Reklama

Reklama

Scorpions Forever

  • Česko Scorpions, naposledy a napořád (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Historie nejvýznačnější německé rockové kapely na pozadí jejího rozlučkového turné... Po několika dekádách na světových pódiích se německá kapela Scorpions rozhodla podniknout rozlučkové turné. Zároveň to byl prostor ohlédnout se za bohatou kariérou hardrockové skupiny. Dokument tak díky vzpomínkám všech členů kapely nabízí fanouškům kompletní historii německé legendy od úplných začátků až do chvíle posledního plánovaného koncertu rozlučkového turné. Nicméně už na konci samotného dokumentu členové Scorpions připouští, že i po skončení turné úplný konec kapely nenastane. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

curil 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna velkým fandou Scorpions, ale rád jsem se podíval na některé zajímavosti z historie kapely a jejich turné. Podrobně jsem se nikdy o skupinu nezajímal, dával jsem vždy přednost anglo-saské hudbě a té z druhé straně Atlantiku. Ale něco jsem se naploužil při písních Scorpions z jukeboxů na parketech různých obskurních kaváren a vináren před desítkami let a tak vzpomínky mi zůstanou. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Jeli turné k 50. výročí a lehce vzpomínali a přitom říkali, že končí. Klaus Meine tu promluví o svých problémech s hlasem, Rudolf Schenker je zakládající člen a tahoun kapely a Matthias Jabs patří mezi nejlepší kytaristy, o tom žádná. I téhle kapela se dotkla fluktuace členů. Tahle kapela taky dosáhla několika prvenství, jako první západní kapela měli turné po Sovětském svazu a jako Němci se prosadili i v Americe.  Není to kdovíjaký dokument, ale škorpiky mám rád a jejich osmdesátková hudba mě ovlivnila. ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Mnohé jsem se dozvěděl od počátku vzniku kapely až po údajné poslední turné, kdy jsou prostřihy na části songů právě z posledního koncertu tohoto turné. Jak ale poměru znalí lidé ví, tak Scorpions je na "posledním" turné od roku 2010 a já jdu 3.12.2017 na jejich koncert :-), na který byla upoutávka před vysíláním tohoto dokumentu. Jedna zajímavost: na ruském koncertě v roce 1989, je záběr do publika a tam lze zřetelně vidět ženu s českou vlajkou. Nicméně o tom, jak je těžké skončit tam mluví všichni a že muzikanti do důchodu neodejdou nikdy. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

"Když jsem viděl na obalu desky ty Němce v kožených oblecích, zamrazilo mě. " Možná ten "malej židovskej kluk", jak sám sebe označil americký promotér (?) v dokumentu o nekonečném rozlučkovém turné, myslel desku Love at First Sting, kterou v roce 1988 vydal licenčně Supraphon s průvodním textem Miloše Skalky a roztomilou chybou (Křížová plavba) v překladu názvu skladby Crossfire a která pro mě znamenala jeden z iniciačních rockových zážitků. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Asi tu budu trochu kazit všeobecné nadšení, ale mně to připadalo jako lepší „behind the show“ materiál, jaký kapely dávají jako bonusy na nosiče se svými koncertními záznamy. Většinu tvoří materiál z rozlučkového turné, mnohem zajímavější jsou ovšem naštěstí početné historické záznamy. Dokument potěšil, ale lepší je pustit si libovolný koncertní záznam, v závěru zmiňované MTV unplugged nevyjímaje. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama