Reklama

Reklama

Ready Player One: Hra začíná

  • USA Ready Player One (více)
Trailer 3
USA / Indie, 2018, 140 min

Děj filmu legendárního režiséra Stevena Spielberga je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení Velikonočního vajíčka rozhodne přidat nenápadný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 356)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Zrozen pro velké plátno. Spielberg zábavně namíchal melancholickou poctu videoherní kultuře, moralizující kritiku virtualizace každodennosti a korporátní dehumanizace a varování před potenciálem naprosté kontroly díky technickému rozvoji a zkonstruoval obraz podivného kultu osobnosti. Nejsem si ale jistý, jak to může fungovat mimo kinosály. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpátky do budoucnosti, Terminátor, Vetřelec, Moucha, Osvícení, Jurský park, Mortal Kombat, Chucky, Godzilla, Excalibur, King Kong, Železný obr, Tron, Batman, Superman, Horečka sobotní noci, Dobrodružství Buckaroo Banzai napříč osmou dimenzí, A-HA, Billy Idol, Van Halen, New Order, Duran Duran, Bee Gees Rush, Depeche Mode, Twisted Sister, Blondie, Daryl Hall + John Oates, Tears for Fears, Joan Jett and The Blackhearts, Prince.....Anal natrah, urltwas betcham, dochiel di enve. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velmi silný a dobře propracovaný snímek, který však opět nenabízí nic nového, jen zajímavější pohled skrze virtuální realitu - hru na reálný svět okolo.. se kterým se můžou v mnohém protnout... PS: Silvestri je cítit na každém kroku svých tónů, místy až do "predátorského soundtracku".. :-) A Spielberg.? Jeho rukopis bych opravdu již nepoznal.! :-( ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak konečně to Steven Spielberg dokázal. Byl jsem přesvědčený, že tento režisér prostě nedokáže udělat takový film, kterému bych dal plný počet a dokázal to na sklonku své dlouhodobé kariéry. :D Určitě za to mohl skvělý výběr tématu a téma příběhu, který prostě musí zafungovat na každého, kdo vyrůstal v době, kdy vznikaly hry či filmy, na které tento film dobře odkazuje. Ale rozhodně to nebyla zásluha Spielberga, kdyby to natočil kdokoliv jiný, tak by se mi to také určitě líbilo, když jsem ulítlej na takovouto mytologii. Jediné co mě možná mrzí, že i když tu je velký prostor tak prostě na hry či filmy není čas, takže jsou tady jen takové úlomky, které ale potěší. Freddy se tu moc neohřál, aspoň že Chucky tu měl tu svou chvilku slávy. Jinak příběh je standardní a povedený. Nezlobil bych se, kdyby se natočil nějaký prequel nebo něco takového ze světa Oasis, protože nevyužitých míst bylo až moc. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Vizuálně překvapivě dobrá záležitost. Ano můžete zde vidět robocopa vedle terminátora, samuraje, kyborga, androida, humanoida a mnoho dalších. Což je pro plno nerdů fantazie. Pravda, že i mě se líbil útok uživatelů na IOI věž za hudby We're Not Gonna Take It od Twister Sister. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Po nekonečných píčovinách typu Válečný kůň se Mistr vrací v plné formě. Vizuál hodný nejdivočejších Bessonových fantazií, miliony odkazů a narážek na celou éru scifi a popkultury, a navrch parádní DeLorean jako klasika klasik ,,, zkrátka a dobře,, bavil jsem se skvěle a rozhodně se nevidíme naposledy ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ideálnymi divákmi sú v tomto prípade fanúšikovia a nadšenci do filmov a videohier najmä z obdobia od 80.rokov do súčasnosti, prípadne tí, ktorí sa v oboch vyznajú aspoň orientačne. Neznalosť nebude vadiť v pochopení deja, pretože ten je pomerne jednoduchý a univerzálne zrozumiteľný, ale neužijete si tak všetky tie narážky a odkazy a tiež vám pravdepodobne nedôjde zmysel niektorých scén. Vzhľadom k dynamickosti a svižnému tempu rozprávania to vyzerá, ako by Ready Player One cielil hlavne na mladšie publikum, pritom ale možno predpokladať, že príliš mladí diváci nebudú nutne poznať Osvietenie od Stanleyho Kubricka, Železného obra od Brada Birda či najstaršie videohry pre konzoly Atari 2600. Atraktívne plnenie skrytých úloh dopĺňa vedľajšia romantická línia, motív boja odvážnych jedincov proti zlému korporátnemu záporákovi a epické akčné scény, ktoré netrpia neprehľadnosťou. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"I never felt at home in the real world. I just didn't know how to connect with people there. I was afraid for all my life, right up until the day I knew my life was ending. And that was when I realized that... as terrifying and painful as reality can be, it's also... the only place that... you can get a decent meal. Because, reality... is real." ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Můj ty skutku, tolik velikonočních vajec jsem jaktěživ neviděl.... Spielberg očividně nestárne a proto si tentokrát vzal na paškál milostný dopis všem mužům a ženám kultury – zkrátka všem, co zasvětili život pop-kultuře – a dal vzniku prvotřídní nostalgické krasojízdě skrze žánry i fikční světy a tuctovému blockbusterovému spektáklu, který prostě nemá obdoby, protože takovou podívanou ještě nikdy nikdo nenatočil. Retro je prostě cool. Kdo nečetl knižní předlohu, nepochopí. Prvotřídní aprílová zábava. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Jeden s tých filmov, kde je film lepši ako jeho trailer. Steven Spielberg znova dokazuje, že vie sfilmovať každý jeden žáner. Ready Player One je film, ktorý je nie len nabitý bombardujúcou akciou, ktorá je plná (potešujúcich) odkazov hier a filmov a preto aj pri vyše dvoch hodinách film super plynie a nenudí, ale hlavne v ňom všetko funguje. Príbeh ma čo ponúknuť a čím zaujať, herci sú výborne obsadený a každému jeho úloha sedí až po slizkého Mendelsohna. Efekty sa doslova vylievajú s plátna pri tom množstve, ale nieje to nepriehľadný koncert jedničiek a núl, práve naopak, všetko tu má svoje miesto. Taktiež aj hudba od Alana silvestriho skvelo pasuje. Dávno som sa pri filme takto nebavil, technicky brilantne a zároveň Spielbergovsky dobré. Obľúbený soundtrack: Main Title, Looking For A Truck. 90% - 5* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Po třetí kinoprojekci musím svůj původní názor pozměnit - Ready Player One JE dokonalý rodinný blockbuster. Film odvyprávěný s lehkostí a precizností srovnatelnými s Jurským parkem nebo Počátkem. Absolute Cinema Experience. Recenze zde. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

2 hvězdy a 1 za sexy japončíka. Jako vášnivý hráč bych asi měla mít radost, ale LitRPG je zrovna moje silná stránka, takže se nemohu zbavit dojmu že... to bylo až příliš popkulturní... to bylo až příliš klišoidní... tam bylo až příliš mnoho nelogičností... a taky mi vlastně trochu unikla zápletka a cíl záporáka... hlavní hrdinka je opět štíhlá, krásná a s odstínem vlasů, nad kterými mnoho mužů hýbe rukou v kalhotách. Vize scénáristy je poté udělat jí skrvnu na tváři, cožji má asiproměnit v neatraktivní hráčku. Jo jasně... A hlavní hrdina je mega nesympatickej. Zato vždycky přesně ví, na jaké video se má podívat. Ani zdaleka mě to neposadilo na zadek. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Hned ze začátku si dovolím to nezdržovat a rovnou řeknu, že Ready Player One je splněný sen. Úžasně působící látka ze které mohl vzniknout jak jeden z nejlepších filmů všech dob tak totální slátanina vznikla nekompromisní masírka všem filmovým geekům. Ready Player One je sci-fi a navíc se odehrává ve virtuální realitě kde se může stát prostě cokoliv protože hranice je pouze fantazie. To znamená, že na plátně je to k vidění opravdu mnoho a nikdy z toho nevzejde nepřehledné peklo. Knihu jsem nečetl (I když se jí už 2 roky pokouším dohnat) ale ten film má prostě perfektní scénář. A vzhledem k tomu, že na něm pracoval sám autor předlohy Ernest Cline tak se tomu asi nelze divit. Steven Spielberg je zpátky v plný polní. Spielbergovi jsem poslední roky vyčítal, že se zbytečně drží při zemi i přes to, že má navíc. Konečně mě poslechl a odhodlal se k této látce. A je vlastně dobře, že film režíruje právě on. Ano, sice údajně změnil polovinu předlohy (protože prostě nemohl vykrádat sám sebe) ale právě Spielbergův klasicky styl režie který se pozná dodá filmu ten pravý styl. Nedovedu si představit, že by ten film režírovali ani takové režisérské jistoty jako Christopher Nolan či Matthew Vaughn. Právě Spielberg je tou správnou trefou do černého. Ready Player One doslova připomíná Spielbergovu starou práci. Jak jsem se před filmem bál, že ta digitální část bude hrozný peklo a bude to vypadat hrozně divně tak jsem od první představovačky OASIS ztratil všechen strach a plnými doušky si užil každou scénu v ní. OASIS je totiž opravdu magická a to až tak moc, že mě mrzí, že takhle pokročilá virtuální realita ještě neexistuje (A dlouho ještě existovat nebude). Je to vlastně film který si užijí jak mladá generace tak i generace pamětníků kteří právě vyrůstali na starých Spielbergových kouscích nebo podobných kultovních filmech té doby. Při tom všem zní perfektní hudba Alana Silvestriho a možná je dobře, že zrovna tady si Spielberg a John Williams dali pauzu. Silvestriho hudba totiž zní perfektně a dokonce párkrát zazní hudební motiv z Návratu do budoucnosti. Což mě donutilo k tomu, že pravděpodobně brzo znovu sjedu celou trilogii. Srdíčkem celého filmu potom tvůrce OASIS Halliday respektive jeho představitel Mark Rylance. Mark Rylance se postupně stává synonymem pro hereckého boha jelikož hraje vědátorského a trošku asexuálního Hallidaya s takovou grácií, že vlastně i přes celkem malou roli je nejlepší z celého obsazení. Čímž nechci říct nic špatného o zbytku obsazení. Tye Sheridan je totiž jako hlavní hrdina Wade hrozně fajn, Ben Mendelsohn si klasicky střihne cool záporáka a Olivia Cooke je hrozně roztomilá. Ale Rylance prostě táhne celý film o ždibeček výš. Celé to perfektně uteče i přesto, že film trvá 140 minut a jedná se o zatím nejlepší Spielbergův film v tomto desetiletí a chce to jenom doufat, že mu tahle režisérská kvalita vydrží i u Indiana Jonese 5. Ready Player One totiž ukázalo, že na to Spielberg pořád má a bylo by škoda kdyby se ukázalo, že šlo o čestnou výjimku. Ale to snad u Stevena Spielberga nehrozí. () (méně) (více)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Spielberg je stále majster, ale na túto latku je proste príliš starý. Film je o nostalgii za osemdesiatymi rokmi. On tú dekádu spolu-vytvoril. A to je rozdiel. Mal to dostať 30 ročný pankáč. Kľúčový problém je tón filmu. Napriek riadne ustrelenému námetu, je tu pomerne veľa relatívne vážne sa tváriacich scén a kameňom úrazu je nudný ultraseriózny záporák. Z môjho pohľadu boli len dve možnosti ako to nakrútiť: buď ako drsné dospelé punkové dystopické sci-fi (s najväčšou pravdepodobnosťou by film prepadol) alebo ako over-the-top prepálenú farebnú jazdu s preexponovanými postavami, ktoré ich predstavitelia maniakálne prehrávajú (presne ako v The Lego Movie). Ready Player One má bližšie k tomu druhému, no bohužiaľ sa nedokáže odpútať od hry na seriózny film smerom k totálnemu úletu. PS: Už som totálne znudený z hľadania easter eggov a odkazov vo filmoch. Bolo to cool pred 15 rokmi. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Úžasné retrovka kterou si naplno vychutná člověk, který pochytá ty tuny odkazů na staré "klasiky". Bylo to naprosto bombastické. Kdy jsem se tak naposledy v kině bavil? Ani nevím. Spielberg to prostě neskutečně vychytal. Můj favorit je úsek z filmu Osvícení. Druhá projekce, tentokráte v IMAX 3D pro porovnání na sebe nenechá dlouho čekat :) Jo a soundtrack si zaslouží svoji vlastní kapitolu, pecky od Van Halena, A-Ha, Bee Gees a dalších..[Cinestar Anděl] ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Věčné dítě Steven Spielberg se vrátil ke sci-fi. A je to comeback vskutku famózní. Virtuální realita, objevování nových světů, pocta slavným klasikám... Ten film nejde nemilovat. Stejně jako Tye Sheridana, ze kterého vyrostl herecky nadaný a nádherný mladík. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Moderný a svižný náklad s množstvom potešujúcich easter egg vsuviek (Shinning nemal chybu) a dokonca aj prekvapivo nesilenou romantickou líniou. Verím, že skalní geekovia museli mať z RPO ešte väčšiu radosť ako ja. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Geniální nářez a audiovizuální orgie! Mix pop-kultur několika generací, ve kterém si každý najde to svoje a od každého něco, ale nejlépe prostě všechno najednou. Nespočet odkazů, které na jedno zhlédnutí ani nelze vstřebat. Steven Spielberg to po dlouhé době opět dokázal. Slibné ambice na film roku. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dalo by se tady filozofovat nad stovkou věcí, ale k plnýmu kotli úplně stačí to, že jsem po víc než půl roce docházel z kina maximálně spokojenej. Dokonce si dovolím subjektivně konstatovat, že je to největší audiovizuální pecka od Millerova Mad Maxe. Doporučuju KINO! Btw. takhle měl vypadat už TRON: Legacy.... ()

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (více)

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

Reklama

Reklama