Reklama

Reklama

Amy

  • Velká Británie Amy (více)
Trailer 4
Velká Británie, 2015, 128 min (Alternativní 123 min)

Obsahy(1)

Kým ve skutečnosti byla dívka, která stojí za slavným jménem Amy Winehouse? Co tato hudební ikona skrývala před okolním světem a proč zemřela v pouhých 27 letech? Celovečerní dokument nechává promlouvat zejména Amy samotnou prostřednictvím dosud nezveřejněných archivních záběrů, rozhovorů, ale především skrze její hudbu a původní texty, které vždy reflektovaly aktuální události jejího života. Vidíme Amy jako obyčejnou dívku s obrovským talentem a touhou zpívat, jako zjevení ohromující hudební fajnšmekry, jako popovou hvězdu obletovanou fanoušky i jako oběť manipulovanou manažery a pronásledovanou bulvárními novináři, unikající k závislostem. Za známým mediálním obrazem ale odhalujeme hlavně Amy, která skutečně touží jen po dvou věcech: opravdové lásce a hudbě. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (251)

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, o zajímavé holce, která uměla teda fest zpívat. Která měla nula důvodů pro to, aby se nořila hluboko do bahna. Tenhle příznak je ale syndromem doby. Naprosto průměrný příběh jedné průměrné holky, kterou dobrý hlas strhl do světa showbusinessu a ona se v něm upila se k smrti, vůbec díky tomu vznikl a je v kinech. Na druhu stranu stovky dobrých zpěvaček, které dřou, hledají samy sebe, objíždějí koncerty, skládají a vydávají desky jsou zcela mimo zájem diváků a médií. Upřímně? Edukativně ok, ale jinak spíše k povzdechu. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Uznávam, že tento dokument sa vydaril. Život Amy Winehouse nie. Nebol to prvý film, ktorý ukazoval, ako niekoho zabije vlastný úspech. A tí príživníci, ktorí sa na každého úspešného človeka nalepia, tí paparazzovia, ktorí pre dobrý záber spravia čokoľvek a tí takzvaní manažéri, ktorí z umelca dokážu vyžmýkať aj kostnú dreň, tí sa dodatočne tvária tak nezúčastnene, ako keby to dianie iba pozorovali z diaľky. Jazz nie je môj obľúbený hudobný žáner, pri mojom veku buď poznám meno speváka a nedokážem si vybaviť žiadnu skladbu v jeho podaní alebo naopak páči sa mi nejaká skladba, ale nedokážem ju spojiť so žiadnym menom. Preto bol môj pohľad na tento dokument bez akejkoľvek emócie. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já jsem tak neskutečně rád, že jsem se nenarodil s talentem předurčujícím dobýt svět showbyznysu! Zlatý nadání pro dělání blbejch fórů. To mi řekněte, jak se má mladá holka ubránit tomu víru všehosvinstva, když ji lidi okolo berou buď jen jako platební kartu nebo zpívající vagínu a když její vlastní fotr říká "přišlo mi, že se rychle otřepala z toho, jak jsem se vysral na ní i na její mámu." Tu osudovou noc se Amy sice opila sama, ale pod její smrtí je ve skutečnosti podepsáno tolik všiváků, že z toho mrazí. Výborně zpracovaný dokument. Byl bych ale mnohem radši, kdyby se vůbec nemusel natáčet a já místo toho v kině dvě hodinu čuměl na znělku. Protože ten talent, co Amy měla... ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Skoro půl roku nevím, co sem napsat. Jako fanoušek od prvního alba Frank, je tento dokument pro mne silně emotivní záležitost. Dnes jsem jej v kině viděl podruhé a již to vím. Pro lidi, co ji milovali jako já, byla to pro ně PANÍ zpěvačka skvělá osobnost, to je hrozné psychické týrání. Pro ostatní je to snad dobrý dokument. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Ona nechcela byt slavna, chcela len spievat...Uz samotny videoklip Rehab je volanie o pomoc, (aj text ) Amy tam vyzera ako taka zubozena troska, to nik nevidel? Nerada sa pozeram na to, ako si niekto nici zivot. Neviem, ci Amy na jej zivote nezalezalo alebo si nevedela pomoct...a nemal jej kto pomoct ani po prvom vaznom varovani lekarov...smutne. Byt jej rodic, tak robim nieco - aj proti jej voli! Nikto nevidel, ze dievca potrebuje pomoc s bulimiou a potom problemy uz len pribudali...Trapas v Belehrade? Ako to mohli dopustit? Amy nebola vobec pripravena na turne, nebola v poriadku, ani to vlastne nechcela...a ked ju tam uz mali, nechapem, ze ju v zakulisi neustrazili, aby sa tak nedoriadila. Mala velky talent, dar od Boha, ale premrhala ho...Skoda, ze posledne roky sa nesustredila viac na hudbu...ale na drogy. Mohla vydat este vela kvalitnych albumov. OK a teraz k samotnemu dokumentu...No ja osobne som prekvapena takym velkym uspechom tohto filmu, dala by som len nejakych 60%, ale nepokladam sa za fanusika Amy Winehouse. Film som si pozrela skor zo zvedavosti a preto, ze bol oceneny Akademiou. O Amy som pozerala este dokument The Legacy: https://www.youtube.com/watch?v=lG27T4uCVDE a to sa mi pacilo ovela viac! Amy je na samotnom zaciatku svojej kariery vesela, prirodzena, ma pekny siroky usmev a postupne vidime, ako upada na tele a na dusi. Taka zbytocna smrt mladej zeny. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Amy Winehouse zemřela v červenci 2011 ve věku 27 na otravu alkoholem. Amy se tak stala součástí Klubu 27, někdy též Forever 27 Club (Klub navždy 27), jak fanoušci označují skupinu vlivných rockových a bluesových hudebníků, jejichž život skončil neočekávaně v sedmadvaceti letech. (Digi_cz)
  • Amy v tomto dokumentu často zmiňuje, že ji nikdy neuchvátila tehdejší hudební tvorba. Chtěla ji posunout o úroveň výše, hudbu vnímala jako niterní výpověď bez příkras. (Emo-haunter)
  • Více než polovinu filmu tvoří záběry pořízené paaparazzi. (Terva)

Související novinky

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama