Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I přísný a nepříliš oblíbený učitel může u svých žáků dosáhnout mimořádné obliby. Když si jejich oblíbený učitel zlomí nohu těsně před chystanou cyklistickou výpravou, nahradí ho právě onen přísný kolega. Jeho nedobrovolní svěřenci sice zprvu nehoří nadšením, ale nakonec se přesvědčí, že není dobré člověka okamžitě zavrhovat jen proto, že si s ním zprvu nerozumíme... Jednoznačné výchovné tendence prý lze vysvětlit účelem filmu: vznikal na počest Pionýrské organizace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

gombarix 

všechny recenze uživatele

Tak příjemný film to opravdu je. Vlastně až moc, protože se na to pak člověk s odstupem dívá a říká si, že to nebyla zas tak špatná doba - krásná země, úrodná, lidi se slušně chovali, pomáhali si, mládež sportovala... a hlavně ty grófy už nemáme a zato všude vodovod! Ale teda z dějového hlediska je to skutečně ptákovina, a ne sice úplně nudná, ale předvídatelná jak kalendář. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Ukázka zlatých časů ČSSR je zde, bohužel, spíchnutá velmi horkou jehlou. Zacházení se slepicí ve třídě není zrovna k smíchu a korunu všemu nasadil pak sám pan učitel, který, ve snaze slepici osvobodit, ji vyhodil ca.ze 3.patra školy - jestli nejsem úplně blbá, tak slepice nelétá/nemůže létat jako pták, proto nám pan režisér už raději neukázal, jak slepice dopadla...Michael Dymek tady už moc hezky povyrostl. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Ono to tam je. Léto, dobrodružství, první lásky, rebelství, přátelství, úchvatné slovenské reálie, tehdejší dětské hvězdy, …………..ale taky pionýrské šátky, poplatné herectví a uši trhající dialogy. Pro někoho nostalgie, někdo zná, někdo vyloví z paměti, někdo nemá tuchy, o čem se tady bavíme…..každopádně tohle není snímek, který by padnul na první dobrou při zmínce o dětské tvorbě 70-80 let. ()

Fawkes 

všechny recenze uživatele

Taková česká klasika ze starší doby. Snímek se však bohužel nevyrovná filmům jako jsou Páni kluci nebo podobně. Myslím, že je to tím, že mu chybí nějaká výraznější osobnost české kinematografie, jako byli např. Petr Nárožný, Jiří Sovák, Václav Lohniský apod., ale jako oddychovka svůj účel splňuje, film sice nenabízí něco extra, ale ani neurazí. (75%) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si pamatuju z dětství a měl jsem ho tenkrát docela rád. Sice jsem si už moc nepamatoval, o čem to bylo, ale vim, že tehdy mi třeba Magda Reifová připadala jako dospělá ženská. A teď na to čumim a řikám si "ty vole, dyť je to dítě". Většina lidí tady píše, že je to nostalgie. Pro mě tak trochu taky, takže dám 2 hvězdičky. Jinak bych dal asi odpad, protože je to strašná píčovina. A hlavně mi neuvěřitelně lez na nervy ten zrzavej kokot, co pořád ztrácel nějaký věci. Toho bych tim pionýrskym šátkem asi musel uškrtit. P.S. Docela prdel je sledovat ve filmu O. Vetchýho. Vyskytuje se skoro v každym druhym záběru, ale dělá jenom křoví, takže za celej film snad řekne jednu větu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Začátek filmu byl natáčený na Kladně, zbytek filmu na Slovensku, konkrétně v Ružomberku, Bojniciach a Banskej Bystrici. Ve filmu se také objevily obce jako Horná Poruba, Zvolen a Zvolenský hrad, Kráľova Lehota, Trenčín, Šutovce, Liptovský Michal, Podbiel, Liptovská Ondrašová, Liptovská osada, Vlkolínec, Ludrová, Partizánska Ľupča, Demänovská dolina, Horná Lehota a Kováčová. Natáčelo se také na Berounce u lomu Alkabar. (Cucina_Rc)
  • Námětem snímku je jediná realizovaná filmová povídka odborného učitele Josefa Tenglera. (Gwaihir)
  • Filmový debut Radky Stupkové. (M.B)

Reklama

Reklama