminátorů, Star Wars, Batmanů, Tronů a slátanin jako G.I.Joe - tedy řemeslně dobré, ale infantilní, přeplácané, tuctové a zbytečné. Ready Player One má zběsilé tempo - jde o nejrychlejší Spielbergův film, nic moc jiného kromě akce ve filmu ani není, asi tak 100 nahodilých odkazů na filmy a hry, bohužel je to jeho nejslabší sci-fi. Takže film jen pro fanoušky žánru... Viděno v IMAX 3D (prostorový efekt mírně nadprůměrný), 55 %. ()

xmatysekx 

všechny recenze uživatele

Ready Player One je něco jako epileptický záchvat . Osmdesátkový hry hozený do třech dé a milionu roztodivných barev, trochu stříknutý tou 80's hudbou ale tak nějak na půl, a všechno to bliká a řve jak na pouti. Knihu jsem nečetl, 99% z her jsem neznám a tak 85 ani neznám. Nějaký to Rozsvícení od Kinga jsem taky neviděl. Ve chvíli, kdy je to celý natočený jako chvalozpěv na osmdesátky, mi to asi pak nemá co říct. Od cenění osmdesátkovejch beatů a synťáku tu mám Guardians of the fucking Galaxy . Oušit. Tohle mě moc prostě nebavilo. Nejvíc se mi ve finále líbily scény z tý skutečný reality. Kde byly vopravdový guny a auta, jak je znám. Celý to efektový a divnotvorný OASIS mi připadalo dost odfláknutý a tvůrci se tedy rozhodně nedrželi onoho hesla 'jen fantazie je tvoje hranice' nebo co a svět byl vlastně dost uťáplej. To, že nikdo nebyl schopnej za ty roky přijít na to, jak najít byť jediný klíč je samozřejmě taky divný. Ps: Bydlení ve věžích mi příjde svěží a nemyslná myšlenka, která samozřejmě s filmem neměla moc co dělat, ale i tak, dobrý. ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Asi jsem zdá se jediný, kdo od filmu očekává něco víc než jen slepenec odkazů na jiný díla. Jasně bavilo mě objevovat, co všechno tam tvůrci nasypali. Bavila mě hudba. Bavily mě klišé spojený s online hraním. A to je všechno. Jako film jde o tuctový předvídatelný blockbuster s plochýma a nezajímavýma postavama bez vývoje, což je obzvlášť bolestivé u záporáků. Ben Mendelsohn si zahrál naprosto to samé co v Rogue One, což je škoda, protože jako herec má navíc. Hra je sympaticky vymyšlená a vlastně jako hlavní zápletka super, kdyby to celé mělo aspoň nějakou hloubku. Takhle plochý film bez vlastní identity bych od Spielberga prostě nečekal. Žádná skutečná originalita, žádná pořádná invence, žádný překvapení. Od začátku víte, jak to bude probíhat. Postavy neprochází žádným vývojem, neřeší žádná skutečná dilemata, stejně jako autoři nenabízí nic víc než sérii pouťových atrakcí. A když už se najde náznak pořádné hry, odpálí to titulek "skutečná realita" - dementní divák přece nesmí ani na vteřinu tápat a přemýšlet! Vše nakonec zakončí skutečně oduševnělé poselství, které nám postavy raději třikrát zopakují, abychom o něm nepochybovali: Žijte víc v realitě, je to totiž jediná realita, kterou máme. Wow, to je taková myšlenka, že jsem si musel po filmu zahrát nějakou onlinovku, abych na to rychle zapomněl. Co tedy zbývá? Barevná akce, která se vznáší od super zajímavé (klub) po tuctový digitální a přehnaně přeplácaný bordel, ve kterém se evidentně nevyznali ani tvůrci. Výsledkem je, že třeba závěrečná bitva byla - i přesto že do ní mohli dát autoři úplně cokoliv, protože je nic nesvazovalo - nudná a nezajímavá. Prostě všechno už jsme někde viděli lépe. Jo, ten film mě zklamal. Zklamalo mě, že skoro na 90 procent na CSFD stačí film bez hloubky, bez charakterů, bez vývoje, s řadou okatých logických nesmyslů a bez pořádné myšlenky. Dávám 60 % za ten jeden velký crossover (nejen ve scénách, ale i v oblečení, předmětech, dialozích), za Osvícení a za hudbu. PS. Film stvořený pro product placement. Jen Tracer z Overwatche jsem tam viděl asi čtyřikrát ;) ()

Wajsik 

všechny recenze uživatele

Přesně kvůli takovým zážitkům sleduji filmy. Ten čas kdy na nic nemyslím a nechám se vést. Spielberg to opět dokázal. Servíruje zde nejlepší Sci-Fi za poslední roky. Při závodě kvůli prvního klíče jsem skoro nedýchal. Těch odkazů na ostatní filmy tam je mnoho, a proto je jedna projekce naprosto nedostatečná. Ze všech si dovolím vyzvednout můj milovaný Back to the Future, který byl téměř v každé scéně. Nezbývá mi než poděkovat a doufat, že nás Steven bude ještě dlouho těšit svým uměním. ()

merit1 

všechny recenze uživatele

Nie som cieľová skupina a dokonca ani fanúšik Spielberga. Lenže vôjsť do kina s predsudkami a vopred udeleným hodnotením, môže znamenať, že budem musieť priznať predpojatosť. Videla som vyzretý film, kde teenage obsadenie nie je vôbec otravné, scenár napriek absencií výraznejšej originality nenudí, posolstvo zasiahne aj bez toho, aby bolo okato predhadzované v každom druhom dialógu a animované spracovanie, ktoré filmu vládne, nepôsobí ani chvíľu rušivo ( a napr. tanečno-akčná scéna v klube má takmer kultové parametre ). Snáď len posledná tretina filmu mohla byť o niečo kratšia. Realita, alebo virtuálny svet ? Vlastne si nie som úplne istá, či je v prežívaní veľký rozdiel, ale je jasné, že v oboch svetoch nakoniec hľadáme to isté – hodnoty. Poznámka: znalosť všetkých odkazov naozaj nie je nutná, som toho dôkazom. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem film s nejvíce CGI efektů a taky jsem se ho dočkal. Moc sice hry nehraju, ale Spielberg se toho skvěle ujmul, takže každou postavu, co jsem neznal, tak byla v mžiku představena, takže můžu vřele doporučit i lidem, kteří počítačovým hrám tolik nerozumí.. Výborní herci, hlavně se mi líbila Olivia Cooke, jelikož mi ta herečka přijde prostě strašně roztomilá a přiznejme si to, kdo z dnešních teenagerů nemá rád holky gamerky. V podobném smyslu mě také překvapila Aech ( Lena Waithe), u které jsem chvíli váhal, jestli je to holka nebo kluk, přeci jenom nehrála v moc známých filmech/seriálech. Každopádně celkově je to v některých chvílích i vtipný, dobrodružný film, který mohu jen doporučit! Ode mne získává zasloužených 82%. /kino2018/ ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Teen Matrix, který je hodně volným zpracováním parádní knížky. Pár nápadů je tady fain (závody, "ten" film), celkově jsem byl ale po skončení dost zklamaný. Teď (o 4 dny později) už to tak kriticky nevidím, ale pořád si myslím, že by tohle v rukách někoho mladšího (sorry Stevene) bylo mnohem lepší. ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Okrem veľkého množstva popkultúrnych odkazov vložil Steven Spielberg do tohto filmu ešte jednu podstatnú vec... Svoje srdce. Je to cítiť z každého obrázku. Ready Player One je živou a priamočiarou filmovou zábavou pre široké publikum, v ktorej sa nehrá ani na istotu, ani o plnú kasu. Čistá detská radosť. ()

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (více)

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

Reklama

Reklama