Reklama

Reklama

Ready Player One: Hra začíná

  • USA Ready Player One (více)
Trailer 1
USA / Indie, 2018, 140 min

Děj filmu legendárního režiséra Stevena Spielberga je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení Velikonočního vajíčka rozhodne přidat nenápadný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 353)

The_soloist 

všechny recenze uživatele

Absolutní pecka! Kdybych mohl, tak bych se Spielbergovi omluvil, že jsem ho odepisoval po filmech jako Obr Dobr apod. Ale to co předvedl tady, je něco výjimečného a možná i nadčasového. Nejvíce se mi líbily detaily, že člověk ve finální bitvě vidí Spawna, Tracera z Overwatche, Iron Giganta, prostě totální šílenost, která je vymazlena k dokonalosti. Zároveň je film po hudební stránce velmi dobře poskládaný, kde velikou roli hrají vypalovačky jako Joan Jett. Takže ve finále je tento film vlastně retro, které možná předběhlo svou dobu, což je neuvěřitelné. Pan Spielberg opravdu nepatří do starého železa a já jsem opravdu rád, protože s takovou vervou může Indiana Jones velmi, velmi překvapit. Na závěr bych chtěl dodat, že většina režisérů, scénáristů nebo producentů by si měla několikrát pustit tento film, aby konečně pochopili, proč je důležitá originalita a takové to srdíčko, protože je neuvěřitelné, když vás dokáže překvapit stařík, kterému je přes 70, celý život od něho hltáte Jurský park, Indiana Jonese, Ryana, Čelisti, Válku světů a už prostě nevěříte po tom všem, že vás stále dokáže překvapit, jenže on to dokázal. 5/5 ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Ready Player One: Hra začíná - tak vydržel jsem se sebezapřením až do konce, ale musím přiznat, že toto není můj šálek kávy. Tady už to dle mého názoru legendární režisér Steven Spielberg překombinoval a já chvilkami nevěděl, jestli se mám smát, nebo to brát vážně. Trochu mám obavy, kam bude směřovat další filmová tvorba. Poněkud mne překvapuje hodnocení 84%... Chápal bych dnešní teenagery, ale některé komentáře od "renomovaných odborníků" mne opravdu překvapily ... Osobně hodnotím za některé dobré triky 2*. ()

spoock 

všechny recenze uživatele

Necekal jsem to, ale film je o chlup lepsi jak kniha. Vystrihal se trapne pasazi z knihy, kdy jsem hodlal knihu hodit do kouta. Az na absenci hlubsiho hledani easter eggu, ktery by ve filmu nebyl zabavny, tak to Steve zvladl. Jeste bych ho trochu pokaral za preplacanost digi zavodu na zacatku a krapet neprehlednou valku na konci. ()

mr.siki 

všechny recenze uživatele

4,5* a moc nechybelo a dal bych 5! Mozna to kino by tomu pomohlo, ale i tak super zabava, hafo oblibenych postav ze vseho mozneho i nemozneho, co jde dokupy spojit a hlavne celou dobu i ted broucek v hlave, ze jiz brzy v nasich obyvacich... :) ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ posledný, vyslovene špičkový film veľkého majstra režiséra, ktorí diváci milujú a ospevujú ho za jeho tvorbu. Úžasné vizuálne triky, perfektná atmosféra, herci priemerní, ale postačujúci. Najviac impozantnú a zaujímavú postavu si zahral Mark Rylance. Nie je to tak vtipné, ako Posledná krížová výprava a tak majstrovský vystružené, ako Minority Report, ale zase sa ukázalo v čom je Spielberg najlepší. V rozprávaní neuveriteľných príbehov a v objavovaní neskutočných svetov. ()

Cerebrum 

všechny recenze uživatele

Jémináčku, on to tam Steven Spielberg pořád má! Už jsem ani nedoufal, ale naservíroval něco úplně jiného než se dnes točí a přitom se vrací na svůj počátek. A to na co si fanoušci knihy stěžují - osekání odkazů a romantická linka - díky za to, to je rozdíl mezi dobrým vyprávěním a uslintaných fandovských spisků. Hrozně mě to bavilo. ()

xtomyx 

všechny recenze uživatele

Vítězoslavné ANO pro tento absolutně neobvyklý snímek. V dnešní době nadčasové digitálně a moderně natočené. Jsem moc příjemně překvapený, jak jsem se nechal udivit a můj mozek nechápe jak to vše mohlo fungovat. ()

Mitch196156 

všechny recenze uživatele

Ok, tak jsem se opět minul s většinou. Nemám moc rád filmy, kdy hned od začátku vím, jak to skončí.. a pak každých pět minut se v duchu modlím o nějaký zajímavý zvrat, který mě přesvědčí o opaku. Už z traileru jsem si říkal, že tu část se super audiovizuálním, ale nejspíš emočně plochým crazy závodem nějak přetrpím a užiju si spíš tu část z reality, kde určitě bude nějaký hlubší smysl, nějaké poselství.. no, a nakonec jsem si nejvíc užil právě ty závody, které mi vlastně nakonec dávali asi největší smysl. Audiovizuál super, hm, ale já chci příběh, to si radši pustím dokument o ledních medvědech a užiju si to víc. Navíc asi nejsem jediný, kdo postrádal na konci nějaké lepší řešení toho srabu ve kterém se nachází tento budoucí svět.. Něco jako vybudování offline školy a zatraktivnění reality a ne jen povrchní malé omezení systému.. Ok, možná jsem to nepochopil a až si to někdy v budoucnu možná pustím znova, tak v tom uvidím něco víc a budu jásat jako ostatní.. ale momentálně tuhle pro mě nudnou blbost hodnotím 2/5.. a to hlavně díky té spoustě odkazů na ostatní filmy a příběhy, které si teď pustím o to raději. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo pútavé, ani po presýtení sa postavami a predmetmi z iných filmov počas úvodného závodu (auto z Mad Maxa, King Kong, Jurský par etc.) pozornosť diváka neopadne, zápletka bola dostatočne zaujímavá a kvalitne spracovaný dej na to, že celkovo od začiatku až po koniec filmu šlo vlastne len o jediné. ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Vyloženě jsem se nudil. Spousta odkazů (filmy, hry) které mi ale byly úplně ukradené, k tomu ne moc (aspoň pro mě) povedená grafika a příběh? Větší klišé bych si mohl představit jen těžko. Stejný scénář používá řada dětských videoher, což tenhle film řadí spíše pro dětské publikum. 83% hodnocení je pro mě hodně mimo. Ty stohy intelektuálních žvástů tady, to se ani nedá číst. ()

karmisa 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem od tohohle filmu tolik nečekala, proto jsem se do jeho shlédnutí tolik nehrnula, ale musím říct, že mě film opravdu nadchnul. Film slouží jako náhled do naší budoucnosti," jak asi náš svět, za několik desítek let bude vypadat", ačkoli je to trochu děsivý náhled, tak musím říct, že život ve virtuálních bublinách v tomto zpracování byl pro mě velmi zajímavý a opravdu mě bavil. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Ready Player One se povedl. Možná mě neposadil na zadek, možná jsem čekal odkazy na všechno možné více vypointované (většina těch herních/komiksových/wahtever postav prostě jen někde projde kolem - více situaci jako byl Goro s vetřelcem mi zkrátka chybí) a příběhově je to taková ta klasika. Spielberg do toho určitě dal srdce, ve filmu vlastně všechno šlape na jedničku, ale možná to chtělo trošku přitlačit na pilu. ()

matasek 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Filmy Roku Podle Mně : 3. Pacific Rim : Povstání 2. Ready Player One : Hra Začíná 1. Avengers : Infinity War ()

ejay 

všechny recenze uživatele

Sympatická herecká dvojice, nevýrazný záporák, slaboučký konec. Příběh tak pro třináctiletý kluky, odkazy v něm pro skoro čtyřicetiletý. Pan režisér to měl udělat PEGI 16, ale to by to pak nesypalo, co... ()

FikusW odpad!

všechny recenze uživatele

Těsně! Ready Player One se umístil až na druhém místě mého žebříčku Nejhorší filmy podle knihy. Eragon je stále horší. Hodnotíte ten film tak vysoko, protože ho natočil Steven Spielberg? Protože hudbu složil Alan Silvestri? Doporučil bych všem, aby si přečetli knihu, je skvěle napsaná, malá, není tlustá a máte ji přečtenou tak za čtyři hodiny. Určitě tak využijete svůj volný čas líp než koukáním na tenhle film. Ta kniha je plná odkazů a dává smysl, ne jako film. Navíc je mi strašně líto, že z filmu vůbec není vidět, k čemu je virtuální realita dobrá. Kniha přímo začíná tím, že Wade chodí v OASIS do školy. Všechny děti na celém světě chodí do školy v OASIS, protože jim stačí jen brýle na virtuální realitu, které mají v roce 2045 doma všichni. K čemu je virtuální realita dobrá podle filmu? Hmm, vypadá dobře, bojuje se tam a zabíjí a všichni tím tráví spoustu času místo aby dělali něco užitečného. Hmm... To je ono! Přesně takový film jsme potřebovali, aby jsme lidem ukázali k čemu je virtuální realita (a počítače) dobrá. Dále je výčet nějakých věcí, které jsou špatně a potom, jak to mělo být. POZOR, OBSAHUJE SPOILERY! - Virtuální realita. Zkusil si někdo ze studia virtuální realitu? Takhle to nefunguje! Ulice plné lidí, kteří kolem sebe kopou a mlátí a nikomu se nic nestane. Běhají v OASIS a ve skutečném světě co? Poskakují na místě? Wade byl aspoň na běžícím pásu v té své dodávce na začátku, ale ostatní... A virtuální realita v dodávce, no fakt bomba! Ještě ji má zaplou pět lidí najednou a v pohodě se tam vlezou, wow... - Inteligence Sixerů. IOI má celou budovu plnou Sixerů a oologů a ví se, kde je první klíč. Každý den se koná závod a nikoho nikdy nenapadne hledat tajné cesty, všichni prostě každý den jedou rovně po trase. No opravdu, nejsou geniální? Závodu se také účastní pár gunterů, ale vůbec to nevypadá, že by se je Sixeři snažili zabít, proč na to není vyhrazená jednotka? Čekal bych také, že Hallidayovi archivy mají oologové naučené nazpaměť. Nikdo si nikdy nevšimnul nápovědy? - Oologové. Víte, co jsou to oologové? Nikde ve filmu jsem nepochytil, kdo je to oolog, tak proč to slovo musí používat. Podobně je to s guntery. - Policie. Nechyběla Vám ve filmu policie? Jediné, co udělají je, že si na konci přijedou pro záporáka.¨ - Ogden Morrow. Kde byl celou dobu? - Zabíjení v OASIS. Hmm, takže... Zabíjet se může všude? Jak je to možné? Proč by někdo někam chodil, když ho tam můžou vynulovat? Zabíjet se může beztrestně? Žádná policie v OASIS? - Cataclysm. Cataclysm zabije všechny avatary v OASIS. Jak to má být: - Virtuální realita. Na virtuální realitu potřebujete velkou spoustu místa. Každý krok, který uděláte v realitě uděláte i ve virtuální realitě. Toto je jeden z největších problémů virtuální reality. Dá se vyřešit třeba tím, že budete virtuální realitu používat v kouli, která se s Vámi bude otáčet, něco jako kolečko pro křečky. Nebo budete chodit na pásu, který se může hýbat do všech stran. Bohužel virtuální realitu nejde používat tak, že si nasadíte brýle na ulici.. - Inteligence Sixerů. Sixeři nejsou tak hloupí. V knize jsou všechny klíče ukryté pomocí hádanek a neví se, kde jsou. - Oologové. Oologové je věda zabývající se vejci. A protože Halliday ukryl do hry "easter egg", tak vědci, kteří se zabývají životem Hallidaye se jmenují oologové. Gunteři jsou zase složení ze slov "egG hUNTER". - Ogden Morrow. V knize má avatara, který se jmenuje Velký Ogg, je to čaroděj a patří mu ten úžasný klub, ve kterém není gravitace na tanečním parketu. - Zabíjení v OASIS. Takže... OASIS je rozdělená do zón. V některých není možné používat zbraně a není možné být zabit, třeba planeta Ludus, na které jsou školy. Další planety jsou v zónách, kde se zabíjet smí, v takové zóně leží třeba planeta s Anorakovým hradem. Wade je hodně chudý a když se chcete přesunout do jiné zóny, tak musíte použít portál, za který platíte. Proto nikdy nejezdí do PvP nebezpečných zón, protože na to nemá peníze. - Cataclysm. Cataclysm zabije všechny avatary v jedné zóně, ne v celém OASIS. Co třeba lidé, kteří nebojují? Ještě něco později napíšu... () (méně) (více)

Plaque 

všechny recenze uživatele

V duchu 90 rokov môžem povedať len toľko - "to je žrádlo"! Svižné dve hodiny sa prelínajú v nadupanom deji, skvelých kulisách, dokonalých efektoch, perfektných hereckých výkonoch a nostalgických odkazoch. Môže sa to niekomu nepáčiť? ()

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (více)

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

Reklama

Reklama