Reklama

Reklama

Ready Player One: Hra začíná

  • USA Ready Player One (více)
Trailer 5
USA / Indie, 2018, 140 min

Děj filmu legendárního režiséra Stevena Spielberga je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení Velikonočního vajíčka rozhodne přidat nenápadný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 356)

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Počkal jsem si 14 dní po premiéře, počkal jsem si na DOLBY ATMOS - docela fajn zvuk :). Ale udělal jsem dobře. Hned na začátku musím říct, že období Halliday zasáhlo i mě, přesně ty první krůčky s osmibity, dračí doupě dlouhé hodiny a celá popkultura přelomu 80/90 let. A když vyšla kniha, hltal jsem jí tak, jako nic jiného hodně dlouho! A pak přišel film, nejprve obrovské očekávání, pak dle recenzí a hodnocení obrovské zklamání hlavně po dějové stránce. Proto jsem si dal načas a smířil se s tím, že jdu na zhovadilou slátaninu která se lehce inspiruje knihou. Díky tomu jsem byl schopen poměrně hodně oddělit knihu a film a byl jsem příjemně překvapený - parádní film, emoce, efekty, dynamika - bez hluchých míst. Nečíst ale knihu, mnoho věcí by nedávalo smysl a po zhlédnutí filmu jsem i pochopil, že narvat všechny emoce a pohnutky proč postavy dělali to co dělali by se prostě do filmu nevešlo. I tak pokud hodnotím film tak za mě velké překvapení. Plný počet bych dal jedině že by film kopíroval dějově knihu, protože kniha je nepřekonatelná! ()

kvardis odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se bavit , vážně chtěl, ale nešlo to. Zbytečných 140minut v mém živote, lepší je ten film nevidět. Vrchol trapnosti byl Chucky.Chci rychle zapomenout. Nerozumím tomu , že jsou lidi z tohodle unešení, bože jděte do prdele. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí této nerdské šílenosti jsem měl neutuchající touhu chopit se knižního originálu a udělat si svůj vlastní názor. A tak jsem si ho přečetl a musím říct, že se mi moc nelíbí, jakým směrem se film vydal. Knižní pojetí se mi zamlouvalo o parník víc a je znát, že zatímco knížka je od nerda pro nerdy, film si na něco takového pouze hraje. Ano, je tu pomrknutí na populární videohry, filmy atd, ale to je co se týče nás geeků tak všechno. Hon na vejce je ve filmu dost ubohý a je to tam až zoufale okatě vykonstruovaný a na náhodu (couvat do zadu, ha! Jak geniální...). Oproti tomu v knize (ano srovnávám nesrovnatelné a je mi to fuk) gunteři opravdu museli mít nějaké znalosti a museli i něco umět. Film šel cestou "znáš odpověď, dokážeš to splnit s prstem v nose" a to je pro mě osobně největší zklamání. Jakoby tvůrci vůbec nepochopili podstatu knihy (nebo úplně minula mě), ale Halliday chtěl, aby byli všichni blázni do stejných věcí jako byl on sám a toho by nedocílil tak, že dá klíč kdekomu, kdo si kousek couvne. Když bych se kompletně oprostil od toho, že to nějakou knižní předlohu má, neměl bych problém s tím váhat i o pěti *, protože to je prostě nerdská atomovka, kterou už nejspíš zase dloooouho neuvidíme. Nicméně knihu jsem četl a pokud bych si měl vybrat, zda vzít do ruky opět knihu, nebo si opět pustit film, vždy by to vyhrála právě ta kniha, která tento příběh vypráví daleko lépe a poutavěji. 75% ()

Loxias 

všechny recenze uživatele

Tak sem si to konecne odbyl. Takze na tohle sem se toho 3/4 roku tesil?! What the fuck?! To tam nemohl nechat jednu jedinou vec?! (I kdyz kominy byly fajn, tak teda aspon dve 🙂) Velky zklamani. Z ducha predlohy nezbylo nic. Je to, jak kdyby Disney natocilo Star wars😞 ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Je Vám kolem 30-ti a vyrůstali jste kolem filmů jako Návrat do minulosti, Železný obr, Spawn a her jako Halo nebo Doom? Tak tohle je film přesně pro Vás. V knize je údajně těchto pomrknutích mnohem víc a mají i hlubší významy, ve filmu to jsou ale "pouhá" pomrknutí, který Vám mají jen vykouzlit úsměv na tváři a nemají sebemenší jiný význam. To ale vůbec nevadí, protože v momentě, kdy přistoupíte na tuhle hru (a na "velikonoční vejce" (viděno v dabingu)), film Vás v první minutě slupne a vyplivne za 2 hodiny! Úvod trvá snad minutu a všechno zjišťujete za pochodu, přitom to je ale krásně přehledný a zatraceně sexy. Málokrát se mi stalo, že bych byl z něčeho takhle odvázanej a užíval si to. A i když má film přes 2 hodiny, některé scény by možná zasloužili větší péči co se emocí týče (narážím na jednu "smrt" v závěru, kdy někdo udělá most), přesto to týhle vymazlenosti moc rád odpustím a místo toho Vám řeknu "nečekejte a jděte na to"! Je to parádní popkorn, který je přesně pro kina a tímhle si Steven u mě zase po čase šplhnul. ()

Jolee 

všechny recenze uživatele

Jako na to, že jsem v podstatě skoro 140 minut pozorovala video-hru, kterou za mě hraje někdo jinej, tak mě to dost bavilo. Skvělá dystopie na děsivý, nicméně ne nepravděpodobný, vývoj virtuální reality. ()

Jazz06 

všechny recenze uživatele

Herní svět je velmi dobrý. Sekvence se Shining je super. Příběh z reálného světa já totální pi****na. Ve virtuálním světě to byla pastva pro oči, na každém kousku obrazovky jsem hledal další pop-kulturní odkaz, ale jakmile se děj přesunul do reálu, strašně jsem se nudil nebo se smál, jaká je to blbost. Nechápu, proč je půlka filmu narvaná odkazy, které můžou pochopit jen dospělí diváci, ale hlavní zápletka je jak pro osmileté diváky. Navíc je to zbytečně natahované. Kdyby to celé bylo jen z herního světa tak bych byl nadšený, ale zbytek filmu je odpad, který to celé sráží na pouhé 3 hvězdy. ()

nwx odpad!

všechny recenze uživatele

Hroznaaa nuda. Film pro male deti, ktery ale pouziva odkazy na neco, co ty deti ani nepochopi, no a v pripade dospelych ti to sice pochopi ale zase film dejove pro ne infantilni blbina, nudna pocitacova hra prevedena na filmove platno. Zklamani. Spielberg asi chtel mit take sveho Avatara, jako ma Cameron. No, nepovedlo se. Nechapu proc nad timto paskvilem tady tolik lidi onanuje, nekteri tu pisi doslova diplomove prace, "intelektualni" ody a vylevy na cele stranky. Uf, lidem staci fakt malo a maji vanoce. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Jop, přesně takovej pohodovej výlet do virtualní "Spielberg" reality v jakou jsem doufal. Nějakej geek a nerd zrovna nejsem, ale ty odkazy na filmy a hry co jsem viděl a zapařil jsem poznal a to potěšilo :) Pak přišli chvíle, kdy si říkám: "jooo to je ten, sakra jak se jmenuje.." nebo "ty vole i to tam dali, kurna kde jsem to viděl?" Hned bych googlil a vzpomínal, ale z toho rozjetého vlaku jsem nechtěl vystoupit, palec hore. Samozřejmě nesmělo chybět trocha poselství pro ty příští a dnešní generace a velice pěkný záběr, jak všeci na ulici jsou s VR helmama a bojují v OASIS. Knihu jsem nečetl, ale asi by stála za to :) Nic moc proti nemám, ale nejhorší na světě jsou ty velké oči.. Teď si nevzpomenu, v kterém filmu jsem je viděl poprvé, ale iritují mě nepopsatelně... :D Být dvojka, a bez očí, klidně bych dal :D 8/10 ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Pan Steven je už starý a konzervativní pán, od kterého lze v dnešní době očekávat přinejlepším oscarovku na zakázku nebo mainstreamový popcorn. Ale komu jinému svěřit takové dvě látky než někomu, kdo má řemeslo v malíku a kritiky na párku? Spielbergovy mnohaleté zkušenosti zkulminovaly do epického blockbusteru, na němž mu neujela ruka ani o milimetr. Ready Player One je natřískaný atrakcemi, nápady, efekty, přehlednou akcí, na kterou koukáte s pusou dokořán, a vůbec všemi proprietami, které může člověk od blockbusteru chtít (včetně sympaticky jednorozměrných vedlejších postav). Expozice by sice mohla být o něco výřečnější a "pohádkový" soundtrack sem tam nekoresponduje s vážně laděným příběhem (zato osmdesátkové hitovky sem padnou jak prdel na hrnec!), ale znáte to - když miluješ, není co řešit. A je samo sebou, že fans klasických filmů a popkultury obecně se budou rozplývat blahem. Celá Shining pasáž pro mě byl jeden dlouhý orgasmus. Highlight disco dance v klubu. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Popkultúrnymi odkazmi nabitý mierne nostalgický megafilm. Musím povedať, že sa to Stevenovi podarilo. Film je sám o sebe zaujímavý, aj keď to čaro mu pridáva skvelý nápad života v OASIS-e a čerešničkou na pomyselnej torte sú všetky narážky na poslednú tretinu 20. storočia. Nič nie je násilné, všetko hrá tak, ako má. Je to možno aj dôsledok toho, že ani v hernom systéme OASIS nie je nič nemožné, takže sa tvorcovia mohli vyblázniť. Samozrejme film obsahoval aj pár nelogických vecí, sem tam sentiment a klišé, preto nedávam 5*, ale bolo to blízko. 8,4/10. ()

Rawar 

všechny recenze uživatele

No nevím no. Knížku jsem četl a byla docela ucházející a pokud by se toho Špilberg držel, mohlo to být o dost lepší. Takto vytvořil normální popcorn pro děti, které budou poteplizovat o tom, kolik perfektních narážek na osmdesátky tam bylo. Ale ta knížka vážně nebyla jenom o tomhle. I když Osvícení bylo uděláno hezky, tímto výčet pozitiv končí. Hlavní hrdina nechuťák, hlavní záporák nesmyslně přetransformován na šišlavého mamlase a předně však skutečnost, že hlavní myšlenky knihy byly nevyřčeny, mě dokonale odradily. Jak říkám, pro děcka ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Solidní film, na to, že je to od Spielberga. Tentokrát to ale nebylo zdaleka tak jalové, jak u něj bývalo zvykem. I tak by mě ale zajímalo, jak by ten film vypadal, kdyby si ho vzal do parády někdo drsnější. ()

Listyx 

všechny recenze uživatele

Fajnová záležitost. Během filmu jsem ani jednou neměl chuť to vypnout, postavy mě vůbec neprudily a scénáristi co se mě bežně snaží srát měli dovolenou. Boží. Boží x2 pokud si člověk vychutná narážky :) ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Parádní dobrodružná jízda. Knihu jsem četl před několika měsíci a okamžitě si ji oblíbil, no a Spielbergova filmová verze mě dostala úplně stejně. Něco takhle hravého mi u filmu v posledních letech strašně chybělo. Steven to má pořád v malíčku, však je to režisér, co si každý záběr dokáže pohlídat tak, aby mu vypadal skvěle. A že to skvěle vypadá! Vizuální lahoda, přesně takhle jsem si tu OASIS představoval při čtení. Film se sice od knížky celkem liší, hlavně co se úkolů o klíče týče (uff), ale chápu, že sledovat půl hodiny někoho hrát starou arkádu není taková zábava, jako závod s T-Rexem a Kongem. Navíc strašně potěšil level z Osvícení, jenž jsem viděl nedávno poprvé a okamžitě si to zamiloval. Jo, ten režisér Spielberg má celkem dobrý vkus. Mimochodem, už chápu proč soundtrack u Infinity War nezněl tak skvěle, Silvestri se totiž pořádně vyřádil tady. Já si říkal, proč mám chuť si pustit theme k prvnímu Kapitánovi, že to zní nějak podobně! ()

waska 

všechny recenze uživatele

po trailerech jsem se toho trochu bál, ale po celém filmu jsem po právu nadšen. Perfektní jízda od začátku do konce. Neotřelé, zábavné, akční, svěží ! Super ! ()

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (více)

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

Reklama

Reklama