Reklama

Reklama

Ready Player One: Hra začíná

  • USA Ready Player One (více)
Trailer 1
USA / Indie, 2018, 140 min

Děj filmu legendárního režiséra Stevena Spielberga je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení Velikonočního vajíčka rozhodne přidat nenápadný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 356)

HMTD 

všechny recenze uživatele

Skvělí film, úžasné odkazy. Šel jsem na film pár dni po Avengers Infinity War a musím říci, že bych hodně litoval kdybych film v kině ve 3D propásnul, a je pravda, že jsem šel v posledním termínu. 12:20 kino prázdné a já si to náležitě užil, kroutil se do rytmu legendárních skladeb, vychutnal si každý odkaz který jsem našel.A co jsem ani netušil, že tam hraje Simon Pegg, vědět to tak jdu pomalu na premiéru(i když má jen vedlejší roli). PS: i po druhém shlédnutí mi film strašně kazí nepopulární třetí krok po převzetí Oasis. Něco takového odporuje charakteru ústředních postav, a to i s přihlédnutím k vysvětlení. ()

Lukkyn 

všechny recenze uživatele

Strejda Steven stvořil svět podle mého gusta. Drnká mi na nostalgickou notu a nechá v budoucnosti blbnout mladého kluka , který se prohání v káře z návratu do budoucnosti, přimotá se do mého oblíbeného hororu Osvícení , ale hlavně je to všecko kurevsky zábavný. 80tky prostě frčej a je skoro neuvěřitelné, že z jejich odkazů vznikl film, který mě po dlouhé době v kině zcela pohltil. 95% !!!! ()

Hall900 

všechny recenze uživatele

Fascinující.Tye Sheridan má coby herec měně charakteru než jeho animované alter ego. Což možná vypovídá a pokroku technologie obecně. Ale spíš Sheridan je jenom béčkovej Cyclops v dodávce kterýmu notně sekunduje Rylance co pro změnu vypadá jak béčkovej doktor Emmet Brown ze Sutherday Night Lifev produkci BBC2. Ve filmu jsou dvě kulervoucí akční scény , Zbytek je jenom 2D cukrová vata o hledání jakýchsi vajec, prošpikovaná 20 let starýmy klišé a dokonce došlo i na afroamerického dobrosrdečného kamaráda a Asiata.Což je pochopitelně všchno poučení ,protože důležité je co máš ve svém nitru. Možná. Really?? V roce 2018 ?? Alespoň že záporák neměl knírek a maďarského poskoka co smrděl po česneku. Naopak je tady Mechagodzilla a Kingkong a pookřál se i Batman. Je to cool? Ve vesmíru téhle blbé sci-fi s kulturním přesahem asi jako reklama v tištěném časopise ne . Chvílema jsem se běl že od někud vytáhnou Ryanna psí výraz Goslinga , Forda s Craigem co si hrajou na kovboje nebo Jereda HaHaHa Jokera... Spielbeg si zas udělal svoje a asi by měl by dostat zvláštní ocenění že z toho marastu co poslední leze do světa od Warnerů něco vybojoval. Are you pleya?? ()

kaller 

všechny recenze uživatele

Stylové vizuální pohlazení, co mne sice už neoslovilo tolik, jako se to svého času povedlo snímku TRON: Legacy 3D, nicméně s natolik zajímavým nosným nápadem a natolik svižným tahem na branku, že vám zaručeně zlepší náladu. ()

Rikku 

všechny recenze uživatele

Údernější a celistvější vyprávění než kniha... A teď mě klidně ukamenujte :-) Film narozdíl od knihy neglorifikuje, jak je virtuální realita super. Díky prostřihům do skutečného světa, je jasně ukázáno, jak nebezpečným by se systém jako OASIS mohl stát - nemluvě o naprosto trefném prohlášení, že místo, aby se problémy řešily, lidé od nich raději utíkají právě do OASIS... Oceňuji, že děj filmu není celou dobu vyprávěn pouze z Wadeova úhlu pohledu jako kniha, a že pasáž o jeho (wtf, jsem nejlepší hacker, co si změní identitu) infiltraci IOI byla úplně přestavěna. Navíc jasným poselstvím filmu (vyjma výše zmíněného) je narozdíl od knihy fakt, že je větší síla v dobré týmové práci (v knize šli naopak hlavní postavy proti sobě a navzájem soupeřili téměř až do konce). ...Na každé minutě filmu je vidět, jak je neskutečně vymazlená, a nacpaná easter eggy - tvůrčí tým tohle dílko očividně bavilo (a já děkuji za cameo Harley Quinn)... Knihu vnímám jako poctu stařičkým herním legendám a soupisu děl, které Ernest Cline považuje za "cool" (asi nejsem jeho cílová skupina). Film je naopak poctou filmovým a pop-kulturním ikonám, kde si každý najde to svoje (a v tom je narozdíl od knihy mnohem univerzálnější)... Dle mého názoru je to tak dobře. Pochybuju, že by někoho bavilo ve filmu sledovat, jak se jeden nerd pokouší dosáhnout na dokonalé skóre v Pac-manovi, Joustu a podobně... Jelikož jsem větší filmový fanoušek, stokrát si radši pustím jaw-dropping závod v DeLoreanu. Peace. ()

Stark_X 

všechny recenze uživatele

Po prvních 29 minutách jsem věděl, že je to za ***** Knihu jsem přečetl za 2 dny a toto je splněný audiovizuální sen všech 80., 90. a 00. kových herních a filmových "maniaků". A teď jdu hledat všechny odkazy a koupit si soundrtrack! ()

Doffy 

všechny recenze uživatele

Ready player one je určitě trikově nejlepší film, který posouvá digitální technologii o něco dál z místa, kde jí ponechal v roce 2009 Avatar. Spielberg je opravdu nejpovolanější režisér, který se tohohle filmového zpracování mohl ujmout. Nejúspěšnější režisér na světě dokázal zcela úchvatně zobrazit OASIS bez takzvaného digi bordelu a to i při akčních scénách. Počáteční závod v hlavní roli s DeLoraine vás vtáhne do děje a pustí vás až začnou hrát titulky. Tolik popkultury co se do filmu podařilo vmáčknout - každý si tu opravdu najde něco. A i hlavní hrdina, který mi podle traileru nebyl příliš sympatický, byl parádní. Nedokážu si představit, že by Ready player one dokázal natočit někdo jiný. Bylo to perfektně vyvážené jak trikově, tak dějově a i easter eggy. Plný počet. ()

JendaBenda 

všechny recenze uživatele

Tak jako... Těšil jsem se, viděl jsem, těšit jsem se neměl na co. Je to na efekty pěkné, občas mě napadlo, že by z toho mohla být pěkná hra 🎮, ale ne, že bych to nějak žral... Obsazení zvláštní, v podstatě se mi víc líbili ti virtuální, než živí. Ale jako.. soundtrack dobrý. U Starlorda 😎 jsem ale slyšel lepší. Nějak nevím, proč se tak preceňují ty "odkazy na osmdesátky". Jsou tam, ale nějak mi přišly slabé, nebo ne příliš výrazné... ()

Kamil111 

všechny recenze uživatele

Starouš Stevie se překonal, a starouš Ridley mu může jen závidět, protože soudě podle jeho posledních opusů on už takového restartu zřejmě není schopen (jak rád bych se mýlil!). Pocta americké a asijské popkultuře 70. a 80., ale i jiných let s nejširším záběrem, jaký jsem doposud viděl. Ani náhodou nejsem cílovka, ale vzhledem k ní zaznělo ono Kaneovo "Rosebud" ke konci filmu vcelku příhodně. Není to film dokonalý, ani příliš rodinný, ani filozoficky hluboký, ale je to prvotřídní, hravý a vrstevnatý Spielberg, který všechny ingredience odměřuje tak akorát. ()

vpetula 

všechny recenze uživatele

Počítačové hry nejsou můj šálek kávy a vlastně mi nic neříkají. To ale nezabránilo tomu, abych si knihu neskutečně užil. A tenhle film je velmi důstojné ztvárnění knihy. A užil jsem si i ten. Spielberg znovu ukázal, že umí dělat výborné filmy. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Zemekisova kocka a Delorean tam je ale čaro Back to the Future tam nie. Presítenosť a malá originalita z toho robí tuctovku. Toto je len malý výcuc z toho čo tam je. Referencie na hry Minecraft, Goldeneye, Space Invaders, Asteroids, Galaga, Borderlands, Overwatch, Battletoads, Robotron Hudba: ˝Thriller” Michael Jackson, Duran Duran, Prince, Film/komix: Batman, A Nightmare on Elm Street, Friday the 13th, Star Trek, Street Fighter, Speed Racer, Bigfoot, Back to the Future, Tron, Akira, Jurassic Park, King Kong, Last Action Hero, The Iron Giant, Battlestar Galactica, Alien, Aliens, Silent Running, Dune, Superman, Spider-Man, The Incredible Hulk, Looney Tunes, Bill & Ted’s Excellent Adventure, Star Wars, War of the Worlds, Tootsie, Knight Rider, Beetlejuice, Mortal Kombat, The Dark Crystal, Citizen Kane, Purple Rain, Mad Max, Gremlins, Christine, The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension, Saturday Night Fever, The Breakfast Club, Ferris Bueller’s Day Off, Fast Times at Ridgemont High, Animal House, Joy Division. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Čirá zábava. Krásný vizuál, super soundtrack a hlavně, kdo kdy hrál nějakou hru, tak se v tomto snímku najde. Dalo by se říci, že tento film je ztělesněním zábavy ve všech ohledech a tak to má být. Když si chci užít pohodou jízdu plnou odkazů na vše možné (což herního fanouška vždy potěší), tak nic lepšího neexistuje. O to více je pro mě nečekané, že něco takového dokázal stvořit Steven Spielberg. Sice šikovný filmař, ale člověk by řekl, že tomuto světu už nemůže rozumět a ono je to naopak. ()

Lubik333 

všechny recenze uživatele

Film byl tak zvláštně pojat, že se mi na jednu stranu líbil a na druhou zase až tolik ne. Byly tam určité zcénky které mi nějak moc nesedly, ale film obsahoval tak nějak vše co by měl, lásku, akci, super efekty z virtuální reality, super soundtracky, napodobeniny filmů a her se mi též zamlouvaly. Rodičům to ale moc neřeklo, taky to je film spíše pro mladší publikum, nebo ty kteří chápou naplno dnešní elektronický svět, tak ty to pak pozorují s trochu jinačí perspektivy (tím nikoho neodsuzuji :) ). ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Já chci další díl!!! Jen by mohl být celej v Oasis. :-) Druhá půlka trochu slabší, konec trochu přeslazenej a zdlouhavej, ale jinak supr věc. Dvacet let po prvním Matrixu jsme se konečně podívali do supr alternativní počítačové reality. Užásné je, jak to je prošpikované různými popkulturními narážkami. :-) ()

baron156 

všechny recenze uživatele

Pátek 13, Star Wars, Noční můra v Elm Street, Osvícení, Stephen King, Batman, King Kong, Godzilla, ježek Sonic, Jurský park, Železný obr, Vetřelec, Robert Zemeckis, Beetlejuice, Temný krystal, Thriller, Moucha, Gremlins, Návrat do budoucnosti, Transgormers...... A mnoho dalších odkazů :). Steven Spielberg zase dokázal že patří mezi nejlepší režiséry. ()

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (více)

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

Reklama

Reklama