Reklama

Reklama

Ready Player One: Hra začíná

  • USA Ready Player One (více)
Trailer 4
USA / Indie, 2018, 140 min

Děj filmu legendárního režiséra Stevena Spielberga je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení Velikonočního vajíčka rozhodne přidat nenápadný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 356)

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Ač sci-fi, jedná se o povednou výpravu do starých dobrých časů, kdy S. Spielberg znal své hodnoty a sílu digitálních triků, kdy úspěchu bylo možné dosáhnout přemožením dalšího bosse a kdy si dívky také chtěly jenom hrát. Jenomže nostalgie a nespočetné odkazy nezachrání všechno, a tak snímku místy bolestně chybí sympatický hrdina a tolik potřebné napětí. Bohové, jak jsem stár! ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Števo musí byť furt jedinečný, odlišný, avantgardný, proste The Ace, nikdy by som nepovedal, že podobný mix reálu, animácie a digihry neofrflem, no ale ľaľa - chytí sa toho ten správny človek a ja som schopný tento šalát nielen dopozerať, ale aj nadpriemerne ohodnotiť, samozrejme s jednou výhradou - nepúšťajte mi žiadne dvojky a klony, takže 75%. ()

Santiago. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, potažmo zdejší hodnocení, mě jen utvrdilo, že degenerace této civilizace dosáhla zřejmě vrcholu a může přijít už jedině zlepšení. Dokoukal jsem ho jen s vypětím všech sil a docela lituji ztracených dvou a půl hodin. Neuvěřitelná splácanina nabitá bezduchými efekty, z kterých člověku třeští hlava. Ani se mi tomu nechce říkat film, spíš bych to nazval dalším produktem, který má jediný cíl, naplnit všechny ty megagigamultikina, prodat tuny popcornu a litry obarvené cukrové vody a alespoň na chvíli vytáhnout ty malé herní závisláky od jejich kompů, tabletů, tablet a vím já čeho ještě, pěkně je namotivovat a aby se neřeklo, na konci přidat nějaké to mravní ponaučení. ()

CultClassic 

všechny recenze uživatele

Pokus o cult stavějící na cultech, který (ne)vyšel. Ovšem plnohodnotná pocta cultům, která na míře nostalgie a vlně moderního retra staví skvělý zážitek. Špilberg dokazuje, že režijně do starého železa nepatří. Diskutabilní je ovšem stavba scénáře, absence plnokrevně plnohodnotného záporáka a klasicky po americku zidealizovany finiš stejně jako pokus o dětskou verzi kritiky současného dorostu. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Výborný scifáč od Spielberga, založený na pomerne reálnej ideii života v budúcnosti. Života plného marazmu a sociálnych rozdielov (čiže stará známa pesnička mnohých scifáčov). No Spielberg umne rozvinul možnosti virtuálnej reality, kde má prístup k šťastiu a ideálnemu životu každý. Z polovice hra, z polovice život...možno naša reálna budúcnosť... ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Doporučení a zvědavost na nejnovější počin mistra Spielberga, mne přivedli k tomuto filmu a vzhledem k tématu (vcelku mimo můj obzor zájmu) jsem si vůbec nemyslel, že by mne mohl takovým způsobem dostat. Super vizuální mazec, zajímavý, originální příběh a úžasná muzika jsou pevnou zárukou toho, že se nemůžete ani chvilinku nudit, ale právě naopak. Prostě ten nejvyšší stupínek zábavy. 90%. ()

M.J 

všechny recenze uživatele

Čekal někdo, že by se Steven mohl vrátit v takové formě?! Já rozhodně ne.. Tohle je ten správný film podle videoherní předlohy! ( Ironie je, že to sice není podle hry, ale tento snímek jím dává zdaleka tu největší čest) Naprostá pecka ! 8/10 ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh až hanba z grandiózní omáčkou a příběhem a la Monsieur Spielberg. Škoda pubescentních lapsů v druhé půli, ale ukázka lidi žijící jen pro hru vše přebíjí. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na to, protože tady figurovalo jméno Steven Spielberg a tak to mělo velkej potenciál. No, využili ho z většiny, ale i tak by bylo něco lepší jinak. Film působí dost zajímavě, idkyž občas se divák může nudit a může mu vadit ta přemíra informací a krkolomných zvratů v jednu chvíli. Nezběhlýho diváka by to mohlo i zmást a nebo ho to odradit. Jinak je to vizuální paráda, příběh zajímavej a spracování parádní. Když se budu koukat okem zkušenýho diváka, tak ocením asi víc, než člověk, co k filmu přijde na slepo. Za mě 4* a DOPORUČUJU ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Nechápem vysokému hodnoteniu. Toto je predsa totálne detinský snímok. Detinská animovaná časť mi prekáža, celé je to naivné a zlé. Hraná časť je číra katastrofa. ()

jackalsc

všechny recenze uživatele

Nevím no, určití lidi kteří mají rádi filmy se superhrdiny si v tom asi najdou své. Já se tomu snažil dát šanci protože jsem nevěděl do čeho jdu, ale po půl hodině jsem to vzdal, když jsem viděl jaký to má formát a na co je to asi cílené. Plus ty divné situace jak dělané pro děti. Nevím jestli to je cílené na děti nebo ne, nezajímá mě to. Podobné s prominutím slátaniny jdou mimo mě, a docela se divím, že je to od Spielberga. A to jsem prosím velkým fanouškem VR. ()

oblonskij100 

všechny recenze uživatele

Opravdu po shlédnutí si musím jít převlíknout trenýrky, jak jsem si do nich pustil. A to musím konstatovat, že až z titulků jsem si všiml, že to režíroval Pišta. Tak to je jasný, mělo to spád, myšlenku, prostě všechno co to dítě ve mně potřebuje. Trošku mě poslední dobou rozčilují filmy a knihy zaměřené na young adult, ale nedá nic dělat busines, je busines. Bo love dělají tuto planetu a tak to musí byť. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad povinnost pro každého hráče. Tenhle film vás vtahuje do příběhu scénou za scénou a může za to především kvalita soundtracku a hlavně naprosto nádherné vizuální efekty. Pokud budete sledovat 3D verzi, tak máte o zážitek postaráno. Film má spoustu odkazů a na první pohled si jich nejspíš ani nevšimnete. Za mě naprostá pecka a doporučuji hlavně hráčům PC her. 8,5/10 ()

Jelena 

všechny recenze uživatele

Bylo to barevný a hýbalo se to. Nevím, kdy jsem naposled viděla tak neskutečně nesmyslnou a zbytečnou ptákovinu, ale z hlavy mne nic ani srovnatelného nenapadá. Asi se těmhle typům filmů v zájmu zachování vlastního duševního zdraví vyhýbám. Tady jsem udělala tu nesmírně naivní chybu, že jsem se zařídila podle hodnocení a čekala jsem tak něco alespoň krapet snesitelného. Nebylo. Chtěla jsem zvolit hodnocení "odpad", ale přece jen: Bylo to barevné a hýbalo se to, tak hvězdička za snahu. S popkulturními narážkami se to má tak, že udělá-li někdo, namátkou třeba Tarantino, film s popkulturními odkazy, je tam v prvé řadě ten film, ne vždycky úplně dokonalej, ale přece jenom alespoň nějakej, a ten je jako dobrý višňový koláč pocukrovaný popkulturními narážkami jako moučkovým cukrem. Spielberg zahodil koláč a na talíř zvrhnul cukřenku. Co k tomu dodat? Ne, díky. Raději knihu. ()

ProsteDub 

všechny recenze uživatele

Již po prvním zhlédnutí v kině pro mě šlo o pecku. Snad každý fanoušek herní a filmové popkultury a easter eggů jako já, si najde to své. Hudba Silvestriho mě přenesla zpátky do zlatého věku Jurských ParkůNávratů do budoucností. Knihu jsem nečetl, ale díky filmu jsem ji zařadil do nekonečného štosu knih, které mám v plánu přečíst (hned vedle Pána PrstenůHarryho Poterra). Film mně také představil Marka Rylance, který je od té doby na žebříčku mých oblíbených herců. Pokud jste tedy film neviděli, doporučuji minimálně v Blu-Ray a s 5.1 zvukem. Neprohloupíte... "First to the key, first to the egg!" ()

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (více)

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

Reklama

Reklama