Reklama

Reklama

Ready Player One: Hra začíná

  • USA Ready Player One (více)
Trailer 4
USA / Indie, 2018, 140 min

Děj filmu legendárního režiséra Stevena Spielberga je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení Velikonočního vajíčka rozhodne přidat nenápadný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 356)

Tominni 

všechny recenze uživatele

Hra začíná. Svět, kde převládá virtuální realita OASIS. Svět, kde hlavní výzvou je souboj o tři klíče a následné zlaté vejce a k tomu celé OASIS k tomu. Ready Player One molhlo dopadnout různě, ale protože se ho ujal Steven Spielberg a Janusz Kaminski, tak se mi dostalo nádherného filmu, kde se plní sny, kde má dobro šanci a jako nádavek spoustu odkazů na osmdesátá léta.......ale......havně spousty zábavy, radosti, napětí a nedočkavosti, co bude dál. Tak, jak to umí Steven Spielberg. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Vizualne orgie, kopec paradnych zaberov a odkazov na slavne filmy. Pacil sa mi napad splacania dlhov pracou vo virtualnom svete a scena z Osvietenia. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Už knižná predloha u mňa bola na vážkach, teenagerská soft dystópia, kde všetci trávia väčšinu času vo virtuálnom svete a realizujú si sny nerealizovateľné v depresívnej naštosovanej unimobunkovej realite a zároveň celý svet trpí obsesiou po popkultúre osemdesiatych rokov. Problém s filmom je ten, že neobsahuje skoro nič z toho, čo bolo zaujímavé v knihe, dej je zhollywoodštený na jednoduchý slaďák a výsledkom sú pusté vizuálne orgie, ktoré sa cez diváka veľkolepo prevalia a nezanechajú nič hlbšie. ()

R.O.man 

všechny recenze uživatele

Futuro gamerske velkolepe filmove divadlo kde Steven Spielberg a jeho tym odovzdali naozaj vsetko. Naspeedovane od zaciatku az do konca, kde si hlavne gameri pridu na svoje. Fetch TV - Movie Box - 9.10.2021 ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Taková infantilní oddechovka. Od první minuty je jasné jak to dopadne, nějaké extra zvraty se nekonají, ale i tak jsem se docela solidně bavil. Tron Legacy jsem sice viděl hodně hodně dávno (a strašně mě to nebavilo), ale tenhle snímek mi ho maličko připomínal. Na rozdíl od Trona jsem ale po tomhle nechtěl bušit hlavou do zdi. 70% ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Ready Player One je pre mnohých herných fanúšikov dozaista splneným snom. Film sa asi najviac približuje pokusom preniesť na plátno videohernú atmosféru a "zhmotniť" ich náplň a obsah, ale zároveň sa snaží poukázať na prílišnú posadnutosť virtuálnym svetom, ktorý je jednou z pliag súčasného sveta. Dej je naozaj svižný, dynamický a nejaká nuda rozhodne nehrozí. Ďalšou dôležitou zložkou sú popkultúrne odkazy, zamerané prevažne na 80. roky. Či už v podobe klasických hudobných flákov, ale hlavne rôznych filmových diel, ktorých obsah je mnoho krát kľúčovou zložkou diania aj v tomto filme. Samozrejme, nie každého môže takáto audiovizuálna retro pocta zaujať, ale napriek tomu ide o skvelý blockbuster v úžasnom vizuálnom háve s výbornou Silvestriho hudbou. Seňor Spielbergo dokazuje, že to stále ešte vie. 80%. ()

Cermicek 

všechny recenze uživatele

Já si z filmu teda především vzal tu "vizi budoucnosti", která se nakonec kua nezdá ani tak vzdálená!!! Nacházíme se v r.2022 a META už nám ťuká na dveře..Co ťuká, doslova mlátí! S takovouhle se nám to tu rozjede ještě před 2025, kterej tvůrci označili za počátek OASIS. Kryptoměny, "en-ef-týčka", digi-artefakty směnitelné za oběživo,...mno nevim, neni mi z toho asi do skoku...a to se ještě nepovažuju za zatvrzelýho důchodce sveřepě uzavřenýho pokroku. Navíc jako bejvalej gamer by mi měla tématika filmu spíš učarovat (což se taky do značný míry stalo), ale ta načrtnutá budoucnost je pro mě až tak reálná, že z ní radost mít nemůžu. Klidně mi dejte nálepku oldskůláka, ale já si pořád radši půjdu zaběhat ven do hor/lesa, než abych si nasadil brejle a jiný digi-vymoženosti a šel se ukájet do virtuální reality...A za tim si stojim!!! ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Kéž by jednou virtuální realita vypadala jako v tomto filmu, tam bych utíkala ráda a klidně bych úterky a čtvrtky vynechala. Na to, že film je starý čtyři roky, jsem se k němu dostala až teď. Ze začátku jsem si myslela, že to bude nuda, ale bavilo mě to. A ty reference na filmy jako např. Osvícení nebo Terminátor 2 a taky Chucky byly boží. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Rukopis Stevena Spielberga bych tu opravdu nepoznal. Je to jeden z těch filmů, od kterých jsem měl celkem velká očekávání, v podstatě tak jako vždycky od Spielberga. No a dokoukal jsem to vlastně až napotřetí, ono je to takové celkem plné vizuálně poutavé vaty.  Není to můj šálek, nejsem žádná herní smažka, ale dobrý. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele

I po druhým shlédnutí mě to na čtyři hvězdy nedovedlo. Musí se tomu nechat vizuál a všechny ty easter eggy, ale pořád mě to nějak nechytlo. Ono pro starší hráče je to moc pubertální, a pro puberťáky je tam zase hodně věcí, který oni nepochopí... Je to někde na půl cesty, kdy se to snaží bejt pro všechny, ale nakonec to není ani pro jednu skupinu. Ale věřím, že se v tom hodně geeků najde, to zas jo. Za mě je to hezkej vizuál se sem tam pivedenejma referencema, který chápu a zasmeju se jim, ale jinak nic moc extra, asi jsem málo geek 😅 ()

Honzimir67 

všechny recenze uživatele

6/10 - Skvělý nápad, zajímavá myšlenka, ale na mě to působilo až moc přeplácaně. Přijde mi, že se film zbytečně soustředil na efekty, než na celkovou podstatu. Je to trochu škoda, jelikož si myslím, že to mělo velký potenciál a vlastně mě mrzí, že tento film nemohu ohodnotit více než třemi hvězdami. Avšak stále se nejedná o nic nepovedeného a přijde mi skvělé, že si človek díky tomuto dílu může představit jakousi alternativní budoucnost. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Oslava nerdství, znalosti popkultury a tvoření blockbusteru nynější doby, co probíhá skrze nostalgii k diváckému komfortu zábavy. V tom filmu je všechno, kvůli čemuž se dospělí ocitnou v kůži malého dítěte a nebudou chtít odejít a dospět, protože fantastický svět takového ražení se velmi těžko opouští. Přidejte k tomu herní reference mixnuté s láskou k filmu a prakticky už teď před vámi stojí něco, co jste vždycky chtěli vidět, ale nenapadlo vás, že to někdo kdy natočí. Jsi král Spielbergu a borec v jedné osobě. ()

Aundreyka 

všechny recenze uživatele

Dokonalost, naprostá vizuální dokonalost! Že takovýhle film nebude mít hluchý místa a budu ho po projekci chtít vidět okamžitě znovu, abych se mohla opět podívat do OASIS a zachytit další postavy z filmů a her, které mi poprvé utekly, to jsem opravdu, ale opravdu nečekala. Bravo, Stevene! ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Obrovská spokojenost! Předpremiéra 28. března 2018 v Cinema City 4DX. Těžko srovnávat s klasickým 2D nebo trošku lepším 3D, ale tohle prostě byla virtuální jízda se vším všudy. Čím méně znáte příběh, tím více vás to bude bavit. Už dlouho se mi nestalo, aby mě film s délkou 140 minut takhle bavil. Klidně bych si dal další hodinku nebo dvě pokračování. Vizuální efekty jsou na skvělé úrovni. Samotná myšlenka je ještě lepší. Pokud o něčem můžeme říct, že se jedná o nejlepší popcornovku za posledních x let, tak tohle je jeden z nejžhavějších kandidátů. ()

Matthew00 

všechny recenze uživatele

Film podľa môjho gusta. Hráči a fanúšikovia filmu si konečne prídu na svoje. Ready Player One priniesol niečo na toľko úchvatne, že sa tomu dá vyčítať len málo. Od hereckého obsadenia cez originálne prvky až k vizuálu a soundtracku to bol jeden veľký zážitok. Prispelo k tomu ako neopozerané obsadenie, skvelý režisér a dokonalá predloha. Hlavnému hrdinovi som veril, to jeho životné trápenie a to ako si užíval virtuálny život. Ready Player One je asi vymodleným filmom hernými fanúšikmi. Veľa ikonických postáv z hier alebo filmov tú zohráva istú rolu, a dokážete sa vcítiť do tohto sveta, a byť súčasťou neho. Film vám vleje dokonalý zážitok do žíl akosa deje pri videohrách aj s atmosférou. Presne to čo si od filmu predstavujeme, tu aj dostaneme. Ak by sa dalo niečo kritizovať, tak kliché príbeh a osud hlavného hrdinu, ale to krásne dokáže rozšliapať audiovizuál, atmosféra a zábavnosť. Pre nové publikum skvelá atmosferická zábavka, ktorá vás nepustí až po záverečné titulky, pre herných nadšencov orgazmus. ()

MGaaba 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně aktuálně překvapení roku... knihu sem bohužel nečetl ale po premiéře RPO se nemůžu dočkat až si to přečtu a představím si to sám ... Za mě 10/10 a holly hand granátu už chybělo pouze pověstné "Háleluja" ()

TinyMartina 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Trochu mě mrzí, že se film natolik odklonil od předlohy, kromě jmen postav tam v podstatě nezůstal kámen na kameni. Chápu, že hledání DnD hrobky na studentské planetě by nebylo tak zábavné jako adrenalinový závod, ale prostě prostě nevěřím tomu, že by na řešení někdo nepřišel mnohem dřív (i kdyby omylem). Stejně i v případě posledního úkolu - minimálně jednoho z těch všech IOI géniů by to prostě muselo napadnout. Pominu-li tyto kosmetické nedostatky, tak jsem se skvěle bavila a můžu jen vřele doporučit. ()

Maxa123 

všechny recenze uživatele

WOW! Sice to tu má 87%(v dobu psaní komentáře mělo) ale i tak WOW! Spielberg opět dostál svému jménu. Totální digitální jízda. Logicky se kvůli tomu nemohu příliš vyjadřovat k výkonům herců, protože záběrů na jejich tváře nebylo příliš, ale na poslech byli výborní. Sem tam vážné momenty střídající se s momenty až záchvatů smíchu, k tomu skvělé momenty back to 90. a skryté, no vlastně ne ani tak skryté, narážky na všechno možné od filmů až po kapely, především Mechagodzilla byla skvělá. Ani nebudu zmiňovat všechny staré hry a všechny Easter Eggy. A k tomu ta hudba, no prostě extáze. Rozhodně doporučuji. ()

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (více)

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

Reklama

Reklama